Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   BootVis - dość spory problem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/bootvis-dosc-spory-problem-64802/)

rosol 23.04.2006 21:38

Cytat:

Napisany przez Arepo
Nie ma sprawy, proponuję :piwo:
pozdrawiam

Na to zawsze mam ochote;):piwo: :spoko:

Arepo 23.04.2006 20:35

Cytat:

Napisany przez rosol
Ciekawe czy Ty bys wiedzial jak zoptymalizowac proces bootowania systemu bez pomocy tego artykulu?

Wiedziałbym ;), ale z ciekawości próbowałem różnych rzeczy, także programu Bootvis ...
Cytat:

Napisany przez rosol
Moj post to jedynie riposta;) wiec nie bierz go sobie go tak bardzo do serca:spoko:

Nie ma sprawy, proponuję :piwo:

pozdrawiam

rosol 23.04.2006 20:20

Cytat:

Napisany przez Arepo
Rozumiem, że u Ciebie nic się nie stało, ale to nie znaczy, że tak jest u innych, więc komentarz, który napisałeś jest co najmniej nie na miejscu. Widzę jednak, że już wiesz, że zrobiłem źle, więc nie mam zamiaru się kłócić, masz racje ...
pozdrawiam

Ale nie musiales od razu komentowac mojego posta. Ciekawe czy Ty bys wiedzial jak zoptymalizowac proces bootowania systemu bez pomocy tego artykulu? Moj post to jedynie riposta;) wiec nie bierz go sobie go tak bardzo do serca:spoko:

Arepo 23.04.2006 20:15

Cytat:

Napisany przez rosol
No to widocznie jest za bardzo skomplikowany jak dla Ciebie skoro przez jedno klikniecie polozyles system...

To, że Microsoft wycofał ten program ze swojej oficjalnej strony musiało być czymś spowodowane, zapewne problemami w jego działaniu. Widać to choćby z tego tematu, gdzie już 3 osoby miały z nim kłopoty. Są tysiące różnych konfiguracji sprzętu i wystarczy, że tylko jeden sterownik bardzo popularnych kart graficznych powoduje konflikt z programem i nie pozwala mu prawidłowo uruchomić systemu. Powiedzmy, że co setna osoba uszkodzi sobie w ten sposób system. Niby niewiele, ale jednak te osoby będą miały bardzo poważny problem, który do tego jest niezmiernie trudny lub wręcz niemożliwy do usunięcia.

Rozumiem, że u Ciebie nic się nie stało, ale to nie znaczy, że tak jest u innych, więc komentarz, który napisałeś jest co najmniej nie na miejscu. Widzę jednak, że już wiesz, że zrobiłem źle, więc nie mam zamiaru się kłócić, masz racje ...

Cytat:

Napisany przez rosol
Artykul ukazal sie dawno temu w Chipie. W KŚ byl na 100% pozniej.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_22247.html

Możliwe, że w Chipie był wcześniej, ja na pewno robiłem to zgodnie z artykułem z KŚ lub Entera (już dokładnie nie pamiętam), gdyż Chipa nigdy nie kupowałem. Chodziło o to, że postępowałem zgodnie z zaleceniami, co eliminowało możliwość błędu. No chyba, że autor artykułu postępował źle.

pozdrawiam

rosol 23.04.2006 18:00

Cytat:

Napisany przez Arepo
Wybór jednej opcji i restart, czyli rzeczywiście jego obsługa jest tak bardzo skomplikowana, że aż można sobie położyć system jak się czegoś nie wie :), to chyba żart ...

No to widocznie jest za bardzo skomplikowany jak dla Ciebie skoro przez jedno klikniecie polozyles system...

Cytat:

Napisany przez Arepo
Z tego co pamiętam, to robiłem wszystko dokładnie z artukułem z gazety (to był chyba KŚ ekspert).
pozdrawiam

Artykul ukazal sie dawno temu w Chipie. W KŚ byl na 100% pozniej.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_22247.html

Arepo 23.04.2006 16:47

Cytat:

Napisany przez rosol
gorzej jak ktos nie umie go obsluzyc...

Wybór jednej opcji i restart, czyli rzeczywiście jego obsługa jest tak bardzo skomplikowana, że aż można sobie położyć system jak się czegoś nie wie :), to chyba żart ...

Cytat:

Napisany przez rosol
na chipie pamietam byl artykul poswiecony temu programowi... jak ktos chce to moze poszukac

Z tego co pamiętam, to robiłem wszystko dokładnie z artukułem z gazety (to był chyba KŚ ekspert).

pozdrawiam

rosol 23.04.2006 15:58

Ja uzywam tego programu i u mnie chodzi wysmienicie. przyspieszenie bootowania po uzyciu bootvisa jest znaczace i widoczne. polecam ten program. gorzej jak ktos nie umie go obsluzyc...
na chipie pamietam byl artykul poswiecony temu programowi... jak ktos chce to moze poszukac

Matefusz 23.04.2006 14:17

Wiem. A dokładniejsza kolejność to stery płyty, DirectX i stery od grafy. Potem inne urządzenia :)

Remix 23.04.2006 14:15

Witam!

Tylko pamietaj, zeby najpierw wszystkie steroniki zainstalowac (do dodatkowych sprzetow tez).

Matefusz 23.04.2006 14:11

Jak będę robił format C: dziewczynie to wybróbuje ten program. Podziele się uwagami na forum jakby co :) pozdrawiam

Remix 23.04.2006 14:04

Witam!

Sprawa z BootVis wyglada tak...
Jesli masz stabilny zestaw i zadnych konfliktow sterownikow, do tego czysty system (SYTEM + STEROWNIKI) to wszystko bedzie OK, ale najpierw nalezy zrobic analize, a dopiero pozniej wykonac operacje.
W przeciwnym razie moga wystapic problemy.
Microsoft wiedzial o tym, dlatego wycofal oficjalnie ten program.
Nigdy nie mialem problemow z BootVis, ale zawsze dbalem o to, zeby go uzywac zaraz po zainstalowaniu systemu i sterownikow, na sprawdzonych zestawach.

Przynajmniej to wynika z moich obserwacji i doswiadczen z BootVis - a program jest naprawde bardzo dobry (chodzi mi o skutecznosc).

Matefusz 23.04.2006 12:51

Cytat:

Napisany przez Arepo
Witam

Miałem kiedyś identyczny problem. To narzędzie jest co najmniej niebezpieczne w użyciu. System po prostu przestał się uruchamiać i bez Ghost-a się nie obyło. Z tego co pamiętam, to tryb awaryjny u mnie nie działał. Wielkie brawa dla twórców za "świetny" soft, na przyszłość zalecam trzymać się od niego z daleka ;) ...

pozdrawiam

Zgadzam się w 100%. Teraz to boje się odpalić ten program na laptopwie (XP pro) :podbite:

Arepo 23.04.2006 12:29

Witam

Miałem kiedyś identyczny problem. To narzędzie jest co najmniej niebezpieczne w użyciu. System po prostu przestał się uruchamiać i bez Ghost-a się nie obyło. Z tego co pamiętam, to tryb awaryjny u mnie nie działał. Wielkie brawa dla twórców za "świetny" soft, na przyszłość zalecam trzymać się od niego z daleka ;) ...

pozdrawiam

Matefusz 23.04.2006 12:00

No niestety. U mnie "ostatnia dobra konfiguracja" nie pomogła. Teraz na pewno zjadzie się miejsce na hdd na "odzyskiwanie systemu" :)

pablocoo 23.04.2006 11:58

Mialem podobnie...
Pomoglo kilka resetow albo "Ostatnia dobra konfiguracja" :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:39.