Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Hibernacja - problem... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/hibernacja-problem-63976/)

IceManSpy 01.04.2006 10:01

Cytat:

Napisany przez Mily_
no to format c: :>

Nie no , to nie jest mi aż tak potrzebne i nie chce mi się robić formata , zresztą nie mam po co. System się jeszcze trzyma :)

Mily_ 01.04.2006 06:09

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Spokojnie to żadne takie :P

To jest taki malutki programik do, który ta sboei działa w tle :) (ale zawsze można go wyłączyć).

W trybie awaryjnym nawet nie ma opcji ,aby włączyć hibernacje!!

no to format c: :>

IceManSpy 31.03.2006 14:51

Cytat:

Napisany przez Air
Co to za program LOVESPEED ???

Spokojnie to żadne takie :P

To jest taki malutki programik do, który ta sboei działa w tle :) (ale zawsze można go wyłączyć).

W trybie awaryjnym nawet nie ma opcji ,aby włączyć hibernacje!!

Air 31.03.2006 14:45

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Przecież tak robię :P To jeszcze umiem ale pokazuje sie komunikat: Proces nie może uzyskac dostepu do pliku, ponieważ jest on używana przez inny proces. I lipa :(

Co to za program LOVESPEED ???

IceManSpy 31.03.2006 14:28

Cytat:

Napisany przez Mily_
PPM na pulpit -> właściwości -> wygaszacz ekrany -> zasilanie -> zakładka Hibernacja -> zaznaczasz pole włącz hibernacje...

Przecież tak robię :P To jeszcze umiem ale pokazuje sie komunikat: Proces nie może uzyskac dostepu do pliku, ponieważ jest on używana przez inny proces. I lipa :(

Mily_ 31.03.2006 06:55

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
A nie wiecie ,czemu ja nie mogę włączyć hibernacji?? Odinstalowanie Alcoholu nic nie dało (kiedyś to był problem na starym kompie). Mam zainstalowany Windows Inspirat.

Pokazuje jakie mam procesy uruchomione:

http://www.icemanspy.cba.pl/process.JPG

Miejsca na dysku mam odpowiednio dużo (ok 18GB ;) )

Ogólnie wg. mnie opłaca się mieć w hibernacji i raz na np. tydzień robić uruchom ponownie ,aby odświeżyć system.

PPM na pulpit -> właściwości -> wygaszacz ekrany -> zasilanie -> zakładka Hibernacja -> zaznaczasz pole włącz hibernacje...

andrzejj9 30.03.2006 12:04

Cytat:

Napisany przez Ormianin
do laptopa lepsze jest przelaczenie w stan gotowosci/oczekiwania... przynajmniej ja tak stosuje /laptop dziala 24h - bateria wyjeta/
hibernacja natomiast jako zamrozenie czynnosci i ich zrzut do ramu nie zawsze jest wskazany, szczegolnie jesli ma sie malo ramu, oraz bardzo pofragmentowany dysk

To rzeczywiście jest stan gotowości (stand by). Muszę kiedyś sprawdzić, jak będzie to działało przy hibernacji.

IceManSpy 29.03.2006 23:15

A nie wiecie ,czemu ja nie mogę włączyć hibernacji?? Odinstalowanie Alcoholu nic nie dało (kiedyś to był problem na starym kompie). Mam zainstalowany Windows Inspirat.

Pokazuje jakie mam procesy uruchomione:

http://www.icemanspy.cba.pl/process.JPG

Miejsca na dysku mam odpowiednio dużo (ok 18GB ;) )

Ogólnie wg. mnie opłaca się mieć w hibernacji i raz na np. tydzień robić uruchom ponownie ,aby odświeżyć system.

Morris 29.03.2006 21:42

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Cytat:

Napisany przez prometeusz
w zyciu mariana;)

? :>

Nie ma szans - Andrzej i Ormianin mają rację.

CIAPEK 29.03.2006 21:37

Cytat:

Napisany przez prometeusz
w zyciu mariana;)

? :>

Ormianin 29.03.2006 12:00

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Na podstawie notebooka mogę powiedzieć,

do laptopa lepsze jest przelaczenie w stan gotowosci/oczekiwania... przynajmniej ja tak stosuje /laptop dziala 24h - bateria wyjeta/
hibernacja natomiast jako zamrozenie czynnosci i ich zrzut do ramu nie zawsze jest wskazany, szczegolnie jesli ma sie malo ramu, oraz bardzo pofragmentowany dysk

andrzejj9 29.03.2006 10:38

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
czy hibernacja może zastępować regularnie zwykle zamknięcie systemu/wyłączenie komputera?
jak myślicie.

Na podstawie notebooka mogę powiedzieć, że nie do końca.. Chociaż zależy to też od tego, co masz na myśli - jeśli "odpoczynek" części, tj. zasilacza, dysku itp. to tak, ale jeśli "regenerację" systemu to nie. Ja praktycznie nie wyłączam notebooka, tylko po prostu zamykam go, co powoduje uśpienie. I komputer działa poprawnie, szybko się z tego uruchamia (1-2 sekundy) i wszystko jest ok. Ale jak od czasu do czasu postanowię go jednak przeresetować, to wyraźnie widzę, że od razu przyspiesza. Jednak reset to reset i jest to chyba jedyna możliwość na prawdziwe oczywszczenie pamięci, wyłączenie wszelkich zbędnych procesów itp.

prometeusz 29.03.2006 10:31

w zyciu mariana;)

CIAPEK 29.03.2006 10:28

a takie pytanie?!

czy hibernacja może zastępować regularnie zwykle zamknięcie systemu/wyłączenie komputera?
jak myślicie.

prometeusz 29.03.2006 09:01

ustawienia w biosie raczej nie powinny byc przyczyna.
Mam dwie windy, jedna do pracy 2000, druga to XP na jednym kompie.
systemy sa bez znaczenia jakie.
Na 2000 mam podobny problem - ale od zawsze jak dostalem kompa- czyli juz jakies 3 lata, na XP - bez problemu, byl tez drugi 2000 i tez bez problemu.
Wydaje mi sie ze jakis sterownik w systemie musi to blokowac - ale jaki:nie:
Wiec i ja sie dolaczam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:01.