![]() |
Konsola z Japonii a gry w PAL i NTSC
Witam!
Mogę okazyjnie kupić konsolę PS2 z Japonii w systemie NTSC-J. Czy jest to możliwe (a jeśli tak to jak?), aby tak ją przerobić, by działały na niej w kolorze gry w systemach PAL i NTSC? Będę wdzięczny za szybką odpowiedź. |
Modchip lub SwapMagic, innej rady nie ma.
|
A czy ma to znaczenie jaki to będzie modchip czy to raczej bez różnicy?
|
bo SwapShip dzia***322;a m.in dzi***281;ki 3 za***347;plepkom i 2 p***322;ytom do opdalania gier tak wiec trzeba ***380;agl***261;wa***263; p***322;ytami :) a np Ripper jest montowany na sta***322;e ( chyba ) i nie ma ani za***347;lepek ani p***322;ytek :)
|
@marcinasss
Każdy odpala kopie i org. ze wszystkich regionów. Na modchipie nie ma sensu oszczędzać. Z najlepszych dostępnych w Polsce to Ripper i H2O + fixy na cewki. @FatAlbert A co, w powietrzu się go montuje [?] :) |
Ripper nie obsługuje modeli poniżej V3.
|
Ja sie podepne pod temat - mam okazje kupic konsole okazyjnie, tyle ze z Wielkiej Brytanii... W zyciu bym nie kupil sprzetu u schylku ejgo zycia, ale cena jest naprawde atrakcyjna. Wobec czego zastanawiam sie - to wyspiarze. Wszyscy maj euro - oni maja funty. Wszyscy maja demokracje/republike - oni monarchie. Wszyscy maja radiowozy - oni konie. DOchodzimy wiec do istotnego punktu - my mamy 220V w gniazdkach - oni 110. Jak w takim razie rozwiazac ten problem i czy w ogole on wystepuje...?
|
Cytat:
|
@max przetwornica napi***281;ciowa jest wsam raz ;)
|
Nie maj***261; 110, tylko 220. :P
Edit: Jedyne, czym si***281; r***243;***380;ni sprz***281;t elektryczny na wyspach to idiotyczna wtyczka. :wow: http://img519.imageshack.us/img519/2880/pluguk2fs.jpg |
|
Cytat:
ma to jakis cel? czy po prostu chca byc oryginalni? :P |
Cytat:
|
to na 99% uziemienie, inne napiecie maja w japonii:)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:51. |