Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Rome Total War problem z nagraniem (https://forum.cdrinfo.pl/f11/rome-total-war-problem-nagraniem-63665/)

Fenistil 19.03.2006 13:52

Rome Total War problem z nagraniem

Witam!
Mam pewien problem, mianowicie posiadam oryginalna wersje Rome Total War, ale niestety mam problem z zrobieniem jej kopii zapasowej. Przegralem obrazy plyty na dysk usunalem za pomoca Alcohola 120% safedisca i po zainstalowaniu z poziomu dysku gra chodzi, ale kiedy zainstalowalem gre z plyt to niestety mimo ze jest poprawnie zainstalowana nie chce sie wlaczyc. Pewnie zwalilem cos przy nagrywaniu(poczatkujacy) :). Dodam jeszcze ze nagrywalem obraz Alcoholem, cos nie tak jest z pierwsza plyta. Jak nagrac by poprawnie chodzilo ?
Pozdrawiam, majac nadzieje ze pomozecie :)

P.S. Czytnik mieli plyte, ale po paru minutach wystepuje blad i aplikacja zostaje zamknieta

wolf 19.03.2006 16:02

Cytat:

Napisany przez Fenistil
Witam!
Mam pewien problem, mianowicie posiadam oryginalna wersje Rome Total War, ale niestety mam problem z zrobieniem jej kopii zapasowej. Przegralem obrazy plyty na dysk usunalem za pomoca Alcohola 120% safedisca i po zainstalowaniu z poziomu dysku gra chodzi, ale kiedy zainstalowalem gre z plyt to niestety mimo ze jest poprawnie zainstalowana nie chce sie wlaczyc. Pewnie zwalilem cos przy nagrywaniu(poczatkujacy) :). Dodam jeszcze ze nagrywalem obraz Alcoholem, cos nie tak jest z pierwsza plyta. Jak nagrac by poprawnie chodzilo ?
Pozdrawiam, majac nadzieje ze pomozecie :)

P.S. Czytnik mieli plyte, ale po paru minutach wystepuje blad i aplikacja zostaje zamknieta

Musisz zainstalować program A-Ray Scanner i zobaczyć czym jest zabezpieczony CD potem ustawić odpowiedni profil w A120%. zabezpieczenie to chyba Safedisc 3.20.022 więc zainstaluj CloneCD w najnowszej wersji i zrób kopię za pomocą profilu Protected PC game, powinno zadziałać , tylko żeby gra się uruchomiła musisz mieć CloneCD w trayu z opcją "Ukryj nośnik CD-R"

Fenistil 19.03.2006 18:07

Tak tylko ze problem tkwi w innym momencie przegrywania. Moze opisze co pokolei robilem i moze wtedy znajdziecie moj blad.
1. Przeskanowalem A-Reyem (znaleziony SafeDisc)
2. Kopiowania Alcoholem 120% obrazu na dysk (Profil SafeDisc 2/3)
3. Zainstalowanie gry z poziomu dysku - wszystko pieknie chodzi gra sie odpala
4. Wypalenie plyt w Alcoholu 120% ale z profilem wlasnym (moze tu takze mialem dac profil SafeDisca 2/3? - ale przeciez juz wczesniej zostal ominiety)
5. Zainstalowanie gry z plyt, wszystko pieknie do momentu proby odpalenia gry (Cd-rom przetwarza plyte ale wyskakuje blad, jednak po wlozeniu oryginalnej plyty gra sie odpala, wniosek jest prosty CD1 jest zle wypalony, moje pytanie - Jak wypalic CD1 tak by gra odpalala sie poprawnie)
Nie chce spalic kolejnej plyty :)
Pozdrawiam jeszcze raz

wolf 19.03.2006 18:14

Żle myślisz wypalasz płytę z profilem SaveDisc 2/3 ( tak jak robiłeś odczyt ) !
a nie własnym ty nie omijasz zabezpieczenia tylko wykonujesz kopię płyty 1:1 czyli kopiujesz też zabezpieczenia z jego strukturą. Ominięciem możesz nazywać znalezienie w internecie NoCD Fix ( czyli zmodyfikowanego pliku exe ). To czy uda Ci się skopiować to zabezpieczenie zależy od nagrywarki którą posiadasz ( dlatego takie próby zawsze wykonuj na CD-RW), polecam Ci CloneCD bo jeżeli A120% nie da rady to CloneCD to zrobisz ( tak było w moim przypadku na LG GCE-8526B).

Fenistil 19.03.2006 21:46

A no to dzieki ze wyprowadziles mnie z mojego bledu, rozumiem wiec ze nagrywanie rowniez musi odbyc sie z profilem safedisc 2/3. Jezeli nie da rady Alco to sprobuje Clonem.

wolf 19.03.2006 22:31

Cytat:

Napisany przez Fenistil
A no to dzieki ze wyprowadziles mnie z mojego bledu, rozumiem wiec ze nagrywanie rowniez musi odbyc sie z profilem safedisc 2/3. Jezeli nie da rady Alco to sprobuje Clonem.

Dokładnie odczyt robisz z profilem SD 2/3 oraz zapis z profilem też SD2/3 o nalepiej z prędkością x8, w CloneCD wybierasz profil protected PC game tak samo zapis jak i odczyt, tylko pamiętaj w trayu musi być ikonka CloneCD z opcją "Ukryj Nosnik CD-R"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:25.