Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software (https://forum.cdrinfo.pl/f101/)
-   -   Recovery Card - co to za cudo? (https://forum.cdrinfo.pl/f101/recovery-card-co-za-cudo-64721/)

andrzejj9 19.04.2006 22:06

Recovery Card - co to za cudo?

Jak w temacie - wie ktoś może, co to jest i jak działa:

http://www.allegro.pl/item99367926__...wyprzedaz.html

Maciej 19.04.2006 22:10

przecie***380; tam jest napisane co to jest i jak dzia***322;a, co jeszcze by***347; chcia***322; wiedzie***263;?/.

REi 19.04.2006 22:26

Usuwajac pliki uzuwamy tylko wpis w tablicy partycji - karta zapamietuje kopie tablicy i pilnuje zeby dysk nie zapisal nic na pliku - ot cala filozofia - po restarcie karta kopiuje stara tablice spowrotem i wszystko wygladaj jak by nigdy nic.

andrzejj9 20.04.2006 05:52

Cytat:

Napisany przez Maciej
przecież tam jest napisane co to jest i jak działa, co jeszcze byś chciał wiedzieć?/.

Co to robi, to niby widzę (chociaż tych funkcji wydaje mi się zbyt wiele), natomiast jak to już nie bardzo..

@ REi

Czyli co, w praktyce działa to podobnie jak odzyskiwanie systemu w Windows? W normalnym użytkowaniu ma nad nim jakąś przewagę?

Igloo 20.04.2006 06:50

cudo niez***322;e ale jak to zamontowac w blaszaku jak niema ***347;ledzia? kole***347; te***380; jaki***347; dziwny, pe***322;no ort***243;w "chas***322;em" "komp***243;ter***243;w"

andrzejj9 20.04.2006 07:28

Cytat:

Napisany przez Igloo
cudo niezłe ale jak to zamontowac w blaszaku jak niema śledzia? koleś też jakiś dziwny, pełno ortów "chasłem" "kompóterów"

Zwłaszcza ten ostatni rzucił mi się w oczy :) Przyznam, że takiego jeszcze w życiu wcześniej nie widziałem ;)

Igloo 20.04.2006 07:31

kij z b***322;***281;dami, ka***380;demu mo***380;e sie trafi***263;, ale ten brak ***347;ledzia to powa***380;na sprawa. bo ja bym nie w***322;ozy***322; do kompa czego***347; co mo***380;e wypa***347;***263; ze slotu, jak cos ***378;le p***243;jdzie to komp zfajczony

joujoujou 20.04.2006 07:39

http://www.bsmultimedia.com.pl/wsparcie/recovery.htm

:czytaj:

andrzejj9 20.04.2006 07:52

Cytat:

Napisany przez joujoujou

Przejrzałem to już wcześniej. Niby jest tak wyjaśnione jak to działa, ale.. nie przekonuje mnie to ;)

Może dlatego, że do tej pory się z takim urządzeniem nie spotkałem.

AleX69 20.04.2006 08:01

izraelski wynalazek wyciagniety z tamtejszych czolgow

bardzo popularne w kafejkach internetowy ...

uzytkownik nic nie zainstaluje i nic nie skasuje ... dzialanie proste jak budowa cepa

andrzejj9 20.04.2006 09:00

Cytat:

Napisany przez AleX69
izraelski wynalazek wyciagniety z tamtejszych czolgow

bardzo popularne w kafejkach internetowy ...

uzytkownik nic nie zainstaluje i nic nie skasuje ... dzialanie proste jak budowa cepa

Aa.. to już mi coś zaczyna świtać. Jak byłem w Stanach to wszystkie komputery miały zabezpieczenia podobne, jak opisujesz. Nic nie można było skasować, nic zainstalować. Nawet nie można było folderu na pulpicie utworzyć. Każdy miał swoje konto (to już pewnie dodatkowe oprogramowanie) i tylko na nim mógł cokolwiek robić.

To w sumie ciekawa rzecz i w całkiem dobrej cenie. Nie wiedziałem, że tego typu rzeczy można robić też sprzętowo.

nimal 20.04.2006 09:01

testowalem cos takiego (tyko kosztowalo 300pln, mialo fakture w komplecie i bylo na firme - pewnie stac 1000% roznica w cenie ;) )
opis dzialania byl podany
przy kazdym restarcie przywraca kopie
wada - jak chcesz cokolwiek zainstalowac, ba - chocby zaktualizowac baze w antywirusie!, musisz pamietac, by po restarcie wybrac opcje (pojawia sie dodatkowe menu bootujace) zeby nie przywracal kopii zapasowej
w czasie restartu znika absolutnie wszystko czego nie bylo wczesniej - jakiekolwiek dokumenty, historia przegladarki, zawartosc tempa itd itd
tak jakbys mial hdd w trybie read only ;)

bajer fajny, ale na pewno nie do domu, w zasadzie wylacznie do kafejek
jak chcesz dzieciakowi zabronic to dajesz mu konto z obraniczneiami - przynajmniej savy z gry bedzie mial :P
w biurze tez sie nie sprawdza - dokumenty szlak trafia, antywirus ma nieaktualne bazy...
zastosowanie jest bardzo waskie

o wypadanie ze slotu nie ma sie co martwic - karta jest mala i lekka a charakterystyka PCI nie wymaga montowania na sledziu

AleX69 20.04.2006 09:21

Cytat:

Napisany przez nimal
bajer fajny, ale na pewno nie do domu, w zasadzie wylacznie do kafejek
jak chcesz dzieciakowi zabronic to dajesz mu konto z obraniczneiami - przynajmniej savy z gry bedzie mial :P
w biurze tez sie nie sprawdza - dokumenty szlak trafia, antywirus ma nieaktualne bazy...
zastosowanie jest bardzo waskie

jak to ... w w firmach tez mozna

wystarczy tylko dobrze rozmiescic sieciowo pliki uzytkownika - i voila :D
masz spokoj z przeinstalowywaniem systemu na stanowiskach
i pilnowaniem czy aby sie mu nie nudzi w pracy to sobie cos zainstaluje
dla admina pelen spokoj :spoko:

nimal 20.04.2006 09:27

jak masz maszynki terminalowe to i bez takich zabawek wszystko gra i swiszczy - bo uprawnienia lokalne sa zerowe
pracowalem kiedys w takiej sieci - z hdd botowal sys powycinany tak ze wstawal w kilka sekund i laczys sie z serweram - tam sie logowales i tyle - reszta pracy na serwku - karta nie miala by czego pilnowac
gdy takiej sieci jednak nie ma i lokalnie sa instalowane programy i przechowywane ich ustawienia to karty sa zlym rozwaizaniem - bo ustawenia by znikaly przy kazdym restarcie
chyba ze jakos inaczej byla by calosc zorganizowana... wiadomo, ze majac na uwadze mozliwosc wykozystania takiej zabawki mozna jakos inaczej siec zaprojektowac - w zasadzie tylko wyobraznia admina i pieniadze sa ograniczneiem dla struktory sieci firmowej

Ormianin 20.04.2006 09:57

Cytat:

Napisany przez nimal
chyba ze jakos inaczej byla by calosc zorganizowana... wiadomo, ze majac na uwadze mozliwosc wykozystania takiej zabawki mozna jakos inaczej siec zaprojektowac - w zasadzie tylko wyobraznia admina i pieniadze sa ograniczneiem dla struktory sieci firmowej

Znam troche ludzi, ktorzy to maja prywatnie i uzywaja glownie dla przegladania sieci w ramach stron xxx i innych ciekawych stron www co maja lub moga miec jakis wir lub trojan ukryty... niektorzy glownie dla dzieci, aby miec caly system po powrocie z pracy :)

Jak sobie radza z zapisywaniem na HDD ?... ano podlaczaja dodatkowy dysk poprzez port USB, albo pendrive lub dyskietka - ta karta tego nie blokuje... ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:00.