![]() |
nie rubcie sobie jaj z D***380;ii, to jest forum a nie gatki-szmatki:)
|
Cytat:
Pytam bo zawsze nagrywałem na czarnych CDR-ach i nie było z nimi problemu, w dodatku dość oryginalnie wyglądają. |
Cytat:
|
Dlaczego nie ma czarnych DVDR?
|
Cytat:
|
chyba ju***380; wiem dlaczego nikt nie wie nic na ten temat.... ot***243;***380; te informacje s***261; tajne... sk***322;***261;d mieszaniny i to jak ona wp***322;ywa na jako***347;***263; itd...
|
Cytat:
|
Cytat:
może się kolega wykaże szukaniem i coś znajdzie? ;) |
TAK ale te linki prowadz***261; do informacji dotycz***261;cych barwnika na CD, a jakt o ma si***281; zbarwnikami na DVD, czy s***261; takie same jak na CD?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
przyznam @jou że tylko zerknąłem w te linki (jakoś mam dzisiaj pewien brak koncętracji i chcenia do czytania :>) ale przypomniało mi się, że jakiś czas temu w MM widziałem jak jacyś kolesie kupili płytki audio i za kasą wypakowali - niebieska jak cholera - cyjanina jak nic. nie pamiętam firmy, ale jedna z tych najbardziej znanych napewno.
|
|
O dzi***281;ki! Wszystko jasne. Ale nadal nie jest jasne jaki barwnik jest jednym z najlepszych? Wszystki plytki jakie do tej pory wypalalem sa ciemnoniebieskie...
|
Cytat:
I podany link niestety nie wyjaśnia jakiego rodzaju barwnik jest stosowany w płytach DVD. Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:06. |