![]() |
Awaria tunera Leadtek Winfast TV 2000XP
Witam, wczoraj po zmianie obudowy komputerowej z tunerem zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Pojawiły się pasy na górze ekranu a sam obraz zaczął dziwnie drgać. Wszystko widać w tym filmiku:
http://rapidshare.de/files/18876572/..._TV5_.avi.html [ok. 3MB] Kartę przekładałem w drugie PCI, instalowałem nowe sterowniki, sprawdzałem kabel antenowy i nic. Możliwe że tuner mógł zostać uszkodzony podczas przenosin z jednej obudowy do drugiej ? |
jak dla mnie wyglada na zaklucenia z kablowki ale sprawdz jeszcze moze czy jakis proces nie dziala w tle i nie obciaza kompa...
i sprawdz jakie masz obciazenie jak tuner dziala... |
Mi to wyglada na jakies zaklocenie sygnalu TV... Tak jakby cos nie kontaktowalo gdzies albo jakby sie cos z czyms stykalo. Sprawdz czy obudowa tunera nie styka sie przypadkiem z inna karta w slocie obok, dokladniej sprawdz wtyczki i gniazdka kabla TV (podlaczales go do innego odbiornika?). A moze masz w kompie jakies inne urzadzenie ktore powoduje zaklocenia?
A tak na marginesie jak umieszczasz przykladowy plik w necie to moglbys to zrobic na jakims serwerze z latwiejszym dostepem do pliku heh... A nie ze trzeba klikac na mase przyciskow, czekac, wpisywac kody z obrazka... |
Aaaa jeszcze jedno... Moze w nowym kompie masz kichowaty zasilacz z beznadziejna filtracja i te zaklocenia powoduje chociazby lodowka?
|
Karty raczej się nie stykają. Sprawdzałem także procesy podczas odpalenia tunera i wszystko jest w normie.
Model obudowy TRACER MONDEO TRO-211 4Life 400 Prescott Po południu przejdę się jeszcze do kolegi i sprawdzę go. Jeżeli będzie to samo to pewnie elektronikę szlag trafił. Cytat:
Na forum jest zasada że nie piszemy posta pod postem |
male pytanko, zanim sie zepsul... warto cos takiego brac? bo zastanawiam sie nad kupnem i boje sie ze za taka cene bedzie kaszana, jak z jakoscia obrazu?
|
Cytat:
Dla mnie korzystanie z Rapidshare jest uciążliwe.. Mam łącze radiowe i 80% prób ściągnięcia czegoś z RapidShare kończy się komunikatem typu: Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
OT: Te***380; mam ***322;***261;cze radiowe ale nikt raczej z mojej sieci nie sci***261;ga z rapida wi***281;c nie mam problemu z ograniczeniami ;) |
Cytat:
czyli na dniach kupuje :) |
Cytat:
|
Cytat:
Plik 3MB mozna umiescic na roznych serwerach tak by byl do niego bezposredni dostep. Wowczas wystarczy podac na forum bezposredniki link do pliku i nikt sie nie bedzie meczyc i tracic czasu by ci pomoc... |
Witam, znalaz***322;em ca***322;ego winowajce :]
To pami***281;***263; RAM powodowa***322;a takie zak***322;***243;cenia...Pytanie tylko dlaczego? |
Cytat:
|
Problem rozwiązany :D Standardowo częstotliwość pamięci była ustawiona na [Auto], dopiero zmiana na 400MHz rozwiązało te zakłócenia.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:52. |