![]() |
hee..oczywi***347;cie chodzi***322;o o ukrycie bloku ATIP.
Dlaczego napisa***322;em TOC ??? to nie wiem. Dzi***281;ki joujou za spostrzegawczo***347;***263; :piwo: |
Cytat:
|
Dziwne
Jak pisałam TUTAJ programy diagnostyczne nie identyfikowały płyty CDR, a nagrywarka mimo to je nagrywała. |
....gdyby naprawd***281; to dzia***322;a***322;o to by***347; wog***243;le nie mog***322;a nic nagrywa***263;, bo opcja ta wymusza na programach ***380;e p***322;yta nie jest zapisywalna a identyfikuj***261; j***261; jako zwyk***322;y wyt***322;aczany cd-rom.
|
mysle ze sytuacja sie poprawi ja mialem problem z nagrywaniem jakichkolwiek nosnikow przy wlaczonej ww opcji
napisz jak ci poszlo pzdro |
Miałam tę opcję cały czas włączoną i płyty cdr się nagrywały, tylko jak napisałam wcześniej, czasami miałam błędy przy nagrywaniu, zwłaszcza z nowym biosem. Musiałam wrócić do starego i wtedy się poprawiło, chociaż nie do końca
Tę opcję w alkoholu wyłączę, zwłaszcza, że w tej chwili nie jest mi do niczego potrzebna ( czasy fascynacji grami w moim domu dawno minęły ) |
jezeli ta opcja jest zaznaczona w alcoholu to kazdy program nagrywajacy bedzie rozpoznawal nosniki jaki plytki tloczone a wiec aby nagrywac musisz miec wylaczona ta opcje w alcoholu
|
Ukrywanie ATIP płyty a nagrywanie CDR
Witam
Mam następujące pytanie. Czy włączona opcja "Ignoruj typ nośnika ATIP" ( np w programie Alcohol 120% ) może przeszkadzać w poprawnym nagrywaniu płyt - bo tak na chłopski rozum, jak Atip płyty jest niewidoczny to czy program nagrywający i nagrywarka są w stanie opracować poprawną strategię zapisu ? Pytam, bo ostatnio borykam się z problemem błędów przy nagrywaniu, niepoprawnym działaniem nowego biosu itd... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:20. |