Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   Jakie są najlepsze plyty DVD? (https://forum.cdrinfo.pl/f28/jakie-sa-najlepsze-plyty-dvd-63594/)

kondimybondi 17.03.2006 12:37

Jakie są najlepsze plyty DVD?

Nikt z nas nie chce utracić cennych danych, przez złą jakość nośnika DVD... Proszę więc was o porady co do kupna płyt : tj firma. PS. Czy jest jakaś różnica w + i - ?

Tomaszek71 17.03.2006 12:56

Plextor,Verbatim (ale nie Pearl)

icemac 17.03.2006 13:19

okrągłe z dziurą w środku :taktak:

chociaż ktos już palił na kwadratowych :taktak:

VIZZARD 17.03.2006 13:42

:sciana:

:glupek:

:gerda:

Aha!

Zalecam przejrzenie zeszytów, gdzie była nauka literek i czytania :czytaj:

Na pewno pomoże :tak!:

:ysz:

prometeusz 17.03.2006 14:50

:haha:

raffal 17.03.2006 17:20

Ja nagrywam na trójkątnych i nie narzekam. Ostatnio ktoś wpadł z okrągłymi bez dziórki w środku ale okazało się ze moja ngrywarka nie obsługuje dvd-nonkolko a jedynie dvd-kolko. Wiesz to taki nowy system cos jak blu-rey wykorzystywany w Xbox 720. Niektórzy tez mają problem z kwadratowymi płytami od TDK +/- V. Umnie na Benq 1780 chodza dobrze. Najlepiej nie oszczędzać i kupować trójkątne Verbatimy propastel.

zene_k 17.03.2006 17:35

Cytat:

Napisany przez raffal
Ja nagrywam na trójkątnych i nie narzekam. Ostatnio ktoś wpadł z okrągłymi bez dziórki w środku ale okazało się ze moja ngrywarka nie obsługuje dvd-nonkolko a jedynie dvd-kolko. Wiesz to taki nowy system cos jak blu-rey wykorzystywany w Xbox 720. Niektórzy tez mają problem z kwadratowymi płytami od TDK +/- V. Umnie na Benq 1780 chodza dobrze. Najlepiej nie oszczędzać i kupować trójkątne Verbatimy propastel.

A niektórzy mają problem ze słownikiem ortograficznym :> Pewnie ich firmware nie obsługuje słowników, może upgrade coś pomoże?

cichy302 18.03.2006 17:17

może sami sobie wymieńcie firmware w głowach czytacie wogóle co piszecie? Jeśli mamy poważnie mamy traktować to forum to troszeczkę powagi poproszę. Jeśli ktoś prosi o pomoc to pomóżcie jeśli wiecie jeśli nie to zalogujcie się na jakiś stronach o wygłupach.

cichy302 18.03.2006 17:18

Tak poza tym można sobie sprawdzić jakość nośnika w NERO lub za pomocą programu K-probe.

rork 18.03.2006 17:59

Cytat:

Napisany przez kondimybondi
Nikt z nas nie chce utracić cennych danych, przez złą jakość nośnika DVD... Proszę więc was o porady co do kupna płyt : tj firma. PS. Czy jest jakaś różnica w + i - ?

Jako, że cichy302 wymaga czysto merytorycznej odpowiedzi na tak postawione pytania :] , to napiszę jeszcze raz to co było juz poruszane na tym forum setki razy, mianowicie, płyty godne polecenia to produkty następujących firm Verbatim, Sony, Tdk, Imation

ps. różnice między "+" a "-" są niewielkie i dla początkującego "palacza" płyt nie istotne (jak nabierzesz doswiadczenia to polecam wyszukiwarke na forum i samodzielne poszukiwania)

ed hunter 18.03.2006 19:13

mamy cały dział poświęcony nośnikom, tony testów, na różnych nagrywarkach/biosach/szybkościach, każdy nośnik ma swój temat, można czytać godzinami.

ale nie. trzeba jeszcze raz pisać to samo...

VIZZARD 18.03.2006 21:46

Cytat:

Napisany przez cichy302
może sami sobie wymieńcie firmware w głowach

O kur**! :wow:

A jest już nowe? :ja_chce:

Mam nadzieję, że są jakieś nowe strategie

Bo widzę, że te stare nowym userom w ogóle nie przypadają do gustu :blee:

:czar:

pawelblu 18.03.2006 21:55

Jak wymienilem firmware w glowie to sie ten temat sam zamknal .... Dziwne ... :hmm:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:39.