![]() |
NERO i Windows XP
Nie wie ktoś czasem co ze sterownikami ASPI dla WINDOWS XP??
Bo mi cosik nie chodzi. Tzn instaluje sie werska 5.0 z płytki ale upgrade 5.048już nie da rady ze względu na ASPI. No i skąd to wziąć? Pozdr. |
rozumiem ze masz oryginala 5.0 i chciales upgradowac
jesli nie zalezy ci na leg.....osci to mozesz sobie sciagnac nero 5572 ktore obsluguje bezproblemowo winde xp a co do 5048 to chyba nie daje rady z xp zdaje mi sie ze chyba dopiero 5551 poprawnie instalowal sie na xp a nowe aspi znajdziesz w dziale download (po prawej na stronie glownej cdrinfo) -> sterowniki (po lewej) |
dokładnie wszystko co wyżej niż *51 jest oki pod xp
|
Mam podobny problem jak kolega. Pod WinXP nie chce mi wystartować Nero 5572. Po zainstalowaniu programu i restarcie komputera próbuję go uruchomić. Zatrzymuje sie na skanowaniu szyny SCSI/IDE i zawiesza ten "niezatapialny" system. Moja konfiguracja to P4 1,7GHz, płyta ASUS P4T, Nagrywarka LG 24x10x40. Przedtem miałem LG x16 i chodziło to bardzo dobrze pod XP na starszej wersji Nero. Coś mnie podkusiło sprawić sobie szybszą nagrywarkę i mam same kłopoty... Po instalacji oprogramowania pojawiły mi się w systemie dwa kontrolery IDE z wykrzyknikami na żółto. Dodam jeszcze, że rzetelnie przejrzałem Forum i próbowałem wszystkiego co Koledzy proponowali. Instalowałem sterowniki wnaspi próbowałem pobierać ze strony afirmowej Nero, gdzie zapewniają że to musi chodzić. Dzięki za wszelką rzetelną pomoc.
|
dzięki!
No to chyba Ściągne nowszą wersje. co do legalności to upgrade mam za friko jak napisali na stronie aheada :-) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:58. |