![]() |
Cytat:
Zamykam na pro***347;b***281; autora tematu (@para) //@Mac |
Ale przeciez nie chodzi nam o to ze newsy poruszaja wiele dziedzin - bo to dobrze. Chodzilo nam o moralitetyczne i z zamierzenia opiniotworcze podejscie Gregg'a...
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że po części zgadzam się z Wami wszystkimi. Przeciwnikami i zwolennikami. Jest to przecież serwis o nagrywarkach... Przykro mi, ale nie wiem jak rozwiązać problem...:) Będę trzymać kciuki, żeby wszyscy byli zadowoleni :) Pozdrawiam WSZYSTKICH!! |
Dajcie ankiete na glowna czy chcemy takich newsow czy nie i wtedy zobaczymy. NIech wiekszosc zdecyduje - powiedzmy 7-14 dnie trwania ankiety. Za lub przeciw, dwie proste odpiwiedzi a jak sie wszystko wyjasni.
Bo chyba serwis jest dla nas tworzony prawda ? A jesli nie to proponuje zrobic dwie wersje strony glownej, z newsami zwiazanymi z serwisem i z wszystkim. Niedlugo bedziemy dostawac maile z info na kogo glosowac w najblizszych wyborach pod grozba usuniecia konta na forum. bleeeeeeeeeeeeeeee |
Cytat:
|
Cytat:
Wogole porownania do histori uwazam za po prostu smieszne. Mozna znalezc w naszej historii argument za tym, ze demokracja byla zla, ale przywolywanie tego chyba nie ma sensu, podobnie jak reszty arsenalu ktory przywlekliscie tutaj i w tamtym newsie z komentarzami. Co wiecej jezeli ktos kogos zabije zgodnie z jakas ideologia, to tez w ramach toleracji powinien zostac zrozumiany i zaakceptowany ?? Ludzie zlamali prawo, wzieli udzial w manifastacji ktorej nawet nie probowali legalizowac, to ich policja zatrzymala. Co wiecej podejrzewam ze ta oczywista decyzja zapadla gdzies nisko - na stopniu komendanta/dowodcy jednostki za to bezposrednio odpowiedzialnej i robienie z tego politycznej afery w serwisie technicznym jest po prostu dla mnie bardzo bardzo delikatnie mowiac zagadkowe i jest objawem braku wyobrazni i szukania taniej, szybkiej sensacji, z jakoscia zblizona do BigBrother'a. No ale oczywiscie to i tak nie ma sensu, bo mimo ze Gregg akceptuje protesty pod ministerstwem edukacji, to protesty tutaj ma gleboko ... w powazaniu i i tak bedzie realizowal swoj plan i pisal co mu sie podoba, czego dal wyraz wczesniej. Coz za elokwentna wybiorczosc !! || I rzeczywiscie, dalsza dyskusja zarowno o fakcie pojawiania sie takiego newsa, jak i slusznosci samej demontracji nie ma juz sensu - stanowiska zostaly zaprezentowane i mowiac w przenosci jak i do doslownie, w obu przypadkach decyzja co z tym dalej zrobic, nalezy do premiera || |
Witam Was,
Mam prośbę serdeczną do obu oponentów jako że czuję się współwinny i "zamieszany" - Dajcie sobie na luz - tak sztubacko jak na korytarzu akademika przed laty proszę. Osobiście sam nie znióslbym tu politykowania i protestowałbym przeciwko niemu chyba nawet głośniej niż Para. O ile byłoby ono notoryczne. Nie dostrzegłem od lat poza zupełnie zbędną (Gregg!) darmową reklmą powszechnie (sonda? :)) znienawidzonego w Polsce francuskiego monopolisty dławiącego, zarzynającego cenami polski internet oraz nic niewartego pakieciku "cyfra" zdatnego jedynie na pomoc Afryce (fonii naszej tam nie pojmą, angielski znają w iwiększości). Nie wytrwam oglądając to dłużej niż pięć minut. Zawsze zasypiam (ostatnio "stoję" na VIASAT) żadnej polityki. Po co zabierać (posypany obficie złotem) chlebek Czubównie i ska? :) Politycznie patrzac rozumiem Gregga - po epoce (myślalem już, że nie doczekam upadku "tego") świata tajnych policji (milicji), jawnych odzianych w niebieskie coś łajdaków, zamykania za.... poglądy odmienne, "świętych krów", czyli "wszystkowiedzących" sekretarzy "spod Puław" musimy patrzeć i słuchać uważnie. Za dużo nas to życia i szans rozwojowych (jesteśmy nadal materialnie na dnie Europy, niestety) ten jeden jedyny błąd (Wrzesień, wcześniej?) kosztował. Byliśmy wszak elitą. Kim jesteśmy dziś? Co gorsza, dzieci i wnuki najeżdźców coraz jawniej, w tym i w internecie zwą tamten koszmarny reżym... "lepszą Polską". Darujcie, ale gdybym choćby przeczuwał powrót tych przymulów, natychmiast poszedłbym w ślady Witkacego (On przeczuł, bestia). To usprawiedliwia nasz lęk. Pnijmy się ku światłu zamożności i chuchajmy na każda uczciwie zarobioną złotówkę. Bez przemocy, każni i X Departamentów więcej. Niezależnie jak piękna byłaby ich pozorna motywacja. Pozdrawiam |
@Gregg
Nie bede rozbieral Twoich wypowiedzi co prawda na czynniki pierwsze ale odniose do paru spraw. Ten aforyzm dobitnie swiadczy o tym, ze masz wszystko w dupie i dalej bedziesz robil swoje bo Ty jestes admino-newsmanem i tak Ci sie podoba. Po drugie twierdzenie, ze serwis jest poswiecony nagrywaniu, a strona glowna sluzy do informacji jest oczywiscie prawda, ale jak dla mnie to te informacje powinny byc zwiazane z nagrywaniem. W koncu temu sluzy ten serwis. No i po trzecie takze mozna zauwazyc jak starasz sie pomijac watek z ankieta. Wiec skoro mamy demokracje. To niech lud zdecyduje. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak przy okazji zastanowiłem się czemu z tak długiego tekstu wybrałeś ***8222;ja***8221; bo nie rozumiem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taka sonda czy ankieta, wyjaśniła by czy czytelników strony WWW.cdrinfo.pl interesuje polityka w newsach nie związania z głównym wątkiem serwisu czy nie. |
Jaśniej nie potrafię
Cytat:
Czytając w ten sposób Pana Tadeusza, czy Pana Sienkiewicza można w ich tekstach znależć co tylko się chce i oskarżyc praktycznie o wszystko. Miałem juz zakończyć swój udział w wątku, ale chciałbym Cię prosić, Para, żebys mi wyjaśnił, czy kieruje Tobą zła wola, czy faktycznie nie rozumiesz co piszę? Bo na wszystkie Twoje wątpliwości odpowiedź znajduje się w moich postach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odpowiedź powyższa oznacza, że może pojawić się informacja o wprowadzeniu blokady w szkołach na "niektóre treści", o pałowaniu, o wprowadzeniu przepisu znacznie rozszerzającego zakres działania tzw. "tajemnicy państwowej" itp. Natomiast nie pojawi się informacja o wynikach wyborów na kongresie zjednoczeniewym takich czy innych parti, o wybraniu premiera, o wpływie bielinka kapustnika na pogłowie trzody chlewnej, o wyniku meczu czy podobne, czyli normalne wydarzenia czy procedury w normalnym demokratycznym kraju. Chcąc komuś dokopać zawsze można jego słowa sprowadzić do absurdu i wykazać, że jest idiotą (uwaga przewrażliwieni, mówię o sobie). Cytat:
Cytat:
Ponawiam swoją propozycję: jeśli ktoś uważa, że lepiej sprawdzi się w roli wyszukiwacza nowinek - zapraszamy do współpracy. Z kolei jeśli ktoś zada sobie trud i przejrzy archiwum to zauważy jak szybko nowi, młodzi, pełni zapału i dobrych checi ludzie "z braku czasu" rezygnują. I nawet "wynagrodzenie adekwatne do wkładu w tworzenie serwisu" ich nie jest w stanie ich zatrzymać. Ja naprawdę nie upieram sie żeby błyszczeć na głównej. A spuentuję tę propozycję słowami jednego z dyskutantów: Cytat:
P.S. Dzięki Tobie, Para, doszedłem do okrągłej liczby ćwierć setki postów na forum. I na tym zamierzam poprzestać. Dziękuję dyskutantom, a wszystkich Czytelników serdecznie pozdrawiam. P.S. 2 Z pomysłem ankiety proszę zwrócić się do Redaktora Naczelnego. Ja nie mam (i nie chcę mieć) wpływu na takie decyzje. Proponuję pytanie sformułować następująco: "Czy Gregg powinien umieszczać jakiekolwiek informacje na stronie głównej?" Osobiste nie dlatego, że czuję się urażony, czy nie przyjmuję krytyki, lecz dlatego, że szukanie nowinek wymaga wiele czasu, który mógłbym spożytkować w inny sposób. |
Dziękuję za odpowiedź.
Cytat:
Bardzo dokładnie czytam posty i nie wiem jak mam zrozumieć twój wywód, który cytuję poniżej. (czyli dajesz, ale mi nie dajesz dobrych rad) Cytat:
A parę zdań później piszesz coś zupełnie przeciwnego. Musisz się zdecydować co masz na myśli. Cytat:
Cytat:
tylko nie spodobała mi się twoja uwaga i napisałem żebyś wiedział, a nie domyślał się. Cytat:
Co do tolerancji, to tak na prawdę nie rozumiem tutaj sensu użycia tego słowa, bo równie dobrze mógłbyś pisać o problemach mrówek w puszczy amazońskiej i na pewno ktoś by oczekiwał takiego postu. Cytat:
Co do aspektu finansowego, to stąd moja wiedza http://forum.cdrinfo.pl/off-topic/65...drinfo-pl.html Ale w porządku rozumiem, że nie chodzi tu o pieniądze, lecz nadal zgrabnie pominąłeś temat polityki, który bardzo często poruszasz w swoich newsach. A to czego oczekują czytelnicy serwisu www.cdrinfo.pl, mozemy się dowiedzieć pytając np. poprzez ankietę na głównej stronie i forum. I jeżeli spora cześć (np. ponad 20%) przy dużej próbie odpowie, że interesuje ją polityka i inne ważne tematy ze świata, sportu itp. na stronie głównej, to ten post będzie ostatnim w tym temacie. |
Cytat:
Cytujac to, zasugerowales, ze opinia uzytkownika nie ma zadnego wplywu na to co sie dzieje w serwisie. Co wiecej zasugerowales to w dosc nieprzyjemny sposob (jednak metofora szczekajacego psa do neutralnych nie nalezy). Natomiast ja sie oczywiscie z ta mlodzieza nie zgadzam. Do tej pory minister Giertych nie zrobil niczego zlego. Co wiecej podoba mi sie stan w ktorym mister edukacji ma funkcje wicepremiera. Religia jako przedmiot dodatkowy na maturze tak naprawde niczego nie zmienia. Podwyzki nauczycielom sie naleza, a jedyny jego naprawde kontrowersyjny pomysl, to ten z lekcjami patriotyzmu, ale nie zanosi sie na to zeby to wypalilo - narazie to tylko jego pomysly, oczywiscie ten uwazam za zly. Poza tym konserwatywny minister edukacji moze doprowadzic do normalnego stanu w ktorym nauczyciel tez ma cos do powiedzenia w szkole, a nie tylko uczniowie, rodzice i dyrektor. A to ze jakis komendant wyslal policje, mialo prawne uzasadnienie. W koncu manifestacja byla nielegalna. Oczywiscie policja mogla sie zachowac inaczej, ale mogla tez tak. Tutaj wybor nalezy do dowodzacych. ... no tak ale na stronie glownej trzeba bylo pokazac ze zly minister ... (choc tez nie wiadomo czy edukacji czy MSWiA). Ale juz publikacji o wyrzuconym dyrektorze szpitala nie bylo ... dyrektor ratujacy prace kilkudziesieciu lekarzom jest mniej interesujacy niz zatrzymanie kilkunastu demonstantow ... |
Cytat:
Gregg, z tym marcem 68 to rzeczywiście mocno przesadziłeś, nie traktuj tego jako atak na Ciebie, ale jak chcesz manifestować swoje poglądy polityczne, to otwórz sobie bloga na serwerach wyborczej, to nic nie kosztuje. no chyba, że takie tematy podobają się właścicielom serwisu i chcą iść w tym kierunku, to mi nic do tego, ja wyraziłem tylko swoją opinię. |
Cytat:
Z drugiej strony obrażenie się na kogoś za zacytowanie aforyzmu czy przysłowia, jest dla mnie doświadczeniem zupełnie nowym i - przyznaję - zdumiewającym. O czytaniu między wierszami już nie wspominam. Masz rację, Para. Nie ma sensu w kółko powtarzać tego samego, zwłaszcza gdy okazuje się to wołaniem na puszczy. Może zakończę tak, jak powinienem zacząć. Otóż ja nie pouczam Ciebie jak masz żyć, co masz robić, co pisać, gdzie i jak. I tego samego oczekuję od Ciebie. A przy okazji zwróć uwagę, że są Czytelnicy, którzy tak jak Ty "nie tolerują" i tacy, którzy nie tylko tolerują, ale oczekują. Znasz jakiś sposób, żeby zadowolić wszystkich? Na koniec ponawiam propozycję - uważasz, że poprowadzisz serwis lepiej - dołącz się. Wtedy też będziesz wiedział na pewno jaki, i czy wogóle, jest finansowy aspekt pisania newsów. Gdyby bowiem było tak jak sugerujesz pisałbym codziennie po kilkanaście na tematy mniej kontrowersyjne, a - jak widac gołym okiem - tak nie jest. Piszę tylko wtedy, gdy uznam, że temat może, lub powinien, zainteresować Czytelników serwisu. To wszystko. Serdecznie wszystkich pozdrawiam. P.S. Nie porównywałem marca '68 do czerwca 2006, bo ranga wydarzeń jest nieporównywalna. Chodziło mi tylko i wyłącznie o pokaz siły zademonstrowany przez władzę. |
Dziękuję za odpowiedź, ale po przeczytaniu tekstu, chciałbym sie do niego ustosunkować.
Cytat:
Wytłumaczenia znajduję dwa: - płacenie od ilości newsów (jak widać nie zawsze ma sens) - kreowanie jakiejś własnej polityki (ale od tego są chyba inne serwisy). i to rozumiem, szkoda, że nie nic o tym napisałeś, a wybiórcze cytowanie przypomina mi twoją argumentację czyli cenzurę. Cytat:
Cokolwiek bym nie napisał użyty jest argument cenzury, starych czasów, trybuny itp, ale to już było wytłumaczone parę postów wcześniej i wystarczyło przeczytać. A co do psów, karawany to mogłeś sobie podarować, niestety swoimi słowami potwierdziłeś: Cytat:
Pozdrawiam P.S. żeby nie było niedomówień, nie przeszkadzają mi poglądy Gregga dotyczące jego światopoglągu i są bardzo bliskie moim, ale nie toleruję ich oglądania na stronie głównej serwisu www.cdrinfo.pl. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:35. |