![]() |
dysk & płyta
czesc, mam prosbe do kogos zorientowanego, jak sprawdzic jaki limit ma płyta główna względem pojemności hdd? np. msi-6309 lite.
Proszę o odpowiedź. |
Na stronie producenta b***261;d***378; w manualu od p***322;yty g***322;***243;wnej
|
problem tkwi w tym, iż ani w tym ani w tym nic nie pisze :| czy ma ktos pomysl? prosze. do tego konkretnego modelu moze sie ktos orientuje...
|
Dziękuje. Umknęło mi to.
|
Znalaz***322;em informacje, ***380;e bios 3.1 naprawia informacje o dyskach wi***281;kszych ni***380; 65GB
http://www.msi.com.tw/program/suppor...UID=125&kind=1 :EDiT: Musia***322;em wywali***263; poprzedni post, poniewa***380; poda***322;em z***322;e informacje... tzn. dotyczy***322;y p***322;yty kt***243;ra nie jest wersj***261; Lite ;) |
Dziekuje jeszcze raz za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie, ktore moze wydawac sie niepowazne ale... jak sprawdzic jaka ktos ma plyte glowna? nie zartuje, gosc nie ma insrukcji i nic takiego juz, przy wlaczaniu kompa nic o tym nie jest napisane... Znajdzie ktos chwilke zeby pomoc?
|
Program Everest i powinno by***263; po sprawie...
|
Cytat:
|
aida to juz przestaza***322;y program ... najlepszy bedize everest ten darmowy :>
|
Jest darmowy?:|
|
Aaaa przestarzały :P
2 lata to nie jest tak dużo :P Ostatnia darmowa wersja Everesta, to ta oznaczona numerkiem 2.2:) TUTAJ |
I wszystko jasne. Dziękuję za odzew.
|
Jeszcze raz chcę poprosić o pomoc. Sytuacja hipotetyczna: starsza płytka główna; czy jeśli wykrywa ona dysk 60GB natomiast jest to odgórny limit, to co się stanie po zamontowaniu dysku powiedzmy 250GB - wykryje tylko 60GB czy chodzic nie bedzie? I czy jesli ten limit obsługi dysków to 60GB to jak będze to wyglądało to po włożeniu 2 dysków każdy po 60GB.
|
To plyty glowne maja limit obslugiwwanych dyskow ? To chyba jakies 10letnie albo jestem do tylu bardzo. Myslalem ze to zalezy od systemu.
EDIT: Taki k7s5a nie ma probolemow z dyskiem 200gb a to chyba plyta porownywalna wiekowo, ale msi to inna klasa wiec chyba nie bedzie problemu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:25. |