![]() |
brak mozliwosci testu płyty?
WItam!
Mam problem. Nie moge sprawdzic "jakosci dysku" w Nero cd-dvd speed. Nie mam mozliwosci wcisniecia przycisku "start". Mozliwosc sie pojawia gdy u gory zmienie naped na moj drugi cd-rw. Wtedy testy przeprowadzam dla kazdej cd-r bez problemu. Moja dvd-rw jednak nie chce sprawdzac. Napedy które mam to LTR-52246s(cd-rw) i nagryw lg gsa-4167b. Z góry bardzo dziekuje za pomoc.:) p.s. po dalszej walce z tym problemem. pojawia sie napis "blad inicjacji testu"? |
Na ngrywarce LG nie przeprowadzisz testu jakości dysku. Na LiteOnie CD-RW jak najbardziej, lecz niestety nie na LG :(
|
Na LG mozesz przeprowadzic tylko test plyt CD, DVD niestety sie nie da (mam nadzieje, ze na razie).
|
Cytat:
|
No ale chyba LG nie mysli aby te testy dac w swoich napedach, ale pozyjemy zobaczymy
|
Raczej nie będzie można testować na LG, gdyż wtedy cała prawda mogłaby wyjść na jaw, że LG jest naj...... (tu wstawić odpowiednie zakończenie) :)
|
Aby stwierdzić czy LG jest naj...... czy naj...... wystarczy kilka płytek wypalonych na tych napędach potestować na innych, które potrafią wykonać test jakości dysku np. Liteon, Benq, Plextor i wtedy prawda wyjdzie na jaw :)
A tak na marginesie to moim zdaniem najlepszym testem / oczywiście w przypadku filmów nagranych na płytkach DVD -R +R / jest poprawne ich odtwarzanie w stacjonarnych odtwarzaczach a nie super wykresy. |
Nie zgadzam się. Mam stacjonarny odtwarzacz, który nie ma problemu z żadną płytą :) Czasami gdy komuś coś nagrywam, to okazuje się, że płyta nie chodzi, a na moim odtwarzaczu nie ma już takiego problemu.
|
Napisałem w odtwarzaczach a nie w odtwarzaczu ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:20. |