![]() |
dziwny restart windowsa xp
Problem sam się rozwiązał, ale nie wiem co i dlaczego było przyczyna tego restartu i wczorajszego "zachowania" mojego kompa.
zacznę od początku: 1. zainstalowałem linuxa 2. nie spodobało mi się kde :> taki jestem wybredny :> wiec go wywaliłem - najpierw format mbr i później start windy - winda wstała w tray'u pojawiła się dziwna ikona otwartej żółtej koperty z wykrzyknikiem :ysz: 3. nastąpił samoczynny restart komputera - bardziej reset 4. winda wstała i nic nie mogłem uruchomić ??? - żadnego programu :sciana: 5. odpaliłem tryb awaryjny i podobnie nic nie chodziło - programy w obu przypadkach były uruchomione jako procesy i nic więcej - żadnych okienek itp.) 6. uruchomiłem ponownie w wersji "ostatnia znana dobra konfiguracja" i znów to samo co poprzednio dzisiaj rano odpalam kompa (jak to bywa przed pracą) i WŁASNYM oczom nie wierzę :wow: wszystko działa tak jak powinno :D dzięki za jakiekolwiek rady co to mogło być, może ktoś miał już taki przypadek |
Cytat:
Może to to? :D |
Cytat:
|
ptasia grypa od pingwina :P
ale szybko przesz***322;a. ;) |
Poprostu Windows wiedzia***322;, ***380;e przy Linuxie blado wypada, wi***281;c szykowa***322; si***281; do formatu :szczerb:
|
:rotfl:
do dzialu humor z tym ;) a co do problemu - mysle ze jesli zaprosisz paru bywalcow z forum na najblizszy weekend to przy skrzynce, no najwyzej czwartej juz dojdziemy do sedna problemu :P |
Panowie, ale ja si***281; powa***380;nie pytam :taktak:
|
zapewne robiles wziaz ciagle restarty po tym wszystkim i dopiero wylaczenie kompa naprawilo problem:P
|
Cytat:
1. dobre duchy 2. UFOle cofnely kompa w czasie do stanu dobrego funkcjonowania i daly mu implant 3. Ty dostales implant od UFOli i przychodzisz do rozwalonego kompa a widzisz ze dziala, chociaz nie dziala... 4. Problem nigdy nie istnial... sen, majaki, goraczka, omamy itp. 5. Byles w kompletnej nieswiadomosci jak naprawiales kompa 6. Po instalacji linux - windows Twoj komp rozpoczal strajk, rano komp skonczyl strajk i wrocil do stanu (dzialania) pierwotnego 7. Problem lezy w tresci urzadzen - plyta glowna, kontrolery, dysk, formatowanie, odlaczenie od pradu spowodowalo ze niektore elementy "wystygly" 8. inne sytuacje ktore tutaj nie zostaly ujete w opisie 9. :piwo: |
sproboj z konsoli odzyskiwania odpalic fixmbr i fixboot
|
jesli chcesz przywrocic stan z momentu awarii wylacz antywira i wejdz na www.goledupy.kom
dzieki temu bedziesz mogl sytuacje przesledzic ponownie (samonaprawa ponowna nie gwarantowana) |
Cytat:
www.goledupy.kom najbezpieczniej oglada sie za pomoca IE 3.0 - a przy tym zabawa murowana! :) |
Cytat:
|
w sumie to mogli by***263; "Takeni" po "kostce"
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:39. |