![]() |
Resetowanie biosu
mam nagrywarke nec 3540 jak w niej zresetowac bios prosze o pomoc
|
Cytat:
napisz najpierw jaki bios w niej masz i można wgrać nowszy, ten sam, przerobiony.... więcej info trzeba podawać, o co chodzi, co nie chodzi, co się dzieje, jak się obiawia, gdzie straszy?..... || |
bios wgrałem nie orginalny 1.7w a próbowałem wgrać orginalny ze strony producenta i wyskakuje komunikat że bios ma nowszą wersję pozatym nagrywarka ma problemy z czytaniem płyt po wgraniu tego biosu 1.7w
|
Ilość załączników: 2
potrzebny będzie NECWinFlash (lub w pierwszym załączniku) i oryginalny, pierwszy bios w postaci binarnej (spakowany w 2 załączniku)
uruchamiasz NECWinFlash.exe, klikasz Flash, wybierasz rozpakowany bios z załącznika - 1.01.bin, klikasz TAK i masz (po restarcie ;)) nagrywarkę z pierwszym biosem. wgraj oryginalny 1.04 i sprawdź jak nagrywa i czyta. jeśli nadal źle to można ją spokojnie oddać do serwisu. jeśli ma kłopoty z odczytem, to może nie być wina biosu lub awarii, tylko NEC ma problemy z odczytem badziewia. jeśli nie chce czytać tego co nagrał na w miarę przyzwoitych płytach to źle. i znowu....jakich płyt nie czyta, na czym nagranych, kiedy nagranych, jak nagranych, po co nagranych || więcej info :taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:35. |