![]() |
Przebudowa obrazu
1. Jaki program jest najlepszy do przebudowania obrazu duzych gier na takie zeby miescily sie na dvd5? czy ktos moze wyjasnic jak sie to dokladnie robi i na czym to polega?
2. Jesli np fix do takiej gry jest przygotowany na wersje 4.07gb to obraz nalezy zmniejszyc do dokladnie takiego rozmiaru? 3. Do jakiego rozmiaru gierki SM 3.6 sobie radzi? 4.37gb? a powyzej trzeba obraz przebudowac? |
Pomyliłeś pojęcia. To nie przebudowa obrazu tylko RIPowanie, a to już wyższa szkoła jazdy. Potrzebujesz biegłej znajomości hex edytora i budowy tabel w munge file'ach.
Odpuść sobie... Lepiej skorzystać z gotowych ext/reb etc... do danej gry. Dostępne na PS2NFO i PS2ModzParadise, a i tak do większości będziesz potrzebował tabeli z LBA pliku (nie obrazu ofkoz). Generalnie mogę polecić eXpert i CRC, ale za dużo plugów do nich nie ma. Generalnie jednak to jest dla zaawansowanych i odradzam Ci się w to bawić. Poszukaj RIPKita do gry, która Ciebie interesuje (są do większości gier wydanych na DVD9). Cytat:
Teraz tak: niektóre gry (jakie nie wiem) korzystają z falseLBA, czyli pliki ułożone są "z dziurami". Wystarczy skopiować te pliki i odbudowć obraz układając je w takiej samej kolejności. Jeśli nie, to trzeba coś zRIPować (A/V). |
ok to chyba nie bede probowal..:D
a w takim razie o co chodzi ze sztuczka odswiezanie TOC lub odbudowa obrazu? |
Cytat:
Cytat:
|
okej w takim razie jeszce dwa krotkie pytanka.
1. Jak sprawdzic jaka mam wersje konsoli? 2. Czego uzywasz zamiast Swapa? Samego Zoneloadera? tak jest lepiej i wygodniej? |
Cytat:
http://www.mod-chip.com/ps2version.htm Cytat:
Nie używam żadnych bootCD tylko mod-chipa. Jedyne słuszne wyjście :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:24. |