Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zdjęcia i wideo (https://forum.cdrinfo.pl/f88/)
-   -   DVD-Shrink + za duzy plik do nagrania w nero... (https://forum.cdrinfo.pl/f88/dvd-shrink-za-duzy-plik-nagrania-nero-63789/)

jesper 31.03.2006 20:30

Cytat:

Napisany przez ed hunter
mała poprawka - zgrać najnowszym DVDFab Decrypterem :taktak:

DVD Decrypter już nie daje rady przy nowych płytach. :nie:

... sęk w tym że ta płyta [mówie o moim koncercie ANNIHILATOR] normalnie zajmuje 7.6GB ... i z kompresją DVD Shrink pliku video nie ma problemu jednak co najdziwniejsze dźwiek który jest tylko w stereo zajmuje 1,7GB ... i nijak nie moge sobie z tym poradzić ..

... jezeli chodzi o DVDFab aktualnie testowałem wszystkie 3 wersje tj. Express, Platinum oraz Gold ... sek w tym że działa to wszystko strasznie niestabilnie nie wiem od czego jest zalezne ... programem DVDFab zrobiłem w sumie 4 kopie tej samej płyty i dwie z nich to totalna porażka ... mianowicie po odpaleniu takiej płyty niby wszystko jest O.K. jednak w momencie kiedy chcemy startowac dany chapter z menu płyta się albo zawiesza lub wybiera calkiem inną sciezkę ... pozostają jeszcze dwie kopie jedna z nich jest O.K. tutaj wszystkod ziała cacy ... natomiast ostatnia ma 1-2 sekundowe opóźnienie/przesuniecie podczas wyboru chapterów z menu ...

ed hunter 30.03.2006 08:48

Cytat:

Napisany przez BD
To można ładnie zrobić w Nero Recode. Możesz wywalić zbędne "śmieci" a główny film rekodować. W przypadku zabezpieczonych najpierw należy zagrać ich zawartość na dysk za pomocą DVD Decryptera.

mała poprawka - zgrać najnowszym DVDFab Decrypterem :taktak:

DVD Decrypter już nie daje rady przy nowych płytach. :nie:

BD 30.03.2006 00:01

Cytat:

Napisany przez Reetou
- odpowiednio przygotować materiał, wyrzucając zbędne dodatki, ścieżki dźwiękowe;

- rekodować film (np Rebuider +CCE) - oczywiście pkt powyżej cały czas w mocy;

To można ładnie zrobić w Nero Recode. Możesz wywalić zbędne "śmieci" a główny film rekodować. W przypadku zabezpieczonych najpierw należy zagrać ich zawartość na dysk za pomocą DVD Decryptera.

Reetou 29.03.2006 23:54

Mo***380;e tak - przy takim stopniu kompresji to ***380;aden transkoder si***281; nie nadaje. Pozostaje tylko:

- odpowiednio przygotowa***263; materia***322;, wyrzucaj***261;c zb***281;dne dodatki, ***347;cie***380;ki d***378;wi***281;kowe;

- rekodowa***263; film (np Rebuider +CCE) - oczywi***347;cie pkt powy***380;ej ca***322;y czas w mocy;

- podzieli***263; film na 2 x DVDR.

BD 29.03.2006 23:23

Cytat:

Napisany przez nero7
a dlaczego nie uzyc NeroRecode?

Nie zawsze się sprawdza. Nero Recode nie radzi sobie z płytami zabezpieczonymi. Oczywiście można to rozwiązać zgrywając zawartość płyty na dysk za pomocą DVD Decryptera a następnie wystarczy Nero Recode przelecieć to co mamy na dysku ;)

nero7 29.03.2006 22:56

Cytat:

Napisany przez jesper
Witam wszystkich jako nowy forumowicz. Swoim pytaniem chciałbym nawiązać do tematu jednak nie dotyczy ono bezpośrednio problemu nagrywania pliku w Nero, wczesniej skompresowanego DVD Shrink ... wracając do sedna sprawy , mianowicie płytą o pojemności 8GB DVD Shrink skompresował do wielkości 4,763GB .. choć w ustawieniach jest standardowo zaznaczony wybór kompresji do 4,7GB ... niestety nagrywarka odrzuca wszystkie płyty 4,7 GB w związku z brakiem miejsca na nośniku - co jest jasne ... moje pytanie jest związane z faktem kompresji zbyt wysokiej [pomimo, wydawać by się mogło prawidłowych ustawień] ... płyty kompresuję a także nagrywam DVD Shrink ... proszę o pomoc fachowców z tego forum.

a dlaczego nie uzyc NeroRecode ? Wybrac sobie wielkosc finalna taka jaka nam pasuje...i nagrac na jedna plytke DVD. :spoko:

jesper 24.03.2006 20:34

Witam wszystkich jako nowy forumowicz. Swoim pytaniem chciałbym nawiązać do tematu jednak nie dotyczy ono bezpośrednio problemu nagrywania pliku w Nero, wczesniej skompresowanego DVD Shrink ... wracając do sedna sprawy , mianowicie płytą o pojemności 8GB DVD Shrink skompresował do wielkości 4,763GB .. choć w ustawieniach jest standardowo zaznaczony wybór kompresji do 4,7GB ... niestety nagrywarka odrzuca wszystkie płyty 4,7 GB w związku z brakiem miejsca na nośniku - co jest jasne ... moje pytanie jest związane z faktem kompresji zbyt wysokiej [pomimo, wydawać by się mogło prawidłowych ustawień] ... płyty kompresuję a także nagrywam DVD Shrink ... proszę o pomoc fachowców z tego forum.

cherrythomas 24.03.2006 13:05

wielkie dzieki, dziala :)

ed hunter 23.03.2006 18:34

Cytat:

Napisany przez cherrythomas
nie, to jest plik VOB

to jest niezgodny ze standardem DVD.

tak powinno być ustawione.

cherrythomas 23.03.2006 18:28

nie, to jest plik VOB

gallus 23.03.2006 18:23

Cytat:

Napisany przez ed hunter
:O
...

A no fakt nie doczytałem, że to jeden plik - masz racje :)

ed hunter 23.03.2006 17:59

Cytat:

Napisany przez gallus
Musisz go jeszcze skompresować za pomocą DVD Shrinka do 3,38GB i wtedy nero wypali go bez problemu :)

:O

Cytat:

Napisany przez cherrythomas
zgralem sobie film z DVD dvd shrinkiem na dysk i chcialem go nagrac pozniej w Nero, ale jest jeden plik zajmujacy okolo 3,6GB i jak daje opcje DVD-Video to Nero pisze, ze nie moze tego nagrac i ze mam wybrac UTF,

co mozna z tym zrobic?

to chyba plik .iso jest, jeśli jeden? to trzeba jako obraz wypalić.

gallus 23.03.2006 17:53

Musisz go jeszcze skompresowa***263; za pomoc***261; DVD Shrinka do 3,38GB i wtedy nero wypali go bez problemu :)

cherrythomas 23.03.2006 17:39

DVD-Shrink + za duzy plik do nagrania w nero...

zgralem sobie film z DVD dvd shrinkiem na dysk i chcialem go nagrac pozniej w Nero, ale jest jeden plik zajmujacy okolo 3,6GB i jak daje opcje DVD-Video to Nero pisze, ze nie moze tego nagrac i ze mam wybrac UTF,

co mozna z tym zrobic?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:19.