Cytat:
Napisany przez matdb
Kupiłem ostatnio Verbatimy x 16 + , no i 50% źle mi wypalił. Nagrywarka jest nowa - od 2 dni używam. Zatem może po prostu ta nagrywarka nie toleruje za bardzo tych płyt?? A jeśli tak to jakiej firmy i z jakiej fabryki polecilibyście mi płytki do tej nagrywarki. Jest to dla mnie ważne bo chce kupić dużą ilość płytek i nie wiem na co się zdecydować...
Pozd. all
|
Jeśli nagrywarka nie nagrywa TYCH płyt, to winy bym raczej szukał po stronie sprzętu:P Spróbuj na kilku innych płytach, jakichś tańszych - to na początek. Zmień bios. Poprzepinaj kable, tak żeby nagrywarka była jako master, najlepiej na osobnym kanale i ustaw je tak, żeby nie były poskręcane. Koniecznie sprawdź, czy masz włączone DMA (bufor spada ci gwałtownie, nieraz do zera, czy trzyma się raczej w zakresie koło 90%??).
Te płytki są teraz chyba najlepsze na rynku, a przynajmniej są w najściślejszej czołówce i nie powinny sprawiać żadnych kłopotów.
Podaj najlepiej konfigurację sprzętu, jest tu sporo fachowców, którzy znają się na konfliktach nagrywarka-płyta, nagrywarka-karta graficzna itp...
|