Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Router SMC7904BRA! Prosze o pomoc! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/router-smc7904bra-prosze-o-pomoc-63779/)

Blackegg 24.03.2006 15:33

Wielkie dzięki za checi ale w koncu doszedlem co sie stalo. :D Okazalo sie ze tpsa przycielo mi lacze bo przekroczylem limit sciagania;p . Wszystkim ktorzy sie udzielili w tym temacie sypne zielonym :D:szczerb:

Zelea 23.03.2006 22:08

zdaje sie ze miales zrobic screeny wszystkich ustawien router'a... bo zrobic polaczenie z internetem a zrobic polaczenie z internetem to 2 rozne sprawy...

Blackegg 23.03.2006 17:35

Cytat:

Napisany przez Oktawian89
Coć jest nie tak bo ze zwykluch stronek transfer powinien isc normalnie ! p2p to calkiem inna bajka ... ||

No brawo jasiu!! A właśnie z www transwer nie wychodzi po za magiczna granice 4kb/s:( :( I teraz nie wiem czy to ja robie cos zle czy moze router jest szemranej sprawnosci i czy powinienem go serwisew postraszyc. :sciana:

Oktawian89 23.03.2006 16:41

Co***263; jest nie tak bo ze zwykluch stronek transfer powinien isc normalnie ! p2p to calkiem inna bajka ... ||

Air 23.03.2006 12:52

Cytat:

Napisany przez Zelea
zrob jakies screeny wszystkich ustawien routera... to zaraz sie to ustawi... z tym ze ja troche nie wiem co ma przekierowanie portow do www... ma owszem do p2p ale do www nic...

chodziło mu o ściaganie, więc pierwsze o czym myślę to p2p :D

zrób screeny menu i podmenu

Blackegg 23.03.2006 12:48

No właśnie Zelea!!! Zaraz zrobie screeny!

Edit: A czego screeny mam zrobić konkretnie??

Zelea 23.03.2006 12:42

zrob jakies screeny wszystkich ustawien routera... to zaraz sie to ustawi... z tym ze ja troche nie wiem co ma przekierowanie portow do www... ma owszem do p2p ale do www nic...

Blackegg 23.03.2006 12:31

Ok ale w czym to ma pomoc bo ja widze ze to raczej pomaga w przypadku emule a mi chodzi o www. pingi przechodza bez problemu kompy w sieci tez widza sie bez problemow.

adbok 23.03.2006 12:20

a jakie masz pingi do www i do drugiego kompa?

Air 23.03.2006 12:16

Cytat:

Napisany przez Blackegg
Dobrze Air ale niestety nie jestem śmigły w sieciach i dla mnie przekierowanie portow jest tak proste jak prowadzenie promu kosmicznego. Prosił bym o jakiegoś linka do jakiegoś FAQ.

Masz jakąś instrukcję do tego sprzętu???

Porty zazwyczaj przekierowywujesz w zakładce Virtual Server.

http://www.emule-project.net/home/pe...c&topic_id=709

Blackegg 23.03.2006 12:05

Dobrze Air ale niestety nie jestem ***347;mig***322;y w sieciach i dla mnie przekierowanie portow jest tak proste jak prowadzenie promu kosmicznego. Prosi***322; bym o jakiego***347; linka do jakiego***347; FAQ.

Air 23.03.2006 11:14

Cytat:

Napisany przez Blackegg
Posiadam noestrade 256kb. Postanowiłem ją rozdzielić na dwa komputery. Wtym celu zakupiłem tytułowy router. Konfiguracja jest dziecinnie prosta wiec połączenie z internetem udało mi się zrealizować :D. Problem co do którego prosze o pomoc to fakt że ściąganie jest na poziomie 4kb/s:( :( :( (testowałem na ati.com free-codecks.com i omegadrivers.org)!!!!! Czy ktoś wie dlaczego jest taki niski transwer? Teoretycznie powinno byc po połowie czyli po 128kb/s. Z góry dzięli a skuteczną pomoc zazielenie :D

Przekierowanie portów się kłania, poczytaj o tym, napewno jest w instrukcji.

Blackegg 23.03.2006 10:37

Router SMC7904BRA! Prosze o pomoc!

Posiadam noestrade 256kb. Postanowiłem ją rozdzielić na dwa komputery. Wtym celu zakupiłem tytułowy router. Konfiguracja jest dziecinnie prosta wiec połączenie z internetem udało mi się zrealizować :D. Problem co do którego prosze o pomoc to fakt że ściąganie jest na poziomie 4kb/s:( :( :( (testowałem na ati.com free-codecks.com i omegadrivers.org)!!!!! Czy ktoś wie dlaczego jest taki niski transwer? Teoretycznie powinno byc po połowie czyli po 128kb/s. Z góry dzięli a skuteczną pomoc zazielenie :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:58.