![]() |
Cytat:
|
Ale zajefajna dyskusja :haha: Pozdrawiam wszystkich. Tych co wiedzą i umieją zwłaszcza. :)
|
Cytat:
A jeśli ktoś nie widzi różnicy, to pewnie też jej nie zauważy przy kompresji materiału do DVD5 ;) |
Kto powiedzia***322;, ***380;e zamierzam ca***322;yc zas ogl***261;da***263; na moniotrze komputera, w pyrzsz***322;o***347;ci planuje wypasiony rzutni :)
Ponadto mo***380;na te***380; przes***322;a***263; materia***322; video z kompa na ekran TV (w czym problem?), no chyba ***380;e komu***347; komputer "wyje" (ja mam go starannie wyciszonego - droga zabawa ale wg mnie warto). |
Nie ma si***281; co zaperza***263; ;)
Tobie psuje nastr***243;j przek***322;adanie p***322;ytek, inni nie wyobra***380;aj***261; sobie ogl***261;dania film***243;w na monitorze komputera. Peace. |
Cytat:
Cytat:
DVDDecrypter służy do przegrania oryginalnej płytki DVD-9 na dysk a nie do dzielenia.... to chyba jasne. |
Na forum - prosze :)
J/w. Shrink na opcje wczytywania i "kompresowania" filmu w folderze na dysku. DVDFab takoz - opcja wybierz zrodlo filmu - zapisz na plyte/dysk. Wiec.... do dziela. Nero do takich zabaw sie nie nadaje. |
hej mam pytanie : Wszyscy tu piszecie na temat kompresji filmow DVD9 na DVD5 ale jesli mamy orginalna plytke, a co z tymi filmami co mamy na dysku w plikach VOB ?? Prosze o odpowiedz jakim programem i jak nagrac ten film na dwoch DVD5. Probowalam juz NERO ale wyskakuje mi jakis blad. Prosze o odpowedz na e-maila: pid23@wp.pl lub na forum. Dziekuje
|
Cytat:
Shrink zmniejsza ich objętość, czyli je kompresuje - jaką metodą to robi, to zupełnie inna bajka :D |
Cytat:
|
Po pierwsze:
DVD Shrink nie kompresuje filmu, obcina po prostu bitrate i jakosc zawsze bedzie gorsza! Kompresja filmu DVD to zupelnie inna bajka i nie trwa 20 minut :) Po drugie: DVDFab Platinum Podzieli ci film na dwie czesci, ustawiasz sobie wielkosc podzialu, doda menu do drugiej plyty - jak chcesz, itepe itede. Dzielenie plyty DVD9 na dwie DVD5 i wrzucanie na dysk to male nieporozumienie. :) No nawet duze. Zreszta sa i inne programy dzielace DVD9 na dwie DVD5. M.in. Alcohol to potrafi, ale nie polecam do filmow! |
ch***322;opaki nie wiem o co wam chodzi... przeciez odpowiedzia***322;em konkretnie na zadane pytanie... do ripowania moze sobie u***380;yc jakiegokolwiek program ja tu wybra***322;em DVDDescrptor... jak nie macie co***347; do powiedzenia to po prostu nie m***243;wicie, bo za***347;miecacie forum!
|
a moze spakowac winrarem wystarczy:)ja tam wole ciac, bez menu 1 jezyk i troche kompresji i jest dvd-5:)
|
Mnie te***380; ......http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1145546894
|
Cytat:
to może WinRarem podzielić? :D :> |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:56. |