![]() |
Witam!
No BA! Dlatego zycie jest piekne pepperman :D |
Cytat:
@Remix ociupina sarkazmu nei zaszkodzi |
blablabla...
ale jak z glosnoscia? |
nadal pozostane przy swoim ...
zalman za drogi 176,- ... by sie sam mogl obronic |
Witam!
A kto mowi o slinieniu sie? Bez sensu popadac ze skrajnosci w skrajnosc. Kazdy lubi co innego, mnie sie te wielkie czarne smoki nie podobaja, wole zgrabne miedziane konstrukcje. Na plec piekna nie musze sie ogladac na skwerku, bo mam swoja w domu. Dlatego pozostanmy na tym, ze Ty chodzisz ogladac ladne rzeczy do muzeum, laski ogladasz na skwerku, a w kompie masz wyciagacze goracego powietrza. Ja sie zadowole swoimi skromnymi Zalmanami, swoja piekna kobieta i piekna pogoda na dworze zamiast muzeum. Kazdy bedzie zadowolony i usmiechniety. |
Cytat:
|
Witam!
Alex - ja tych testow nei wykonywalem :D pepperman - kazdy robi jak lubi :) Jak bede zmienial karte to z pewnoscia wybiore VF900-Cu, no chyba, ze wyjdzie cos bardziej ciekawego z mojego punktu widzenia. Ja oprocz ciszy, wydajnosci cenie sobie u Zalmana wyglad i jakosc wykonania. |
Cytat:
|
przeczytalem remix@ ten test ... i pisza bzdury :D
test tendencyjny chetnie porownam go z kims kto ma takie chlodzenie na zalmanie zalozylem accelero na XFX 7800GT o temperaturach to pisza bzdury ... w zamknietej budzie (bez wywiewu) w IDLE mam na accelero 47 stopni a LOAD mam max 65 stopni temperatura spada przy otwartej o okolo 5-8 stopni co do noise'u to gluchy nie jestem ale arctic accelero jest z odlegosci 25-30cm przy otwartej obudowie nie slyszalny - a slysze wentyl na zasilaczu AMBER 120mm ULTRA NOISE 18dB zamontowany na gumowych kolkach montazowych o dupe potluc takie testy :/ |
Witam!
Najlepsze do czego? Bo jak widac do chlodzenia nie... Wystarczy odpowiednio zamontowac wiatraki w obudowie, zeby byla cyrkulacja (przeciag) i wyciagarki nie sa potrzebne. |
wyciagalki goraca z wnetrza sa najlepsze
|
oj przepraszam ... nie wiedzialem ze juz sa testy
tylko stronnicze :D bo u siebie accelero nie slysze tylko AMBER'a 120mm 18dB jaki oni maja sluch ... pod progowy :> :rotfl: |
Witam!
Jakbys czytal recenzje to bys wiedzial... http://www.virtual-hideout.net/revie...0/index4.shtml No i autor to ladnie podsumowal... " I didn't think it would happen so soon, but as you see, the new Zalman VF900-Cu has beaten my previous champs: the Arctic Cooling Accelero. Not only has it beaten it hands down, there's another critical component to this : the size. The Zalman VF900-Cu is much smaller, thinner, and just as quiet as the Accelero. Very interesting indeed." A tutaj dokladniejsze dane i testy: http://www.virtual-hideout.net/forum...opic.php?t=327 |
ciekawe jakie beda wyniki w konfrontacji z accelero ... :D
|
Witam!
Istotnie do 6200 potrzebny nie jest, nawet do 6600GT. Jednak jest to doskonala, cicha i wydajna alternatywa dla chlodzenia standardowego w modelach 6800/X1800 i wyzszych. Ja na moim 6800GS AGP @12/6 (440/1100) mam zamontowany VF700-Cu i temperatura idle=41*C stres=48-50*C, a co dopiero by bylo z VF900-Cu (te sliczne heat-pipe'y) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27. |