![]() |
Pytanie o Notbook'a
Witam. Rozglądam się za jakimś dobrym a stosunkowo tanim sprzętem. Co byście powiedzieli np. o takim: http://sklep.avans.pl/product_info.p...oducts_id=5468 Takie parametry w zupełności by mi wystarczyły, ale co z cena? Czy za taki zestaw to drogo?
|
Semprona bym nie brał. To nie jest procesor do notebooków. Z 'amdków' to właściwie tylko Turion. Z Intela Centrino.
Ostatnio widziałem na Allegro bardzo przyzwoitą konfigurację (lepszą od tej, którą podałeś) za ok. 2700. Naprawdę uważam, że była to dobra oferta. Nie mam jej zaznaczonej, ale rozejrzyj się tam. Jeszcze pytanie, co masz dokładnie na myśli pisząc 'stosunkowo tanim' bo te prawie 3500 podane przez ciebie to już całkiem sporo jak na notebooka. |
Ja kupiłem Asus'a A6B00R z Celeronem 1,6Ghz, 60GB dyskiem, 512MB RAMu, grafika ATI i dałem za niego 3200zł :D
Naprawdę polecam :spoko: |
Ma***322;o to nie jest ale za t***261; konfiguracje niezbyt du***380;o te***380;. Tak mi si***281; wydaje ??? Allegro raczej odpada bo interesowa***322;oby mnie kupno na raty ale dzi***281;ki za t***261; rade.
|
Cytat:
Później przejrzę, co mają np. w komputroniku i ewentualnie polecę kilka modeli. Tymczasem na twoim miejscu szukałbym mniej więcej czegoś takiego: Procesor: Centrino 1,6 - 1,7 Dysk: 60-80GB Grafika: jeśli się uda to nie zintegrowaną, ale w tym przedziale może być problem, więc Intel 900 coś tam (sorry, ale dokładnie nie pamiętam) jest całkiem przyzwoita Ekran: tu już jak wolisz, ale 15,4 jest bardzo fajny ;) Pamięć: 512MB (mniej nie warto, więcej jeszcze zwykle jest za drogie) Napęd: DVD-RW Zwróciłbym też szczególną uwagę na dysk i najlepiej poszukał 7200prm. Mam wrażenie, że w moim laptopie jest to najsłabsze ogniwo i bardzo ogranicza wydajność całego zestawu. Z firm patrzyłbym na ACER-a, bo robi dobre zestawy, a jednocześnie bardzo przystępne jeśli chodzi o cenę. |
7200prm :nie:
7200rpm :fiu: Rotation Per Minute chyba to jest :) |
Cytat:
Per Rotation Minute Is What I Meant.. ;) |
Cytat:
|
7200 ?? A nie slychac go przypadkiem. Ja bym wolal 5400 ktorego nie slychac ...
|
Cytat:
Fakt, że nie jestem też pewien, czy to akurat to powoduje u mnie takie wrażenie 'ospałości' komputera, ale inne rzeczy już wyeliminowałem, więc raczej to. |
Mam od niedawna Acera Travelmate 2413 nwlmi. Kosztowa***322; ~2600 z***322;... Celeron M 1,5Ghz, 512MB DDR, HDD 40GB, eth,wlan,modem, 4x usb, d-sub, pcmcia typ II, DVDRW DL (bodaj***380;e 8x). Matryca 15,4 panoramiczna...
Jestem zadowolony ;) |
Zajrzyj na laptopy.info.pl :czytaj:
|
Dzi***281;ki wielkie za podpowiedzi :spoko: Na sk***261;pcu zauwa***380;y***322;em, ***380;e mo***380;na co***347; przyzwoitego znale***378;***263;.
|
Pisze wlasnie spod Aspire'a 3002LMi - calkiem przyjemny i fajny laptopik..
to jakby nie patrzec moj pierwszy kontakt z laptopem - wrazenie calkiem pozytywne :)... tylko, ze mi nie jest potrzebny. pozdro ;) |
Acer - troch***281; si***281; lubi popsu***263;.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31. |