Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Lenistwo I Brak Wiedzy????!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lenistwo-brak-wiedzy-64801/)

axe2006 22.04.2006 15:11

Lenistwo I Brak Wiedzy????!!!!

Witam!
Tematyka jak wyżej, tzn. problem taki:
Nagrywam duuuzo plyt dvd z filmami w formacie avi, tak zeby archiwizowac na plytkach i ostatnio okazalo sie ku mojemu w****ieniu maksymalnemu, ze wiele z plyt nagranych przeze mnie (Benq - ) s± nagrane z bledami. Zaczelem sie zastanawiac: dobra, moze ten Benq to dziadostwo, ale kwestia jest jeszcze inna:
mianowice jak cos wypalam(filmy w avi na plytach dvd, glownie) , to robie to po najmniejszej linii oporu: nero express, najmmiejsza predkosc i "do przodu", ale czy np. nie powinienem sie zainteresowac profesjoinalnym wypalaniem wspomnianych plyt? moze wtedy nie byloby tyle bledów?
Czy mozecie poradzic na co nalezy zwrocic uwage, aby poprawnie i profesjonalnie wypalic plytke? Jestem raczej zielony, o co chodzi np. z DAO, MAO czy tam ISO, UDF?
Prosze o pomoc, dzieki z góry za wyjasnienie

Mich@ł 22.04.2006 15:15

P***322;yty Benq do najlepszych nie nale***380;***261; :P Nagrywaj na np. Verbatimach..
R***243;wnie***380; nagrywanie najmniiejsz***261; mo***380;liw***261; pr***281;dko***347;ci***261; nie jest dobrym pomys***322;em. Niekt***243;re p***322;yty wol***261; szybciej ni***380; wolniej.. ;)
Napisz te***380; jak***261; masz nagrywark***281; ;)

Predi 22.04.2006 15:28

Cytat:

Napisany przez axe2006
to robie to po najmniejszej linii oporu: nero express, najmmiejsza predkosc i "do przodu", ale czy np. nie powinienem sie zainteresowac profesjoinalnym wypalaniem wspomnianych plyt?

podepne sie pod to pytanie, uzywac nero expressa ktorego dostalem z nagrywarka, czy zainwestowac w "normalnego" nero? jest jakas roznica jakosci wypalania?

mgit 22.04.2006 16:20

Cytat:

Napisany przez Predi
podepne sie pod to pytanie, uzywac nero expressa ktorego dostalem z nagrywarka, czy zainwestowac w "normalnego" nero? jest jakas roznica jakosci wypalania?

nie ma :)
wypróbuj Ashampoo Burning Studio 6

axe2006 22.04.2006 16:21

odp. do "lenistwa"

Cytat:

Napisany przez Mich@ł
Płyty Benq do najlepszych nie należ± :P Nagrywaj na np. Verbatimach..
Również nagrywanie najmniiejsz± możliw± prędko¶ci± nie jest dobrym pomysłem. Niektóre płyty wol± szybciej niż wolniej.. ;)
Napisz też jak± masz nagrywarkę ;)

Mam nagryware LG GSA 4163b
i jeszcze jedno mam pytanie: nie uwazasz, ze to dziwne ze scan disk robie wspomniana nagrywarka i wychodza bledy, duzo bledów, a wsadzajac t± sam± plyte do DVD-ROM LG naped ten bez problemu odczytuje cala zawartosc plyty i na dodatek jeszcze wspomniana zawartosc kopiuje na dysk? Jak uwazasz?

Kolejne pytanie: jaki jest wiarygodny test na ewentualne bledy na nagranej plycie? czy jest to ten wspomniany przeze mnie scan disk? w nero cd-dvd speed?
Pozdrawiam

VIZZARD 22.04.2006 22:04

Cytat:

Napisany przez axe2006
Mam nagryware LG GSA 4163b
i jeszcze jedno mam pytanie: nie uwazasz, ze to dziwne ze scan disk robie wspomniana nagrywarka i wychodza bledy, duzo bledów, a wsadzajac t± sam± plyte do DVD-ROM LG naped ten bez problemu odczytuje cala zawartosc plyty i na dodatek jeszcze wspomniana zawartosc kopiuje na dysk? Jak uwazasz?

Kolejne pytanie: jaki jest wiarygodny test na ewentualne bledy na nagranej plycie? czy jest to ten wspomniany przeze mnie scan disk? w nero cd-dvd speed?
Pozdrawiam

Na dzi¶ dzień normy wyznaczane przez gurów forum podparte przez Amnesty International mówi±

Że procz testów wykonywanych na Plextorach - nie ma żadnych innych wiarygodnych :czytaj: <= :nieee:

Reszta to mrzonki i pomówienia...

:czar:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:26.