Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Nagrywanie starforca (https://forum.cdrinfo.pl/f11/nagrywanie-starforca-63818/)

Dr4goNPL 30.03.2006 14:57

@Theo16, Ghost_mode - jakie konkretnie płyty? Czy na Abit AN8 Fatal1ty da się nagrać i uruchomić obraz SF bez konieczności wypinania napędów? Planuję zakup nowego sprzętu, bo mój jest już deko leciwy.

Ghost_mode 27.03.2006 15:53

Cytat:

Napisany przez Theo16
Racja mam płyte na nForce i sprawdzilem u kumpla ktory ma inna plyte i u niego nei chodzi. Jednak mysle ze wszyscy ktorzy maja nForca moga spokojnie probowac nagrac sobie gry ze StraForcem 3.6 gdyz na nich takie plyty chodza (moj drugi kumpel tez na na nforcie i u niego tez chodzi).

No i wszystko się wyjaśniło :D

Co do płyt, z którymi SF jeszcze dobrze sobie nie radzi to większość nForce 4 oraz niektóre nF3 :)

Theo16 27.03.2006 15:31

Racja mam płyte na nForce i sprawdzilem u kumpla ktory ma inna plyte i u niego nei chodzi. Jednak mysle ze wszyscy ktorzy maja nForca moga spokojnie probowac nagrac sobie gry ze StraForcem 3.6 gdyz na nich takie plyty chodza (moj drugi kumpel tez na na nforcie i u niego tez chodzi).

Ghost_mode 27.03.2006 15:02

Cytat:

Napisany przez wolf
"POP2T wersje dvd grupy mirror " taką wersję to ja tez nagram : )

Takiej raczej też nie nagrasz :D
Cytat:

1. Mount in DT4
2. Install Game, use SF KEY: 8HVCM-[key...]
3. Remove all IDE drives and Play.
Obraz DVD POP:T2T wydany przez grupę Mirror w tym przypadku to nic innego jak obraz, który możemy sami robić w domu z oryginału!
Nic nie wspomnieli o nagrywaniu a jedynie jest notka o tradycyjnej metodzie uruchamiania z virtuala.

Co do filmiku powyżej to nie będę ściągał kodeków żeby go obejrzeć (skonwertuj go do standardowego formatu).

Poza tym jak wiemy od wer SF 3.3 zabezpieczenie posiada własne sterowniki bezpośredniego dostępu do IDE i emulacja RMPS nie będzie dziłać w urządzeniach IDE.

Tak więc jeżeli Tobie się uruchamia to albo masz szczęście, albo płytę z chipsetem nForce (SF jeszcze nie uporał się z tym chipsetem), albo jakiś bug się trafił. Ogólnie nie mozna powiedzieć, że metoda bedzie działać w 100% przypadków!

PS jaką masz płytę główną ?

No i jeszcze zostaje kwestia sprawdzania kodu ATIP. Czyżby dla DVD zabezpieczenie go nie sprawdzało :hmm: ? Wątpię ||

IceManSpy 27.03.2006 14:11

Nie wiem jak to jest mo***380;liwe. Ale mo***380;e masz jak***261;***347; czarodziejsk***261; nagrywark***281; :D

Theo16 27.03.2006 10:12

Ok oto filmik http://www.mnc.pl/~bba/pop.3gp

Theo16 27.03.2006 08:02

Ok nie ma problemu. Dzis postaram sie zainstalowac i nagrac filmik.

M@X 27.03.2006 01:12

Nie wydaje mi sie - MiRROR wypuszcza tylko obrazy z dokladnie zachowana struktura nosnika, tzw. clone'y, a nie wersje rodzynkowane. Dla rozwiania watpliwosci proponuje by theo16 nagral np. telefonem krotki film poakzuajcy jak wklada do nagrywarki plyte DVD-/+R (wowczas bedizemy widziec ze naped nei jest odpiety) a nastepnie uruchamia gre, w ktorej nosnik przechodzi pomyslnie weryfikacje. I wszyscy beda zadowoleni. Pasuje?

wolf 26.03.2006 19:32

Cytat:

Napisany przez Theo16
Bios mam CS0F i poważnie na hawkach nagralem i chodzi

"POP2T wersje dvd grupy mirror " taką wersję to ja tez nagram : )

Theo16 26.03.2006 19:11

Bios mam CS0F i poważnie na hawkach nagralem i chodzi

FatAlbert 26.03.2006 18:49

Cytat:

Napisany przez Theo16
[]bNagrywarka LiteON 1653s nosniki nic specjalnego. Hawk jak dobrze pamietam[/b]

raczej watpie mam tego TZW litka i nie napewno nie darady testowałem moze powiesz jaki bios :P a to ze na hawkach chodzi to nie mnie nabieraj bo one nawet danych nie potrafią przechowywyać sie tylko utleniają :P

edit
dane sie utleniaja oczywiście :P

Theo16 26.03.2006 13:10

Nagrywarka LiteON 1653s nosniki nic specjalnego. Hawk jak dobrze pamietam. Tez bylem zdziwiony ze sie udalo bo po przeczytaniu artykulu sadzilem ze sie nie da. Nagrywalm w Alcoholu z wlaczonym przy zapisie RMPS

ostryga27 26.03.2006 12:09

Cytat:

Napisany przez Theo16
Ok wiem, ze to podchodzi pod piractwo ale mnie udalo sie nagrac ( nawet dwie kopie) POP2T wersje dvd grupy mirror. I obie kopie przechodza bez problemu weryfikacje...

Wlasnie,podziel sie ...wrazeniami.

FatAlbert 26.03.2006 09:20

Cytat:

Napisany przez Theo16
Ok wiem, ze to podchodzi pod piractwo ale mnie udalo sie nagrac ( nawet dwie kopie) POP2T wersje dvd grupy mirror. I obie kopie przechodza bez problemu weryfikacje...

....oświeć mnie bo błądze w ciemności....
na dvd sie nie da ale skoro tobie sie udało to prosze powiedz jak nagrywarka i/lub jaki nośnik ??

Theo16 25.03.2006 23:08

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:39.