Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jakich Płyt Nie Czytają Konsole ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jakich-plyt-nie-czytaja-konsole-64228/)

kondimybondi 14.04.2006 00:56

Cytat:

Napisany przez Desden
Hmm zalezy czy mówimy o CD czy DVD - te platinumki ||

CD pamietam , że były bardzo cenione , ale DVD nie są najlepsze... Ale jeśli chodzi o moją konsolkę to chodzą bezp problemu.

Desden 12.04.2006 20:12

Hmm zalezy czy mówimy o CD czy DVD - te platinumki ||

Berion 12.04.2006 11:30

Nie są złe :) Na pewno po stokroć lepsze niźli Esperanza.

kondimybondi 12.04.2006 03:26

No to dupa zimna... a taką łądnąmam nagrywarkę... PS. A co powiecie o płytach PLATINUM do gier na konsole?

rdg 11.04.2006 13:29

Cytat:

Napisany przez Berion
Plusy...

Plus możemy wypalić w formie experymentu. Jeśli na PS2 nie zrobi to wrażenia, palimy plusy. Jeśli zacznie wybrzydzać minusy (Verb.). O to mi dokładnie chodziło.

Jaki, jaki ???

No wlasnie taki, ze sprawdzic nalezy rowniez plusy. Tylko tyle :) mysle, ze to rozwiazuje sprawe. Pozdrawiam, EOT jak dla mnie

Berion 11.04.2006 10:40

Cytat:

Napisany przez rdg
Tak, ale odradzasz z gory minusy [...]

Plusy...

Plus możemy wypalić w formie experymentu. Jeśli na PS2 nie zrobi to wrażenia, palimy plusy. Jeśli zacznie wybrzydzać minusy (Verb.). O to mi dokładnie chodziło.

Cytat:

[...] a ja sugeruje szerszy test. Nie jest on kosztowny, a z pewnoscia wyklaruje wiele spraw. [...]
Jaki, jaki ???

rdg 10.04.2006 23:30

Cytat:

Napisany przez Berion
@rdg
Zgadza się.

Odradzam palić "+" tylko z jednej przyczyny: nie każda PS2 radzi sobie z takimi płytami. Jeśli Twoja tak, to smaż na plusach. Chodzi mi o to, że jeśli palimy pierwszy raz dla swojej konsoli to najlepiej na minusie, aby uniknąć nieporozumień.

PS: Moja V6 nie radzi sobie z plusami choćbym nie wiem na czym były palone - taki już jej urok. Mam nadzieję, że to pierwsza i ostatnia konsola z tak niskiej jakości czytnikiem.

@joujoujou
Apropo Twojego podpisu: wrócą, wrócą, nie rozpaczaj :D :glaszcze:

Tak, ale odradzasz z gory minusy - a ja sugeruje szerszy test. Nie jest on kosztowny, a z pewnoscia wyklaruje wiele spraw. Jeden z moich znajomych tez ma konsolke tak wybredna jak twoja - jak odczyta plusika to mozna powiedziec, ze jest swieto.

Berion 10.04.2006 14:00

@rdg
Zgadza się.

Odradzam palić "+" tylko z jednej przyczyny: nie każda PS2 radzi sobie z takimi płytami. Jeśli Twoja tak, to smaż na plusach. Chodzi mi o to, że jeśli palimy pierwszy raz dla swojej konsoli to najlepiej na minusie, aby uniknąć nieporozumień.

PS: Moja V6 nie radzi sobie z plusami choćbym nie wiem na czym były palone - taki już jej urok. Mam nadzieję, że to pierwsza i ostatnia konsola z tak niskiej jakości czytnikiem.

@joujoujou
Apropo Twojego podpisu: wrócą, wrócą, nie rozpaczaj :D :glaszcze:

joujoujou 10.04.2006 13:01

Cytat:

Napisany przez kondimybondi
Ja mam LG.

To sobie nie potestujesz, na LG testy nie chodz***261;. :nie:

:glaszcze:

rdg 10.04.2006 12:55

Cytat:

Napisany przez Berion
Ja też nie bo są od CMC :)

"Jakich Płyt Nie Czytają Konsole ??"

Różnie, w zależności od konsoli, stanu napędu i niekiedy jego modelu.

W przypadku PS2:
Generalnie radzę unikać RW (CDVD) i "+". Nie jest to oczywiście regółą. Złotego środka nie ma i pewnie nigdy nie będzie. Do tego dochodzi kwestia nagrywarki, jakości płyty itd...

Ja zawsze polcam Verbatim Advanced Azo (MCC) i Verbatim Crystal Azo (MCC) lub Verbatim Pastel (TY).

Nigdy mnie nie zawiodły, a i jakość najwyższa.

Nie zgodze sie tylko z jedna rzecza - u mnie i wielu moich znajomych dvd+r dzialaja bezproblemowo. Najlepiej trzymac sie dobrych marek (verb, tdk) od MCC, TY. Nastepnie wziac pod uwage jak nasza nagrywarka radzi sobie z odpowiednim nosnikiem (przykladowo: moja benq dosc kiepsko wypala verbatimy -R od mcc) zebysmy nie byli zdziwieni, ze dobra marka plyty a nasza konsolka ma jakies problemy. Kolejny krok to test kilku roznych nosnikow (+/- z roznych firm). Zostaje tylko wybor gier przy ktorych spedzimy wieeeele godzin (przeszlo 30). Zlotym srodkiem byloby wykorzystanie tego samego tytulu - bo tak samo bedzie eksploatowana plytka. Gramy i porownujemy jak nasz nosnik wyglada po tych 30h - powinno nam szybko sie wyklarowac co sie oplaca a co nie (i czy warto zaoszczedzic glupie 30groszy a katowac laser dziadostwem). To moje 3 grosze.

kondimybondi 10.04.2006 12:52

Ja mam LG.

Berion 10.04.2006 09:53

Cytat:

Gdzie zrobićtakie testy? danej płytce? online ma sie :\ rozumiec?

offline, offline :D

Jeśli masz Liteona to najlepiej kProbe, jeśli Plexa Plextools, jeśli Beńka czymśtam :D (nie pamiętam nazwy tej aplikacji), jeśli "co innego" DVD Info pro.

Poszukaj na forumie, mnóstwo takich tematów. Np. ten:
http://forum.cdrinfo.pl/no-niki-opty...i-dvd-r-r.html

kondimybondi 10.04.2006 03:26

Gdzie zrobićtakie testy? danej płytce? online ma sie :\ rozumiec?

Berion 09.04.2006 10:27

Cytat:

[...] PS. A co z płytkami HP x8, bo ktoś mnie zapewnia, że są bardzo dobre
Żadko mi się zdarza palić naczymś innym niż Verb (he he... partyjny beton? ;) ), głównie jak kumple przyniosą płyty.

Jakie? A przeróżne... Vacos, Hawk, Mediastore, Espery... Przy okazji robię testy i na tym opieram swoją opinię na temat danych płyt. Czasem mogę się pobawić czymś innym niż pionkiem i ... tyle.

Najgorsze na jakie w życiu trafiłem to Bulkpaq-i (czy jakoś tak). Rzekomo od TY :|

// offtop

Cytat:

[...] Sam Adolf jako człowiek, to wielki ideowiec, dla niektórych ludzi wielki autorytet. Tyle, że nikt nie przedstawia go nigdzie jako pozytywnego symbolu [...]

... yy... dziwisz się? Bo ja nie specjalnie. Hitler to kawałek łajna i tego nic nie zmieni.

Ehh... ale plis, nie kontynuujmy tego wątku :D

kondimybondi 09.04.2006 02:39

Dobra , nie ważne... PRzeczytałem "Mein Kampf" - i Sam Adolf jako człowiek, to wielki ideowiec, dla niektórych ludzi wielki autorytet. Tyle, że nikt nie przedstawia go nigdzie jako pozytywnego symbolu (poza kręgami Skinhead-ów)... PS. A co z płytkami HP x8, bo ktoś mnie zapewnia, że są bardzo dobre

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:26.