![]() |
Co robię źle-Instalacja gry z Starforce 3(Worms4)
Witam.Mam grę Worms 4 mayhem.W notatniku na płycie mam napisane- Gra zabezpieczona Starforce3.Zainstaluj DeamonToolsa.Skopiuj obraz płyty na twardy dysk,odłącz zasilanie od wszystkich napędów,zamontuj obraz pod Deamon Toolsa i zainstaluj grę.
No i tak robię.Zainstalowałem wersję Deamona 4.03 ,skopiowałem na dysk,odłączyłem taśmy od DVD i nagrywarki,"montuje" obraz i instaluje.Po instalacji pisze abym włożył prawidłową płytę itp..Co robię źle?? :ysz: PS.Wcześniej grę instalowałem bez odłączenia napędów.Może mieć to jakieś znaczenie??(odinstalowałem prosto z dysku czyli kliknąłem na folder i delete ) Niewiem czy jest to w dobrym temacie. |
teoretycznie tak odinstaluj gr***281; i skasuj wszystkie wpisy w rejestrze( podczas deinstalacji takowe nie s***261; kasowane) oraz poszukaj w katalogu windows pliku ini gry ( o ile takowy jest o nazwie np worms.ini) i go skasuj
|
siedze w windowsie i nie mam takowego pliku.Plik ini to mam tylko do worlda(na W)Ale nic co mogło by to przypominać nie ma :/ Więc co robić??
Jak katalogu z grą nie ma to chyba i rejestru nie ma?? 1. Instalujesz deamon toola 4 włączasz jego wszystkie opcje 2. emulujesz to cos mini 3. Instalujesz gre 4. wyłączasz wszystkie wirtualne dyski oprócz dysku z ?? 5. wyłącz komputer 6. Odłącz cd romy i dvd z zasilania odłącz taśmę (dla pewności) lub wyłącz go SFN 7. Włącz gre wpisz serial : ?? 8. Będzie weryfikacja płytki i gra zaskoczy postępuje wobec tej instrukcji.No,ale niestety seriala nie chce. Ma go w pamięci.Gdzie jest ten plik w takim razie?? |
Use StarForce Nightmare to avoid StarForce v3 blacklisting of DAEMON Tools:
Disable node Disable CD Disable node Co tu mam zrobi***263;??Nie ***322;apie tego zbytnio:/Wszeg***243;lno***347;ci zdania pierwszego |
Cytat:
Ale już pomagam: Skorzystaj z programu "StarForce Nightmare" aby uniknąć balacklistowania DaemonTools przez zabezpieczenie SFv3. W programie kliknij następujące opcje w kolejności: Disable node Disable CD Disable node |
wog***243;le tak jest napisane-
Install the game - Full Installation. Mount the DISC.MDS DVD-Image in DAEMON Tools v4.00. Use StarForce Nightmare to avoid StarForce v3 blacklisting of DAEMON Tools: Disable node Disable CD Disable node Play the Game Czyli tak-zainstalowa***263; gr***281;,w***322;***261;czy***263; plik DISK.MDS w deamonie 4.00 no i dalej to co napisa***322;e***347;?? :) |
@kozioleczek - mniemam, że image jest ściągnięty z GameCopyWorld - czyż nie?
|
taaaak....
|
ale najnowszy DT nie jest bloklistowany przez StarFORCE. Kozioleczek je***380;eli go nie ma to jest ok. Jak rozumiem masz MiniImage. Odepnij nap***281;dy zainstaluj z obrazu gr***281; podm***261;tuj miniimage (czyta***322;em ze nieraz pomaga w***322;***261;czenie w emulacji RMPS nie wiem dlaczego ale nieraz to zalecaj***261;)
|
Cytat:
|
Podczas weryfikacji płytki zacina się program.Więc coś nadal jest źle
|
A może by tak:
-deinstalacja, -poczyścić za pomocą sfclean i/lub sfdrvem, -ponowna instalacja wg wolfa z użyciem SFNightmare |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:08. |