![]() |
Jak wyjąć płytę z zawieszonego napędu bez resetu?
Witam
Mam pewien kłopot, który urósł do rangi szeroko zakrojonego śledztwa. Nagrywam dość dużo płyt i raz na kilka...dziesiąt przypadków zdaża się że Nero zawiesza nagrywanie. Program mogę wyłączyć w menadżerze lecz płyta w napędzie nie zatrzymuje się, napęd nie reaguje na polecenia słowne ;-) a nawet wciskanie guzika eject. Czy jest możliwe aby otworzyć napęd, wyjąć CD/DVD i korzystać zeń (nagrywać kolejne płyty) dalej bez restartowania komputera. Zaznaczam że użycie druta jest dość inwazyjne i nie rozwiązuje mojego problemu. Napęd to LiteOn SOHW-1673S, Nero 6.3.1.20 a to wszystko na XP. Dziękuję Pozdrawiam |
A możesz napisać dlaczego odpada zwykłe ponowne uruchomienie komputera ?
|
Jak miałem kiedyś litka, któremu też zdarzało się zawiesić to w moim przypadku pomagało uruchomienie programu clone cd z opcją kopiuj płytę. Po odczytaniu płyty z napędu następowało samoczynne otwarcie szuflady litka przez clony. Oczywiście uprzednio wyłącz program nero. Może w Twoim przypadku też to zadziała? ||
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki za dobrą radę |
wiec tak - wylacz naped w menadzeze urzadzen - pozniej odepnij tasme - a na koncu sprobuj odpiac prad podpiac go spowrotem i powinien eject zadzialac
nastepnie odpinasz prad wlaczasz tasme i prad i wlaczasz naped w menadzeze urzadzen - tak mi kiedys z teac dzialalo - na w98 freezowalo system ale na w2k dalo rade, troche dzika metoda...ale chciales bez resetu:) ps widze ze CloneCd pomogl, to bardzo dobry soft iz zawsze pomagal w wypadku zaciecia sie napedu ( zawsze zyskiwal sobie do niego dostep) |
A w windowsie prawy na napedzie i klik na wysun nie pomaga ??
|
jak si***281; nie kr***281;ci to drucik ||
|
a ja myśłe, że szkoda Ci tracić kolejki w emule :>
:piwo: |
faktycznie, cloneCD będzie pomocny w tej sprawie
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:27. |