Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z instalacja Alcohol 120% (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-instalacja-alcohol-120-a-64478/)

JaJachu 04.08.2006 20:51

najważniejsze że idzie to jakoś zrobić bo jest to chyba jeden z najlepszych programów tego typu,
a tak dla ostrzeżenia:
jeżeli ktos będzie instalował nowszą wersję, to niech pamięta że najpierw trzeba wyłączyć wirtualne napędy i odinstalować starą wersje bo mogą być poźniej kłopoty

pozdrawiam Jachu

salawalas 04.08.2006 20:41

Ciesz***281; si***281;, ***380;e mog***322;em pom***243;c. Sam si***281; kiedy***347; z tym biedzi***322;em i znam ten b***243;l.
Pozdrawiam.

JaJachu 04.08.2006 20:20

salawalas
wielkie dzieki pomogło , chociaż komunikat który napisałem wyżej ten instalacji tego pliku sptdinst jest taki sam jak napisalem,
ale zainstalować alcohol idzie

jeszcze raz dzięki pozdrawiam Jachu.

JaJachu 04.08.2006 17:19

ok dzięki zobacze i odpisze za jakąś godzinke
bo musze wyjść

salawalas 04.08.2006 17:12

Powtórz tę akcję jeszcze raz. Usuń sptd.sys. Restart. Tryb awaryjny, esc , pomiń wczytywanie sptd.sys.
Uruchom konsole, wpisz C : \sptdinst_x86.exe remove. Restart do trybu normalnego i instalujesz od nowa.

Ewentualnie nie wciskaj esc podczas uruchamiania Windows w trybie awaryjnym. Usługa powinna się uruchomić, a wtedy będzie można ją usunąć.To powinno pomóc. Powodzenia.

Na forum daemontools jest kilka podpowiedzi, może to ci pomoże jeśli znasz angielski:
http://www.daemon-tools.cc/dtcc/t872...lling-403.html

JaJachu 04.08.2006 17:02

ak napędy usunąłem,
ten plik jak pisałeś tez później restart i tryb awaryjny i ten wpis uruchomiłem (to remove po spacji?)
i restart i chce instalować i pokazuje taki komunikat:
góra tak jak na poporzednich a w środu:
usage: sptdinst action
installs/uninstalls SCSI Pass Throught Direct (SPTD) layer.
Action must be 'add' or 'remove'

i pokazuje to z balonikiem z i

salawalas 04.08.2006 16:54

Cytat:

Napisany przez JaJachu
rozumiem ze to jest rozwiązanie do alcohola,
bo deamona nigdy nie miałem

To jest to samo. Paczka drivera sptd. Sprawdź, czy masz w systemie ten plik sptd.sys. Jeśli tak to możesz spróbować. W przypadku demontools skutkuje, u ciebie też powinno, jeśli usunąłeś z rejestru napędy wirtualne.

JaJachu 04.08.2006 16:47

rozumiem ze to jest rozwiązanie do alcohola,
bo deamona nigdy nie miałem

salawalas 04.08.2006 16:33

Cytat:

Napisany przez JaJachu
no właśnie starszej wersji nie odinstalowałem tylko chciałem zrobic update i od tego czasu sie tak dzieje nowy sie nie zaintsalował a jak po restarcie chcialem zainstalować to pokazuje ten komunikat co kolega niżej wkleił,

a jak niaciskam OK to pokazuje takie okno z górnym paskiem jak kolega wkleił, poniżej zaś jest znany biały krzyżyk na czerwonym tle z napisem :
Failed to oped config key.
i Ok do naciśnięcia które zamyka instalatora.

Witam
Spróbuj usunąć, albo zmienić nazwę pliku sptd.sys, który masz w WINDIR\system32\drivers.
Ściągnij plik : http://www.daemon-tools.cc/dtcc/down...Download&id=87
zapisz go np. w C : \sptdinst_x86.exe
Potem restart, wchodzisz w tryb awaryjny, wciskasz esc, żeby nie ładował pliku sptd.sys, wchodzisz w konsolę start\uruchom, wpisujesz "C : \sptdinst_x86.exe remove", enter Znowu restart i instalujesz.

JaJachu 04.08.2006 15:41

no właśnie starszej wersji nie odinstalowałem tylko chciałem zrobic update i od tego czasu sie tak dzieje nowy sie nie zaintsalował a jak po restarcie chcialem zainstalować to pokazuje ten komunikat co kolega niżej wkleił,

a jak niaciskam OK to pokazuje takie okno z górnym paskiem jak kolega wkleił, poniżej zaś jest znany biały krzyżyk na czerwonym tle z napisem :
Failed to oped config key.
i Ok do naciśnięcia które zamyka instalatora.

Maciej 03.08.2006 19:27

Cytat:

Napisany przez JaJachu
witam ja miałem zainstalowany tylko alcohol i nie powwiodła mi sie instalacja nowszego na starszego i nie widzial wogle zainstalwoanego programu a napedy wirtualne zostały ale z tym juz sie uporałem ,
ale teraz nie moge tak jak kolega wyzej zainstalowac nowego bo pokazuje mi taki komunikat jak jemu i jak wcisne ok to tez pokazuje jakis komunikat że nie moze czegos otworzyc i instalacja sie kończy

co z tym zrobic
prosze o podpowiedzi bo juz troche sie z tym męcze i pomysły mi sie skończyły
:( :(

Musisz odinstalować starszą wersje przed instalacją nowszej.

loki7777 03.08.2006 13:19

wylaczyc firewalla, zalaczyc obrazek z komunikatem

JaJachu 03.08.2006 08:26

witam ja miałem zainstalowany tylko alcohol i nie powwiodła mi sie instalacja nowszego na starszego i nie widzial wogle zainstalwoanego programu a napedy wirtualne zostały ale z tym juz sie uporałem ,
ale teraz nie moge tak jak kolega wyzej zainstalowac nowego bo pokazuje mi taki komunikat jak jemu i jak wcisne ok to tez pokazuje jakis komunikat że nie moze czegos otworzyc i instalacja sie kończy

co z tym zrobic
prosze o podpowiedzi bo juz troche sie z tym męcze i pomysły mi sie skończyły
:( :(

karki1 11.04.2006 22:32

Dzi***281;ki laptop jest firmowy wi***281;c niechcia***322;em wywo***322;a***263; ataku furii u szefa :-)
Ale jak to nic niepokoj***261;cego to spox

Maciej 11.04.2006 21:18

to nie jest b***322;***261;d !
To tylko okineko informacyjne, ***380;e program SPTD v.1.24 bedzie instalowany na Twoim komputerze. I Ostrze***380;enie, ***380;e w***322;asnie SPTD nie jest kompatybilny z programami SoftICE, WinDBG i innymi tego typu kernel debugers. A je***347;li chcesz u***380;ywa***263; tych kernel debuger***243;w na swojej "maszynie" to Anuluj instalacje....
...Oczywiscie wciszkasz OK.

...hmm Deamon Tool 4 mia***322; podobny komunikat :))

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:20.