![]() |
przegranie DVD
Witam
Mam film z własnego wesela na dvd. Film podzielony jest na 5 plików (vob). Płyta jest zadrapana i jeden z vobów, tzn pierwszy (VTS_01_1.VOB) nie da się otworzyc. Próbowałem go otworzyc virtualdub i wyciąc miejsce gdzie jest zadraśnięte ale nie dało rady. Gdy przegram płytkę bez uszkodzonego vob'a to stacjonarny odtwarzacz "nie widzi" jej. Problem, jak się domyślam, pewnie tkwi w plikach ifo, które są skonfigurowane dla 5 vob'ów tak jak w oryginale a nie dla 4 tak jak w kopi. Chciał bym przegrac płytkę tylko nie wiem jak. Mam dwie koncepcje. Pogodziłem się z myślą że uszkodzonego vob nie da się odzyska więc: 1)albo nagram płytkę dvd jeszcze raz, tylko bez uszkodzonego voba, tylko nie wiem jakim programem, żeby utorzył od początku pozostałe pliki (ifo, bup itp) 2) nagram to w formacie VCD tylko nie mam pojęcia jak. czy wystarczy przegrac tylko pliki vob, połączyc je i będzie wszystko oki? jakim programem przerobi to na VCD? Nie wiem czy moje pomysly na przsegranie są dobre, więc jeżeli ktoś z Was ma jakiś inny i się nim ze mną podzieli to będe wdzięczny. Z góry dziękuje za pomoc. |
p***322;yta jest zadrapana od nowo***347;ci? (zrobi***322; to wide***322;ofilmowiec?)
p***322;yta dzia***322;a na stacjonarnym odtwarzaczu? |
p***322;yta (oryginalna) nie dzia***322;a na stacjonarnym tzn przycina si***281; na pierwszym, uszkodzonym vobie, jednak pozosta***322;e voby (odpalone ze "spisu tre***347;ci") odtwarza. plyta zosta***322;a zadrapana z czasem.
|
Witajcie. Zgraj ją dvddecrypterem zaznaczając pomijanie błędów. Nie stracisz wtedy całego voba tylko fragment materiału. Struktura płyty zostanie zachowana. Pozdrawiam
|
tak ustawione - Software Read Error Retries ustaw na 0 lub jeden, bo inaczej będzie to wieki trwało.
no i oczywiście Ignore Read Errors zaptaszkować |
Cytat:
|
Dzi***281;ki, jak wr***243;ce do domku to sprawdze.
Ale mam takie pytanko, je***380;eli oleje ten uszkodzony vob to czy na podstawie tylko 4 pozosta***322;ych mog***281; od pocz***261;tku nagrac p***322;ytk***281;? Czy przy nagraniu mo***380;na skonfigurowac/utworzyc nowe (stare s***261; na zarysowanej p***322;ycie) pliki IFO i BUP itp? Przepraszam za glupie pytanie ale w temacie, jak widac, jestem lamerem. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:04. |