![]() |
Dziwny Problem Plextor PX-712A Firmware
Juz od dłuższego czasu mam dobrą nagrywarke na którą nie narzekam a mianowicie Plextor PX-712A nagrywającej płyty z prędkością 48x24x48 a płyty dvd plusy z x12 a minusy z x8. Już jakiś czas temu wgrałem najnowszy bios 1.07 wcześniej miałem 1.04 przechodziłem po kolei przez wszystkie rewizje biosów i nie wiem o co chodzi gdy mam 1.04 naped pracuje z prędkoscią zapisu zwykłych cd x48 a przy 1.05 aż do 1,07 spada do 16x i nie wiem dlaczego po przywróceniu biosu do 1.04 znowu nagrywa x48 nie wiem wiec o co biega mam model w pełni obsługujący ten bios ani też nie wchodzi w rachube pomyłka z mojej strony. co może być powodem tak dziwnego zachowania napędu. wymienione prędkości są maksymalnymi w przypadku wymienionych biosów nie da się ustawić wiecej niz 16x w nowszych biosach
|
To , jest przecinek, użyj go czasem. :P
Cytat:
|
widzisz ***380;e***347; trafi***322; na amatora. nowy to ja tu jestem, rezyduje na frazpc.pl
a tam mo***380;e koledzy mi odpisz***261; na temacik hmmm.. |
Przede wszystkim powinieneś napisać na jakich płytkach nagrywasz. Wydaje mi się, że po prostu pierwsze firmware nie rozpoznaje tego nośnika na którym nagrywasz i nagrywa z maksymalną prędkością. Późniejsze wersje rozpoznają nośnik na którym nagrywasz i ustalają prędkość x16, gdyż prawdopodobnie taka prędkość jest dla danego nośnika optymalna. Jeżeli się mylę, to niech ktoś mnie poprawi.
|
Cytat:
|
Witam mam problem z nagrywarka DVD z firmy PX-721A.Nie kt***243;re p***322;yty czyta DVD a nie kt***243;re nie sciagnelem najnowsze biosy i nic ale nie raz przeczyta DVD
|
Cytat:
pewnie czas nadszedł na zmianę sprzętu... |
PX-721A?? :>
By***322; taki?? Bo ja nie widzia***322;em :P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:32. |