![]() |
W11 i Detektywi - czyli seriale kryminalne..
Oglądałem kilka odcinków wyżej wymienionych 'seriali' telewizyjnych, które można zobaczyć w telewizji TVN. Nie mam pojęcia dlaczego jest to puszczane w telewizji. Podczas oglądania tego chce mi się śmiać z roli aktorskich tych osób. Czasami jestem pewnien, że osobiście zagrałbym to lepiej. Wszystko układa się w taką całość, wszystko do wszystkiego pasuje. Denne i nudne to jest, do tego mało profesionalne.
Co sądzicie o tych 'serialach' ? |
Daj spokoj..
juz lepszy byl temat o pierwszej pensji :taktak: W11 i Detektywow omijam z daleka, ale naogladalem sie tego podczas pobytu w szpitalu i mi starczy do konca zycia :). Fabula jest wprot BEZNADZIEJNA tak samo jak i gra aktorska (nie ma sie co dziwic skoro biora do roli zwyklych ludzi z castingow - tak slyszalem)... i jeszcze ten 'lektor' - "Siedziba W11, godzina.." i opowiada po co tu sa/kiedy :| nie wiem, dla slepych chyba.. pozdro ;) |
wiekszosc odcinkow to prawdziwe sprawy a ci co tam graja to chyba prawdziwi policjanci
przynajmniej jeden, ktory w tym gral byl policjantem ale nie wiem jak reszta |
Cytat:
nie zmienia to faktu, ze zagrane to jest chyba najgorzej jak sie tylko da :P @Piterniel nie watpie, ze zagral bys to lepiej :) |
Z seriali kryminalnych to lubie sobie obejżeć Kryminalnych i Fale zbrodni :)
A co do W11 i Detektywów to może gdyby było inne wykonanie tzn. bez tych bezsensownych wstawek typu "Siedziba W11, godzina.." to serial byłby ciekawszy PS Sprawdziłem na filmweb-ie i okazuje się, że wszyscy z W11 są policjantami... :EDiT: Muszę zebrać sie w sobie i obejżeć jeden odcinek serialu Sędzia Anna Maria Wesołowska, ale z reklam wynika, że będzie to wybitny suchar :taktak: |
kolejny pomysł zaczerpnięty z zachodu który jest niewypałem...tak samo jak niania :D (jak dla mnie)
|
w11 - w tym serialu na 5 minut przed koncem odcinka zawsze okazuje sie kto zabil (akurat zawsze po ostatnich reklamach), "aktorzy" graja tak profesjonalnie ze zawsze wiadomo kiedy kto zaplacze albo zacznie biadolic(zazyczaj mamusia podejzanego), policjanci jakos sie staraja ale widac wymuszona fuszerke i chyba nie tak sledztwa sa prowadzone w realu (wiadomo nawet inteligenty inaczej musza nadazyc za tempem sledztwa)
detektywi sa bardziej finezyjni ale schemat zabija ten serial, do tego wydaje sie jakby scenarzysci robili z nich kapitana zbika (pomagaja przechodzic babcia przez ulice ratuja koty z drzew w przerwach miedzy jednym a drugim porwaniem dla okupu) w tym kontekscie nalezy nadmienic jescze jeden kryminalnopodobny serial - "sedzia jakas_tam" - to to kompletna porazka, juz lepiej zapchali by dziure po jednej telenoweli wenezuelskiej durga telenowela, do tego na polskim rynku chyba juz polsat przejechal sie na takim sadowym reality show. zaraz zrobi sie przesyt i widzowie beda mieli dosc ogladania szeryfow zawsze lapiacych zlodziei i znow powroca modonasukcesowe produkcje, taki mamy rynek, w sumie zawsze zostaje TV Trwam i modlitwy do o. dyrektora :haha: --edit-- a i jeszcze slow pare o Fali Zbrodni (kryminalnych zostawiam bo serial na poziomie) przede wszystkim ile mozna walczyc z jedna ruska mafia ??? ile razy ktos ma dylematy moralne ??? ile razy ruscy sa o krok przed policja ??? czy zawsze jeden biedny policjant musi byc kuszony na ciemna strone mocy aby w ostatnim odcinku odkupic swoje winny rajdem w stylu japonskiego pilota z konca II WŚ ??? no i dlaczego dopiero w Niani Dygat pokazala ze jest aktorka (a moze nia byla tylko serial tak do dupy ze nawet Baka wyglada jak statysta z W11 ??? ) ;) |
Ja na szczescie TV nie ogladam juz dobre pol roku ^^ . RAz ze reklamy mnie zabijaja , jak je widze mam ochote tv wywalić przez okno ... 2 ze nic ciekawego nie ma ... nie mowie tu o kanałach takich jak National Geographic itp. ;]
|
a ogladal kiedys ktos serial C.S.I?
na dwojce lecial niedawno, czy leci terz nie wiem,ale dosc sporo tego lezy na osiolku. to jest dopiero prawdziwy serial o zagadkach kryminalnych. caly jest na faktach,zrobiony bardzo dobrze,przez wieksza zdecydowana wiekszosc odcinkow trzyma w napieciu. Polecam |
Kryminalni moga byc...czasami sa dobre motywy.
Ale W11 i Detektywi...eee, brak zainteresowania z mojej strony. Widac na maxa gre aktorska, udawanie, i tak jak pisal Pawel_k wszystko jest takie naciagane, Wydaje mi sie ze kiedys na jakims Reality TV czy cos takiego mi mignela anglojezyczna wersja, i wygldalo wszystko dokladnie. Fakt ze moze w 10% to przypomina sad, ale reszta:| masakra...dno totalne. nie rozumiem tych ktorzy ogladaja ta "sedzia krysia czy jak jej tam" :| |
a mnie sie bardzo podobal serial GLINA i nawet kupilem sobie dvd :)
|
Witam!
A ja tam sobie lubie takie badziewia poogladac - wcinam kanapki i ogladam jak im swietnie idzie :D |
Sedzia Anna Maria Wesołowska .... hahaha smiech na sali. Ogladalem jeden raz to badziewie od poczatku do konca. Boze jak takie cos mozna puscic??
|
ooo...GLINA bdb serial, jak juz cofamy sie to jeszce SFORA i EKSTRADYCJA
@remix: Nie no tez racja...siedziec i ogladac tv podczas konsumpcji. Idealnie kanapeczki wchodzą :D |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:20. |