![]() |
LITE-ON SHW-160P6S - wolne nagrywanie po skonfigurowaniu wsz.
Witam
Posiadam nagrywarkę LITE-ON SHW-160P6S i system Windows 2000 SP4. Płyta gł. ECS P4S5A/DX+. RAM - 512, więc sądzę, że jest wystarczająco. DMA jest włączone, ASPI jest zainstalowane, Nero InfoTool odczytuje jedno i drugie. Mimo to, obojętnie jaka płyta jakiej marki nagrywa się ok. 40 minut obojętnie jaką szybkością, na nośnikach markowych to samo. Bufor w Nero skacze. Jego wersja to 6.x.x, którą dostałem wraz z nagrywarką. Przeszukiwałem forum pod tym kątem i nie spotkałem rad, które mogłyby mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu. Może jednak coś przeoczyłem. |
a dma wlaczone??
|
Cytat:
|
Na kt***243;rym kanale jest nagrywarka?
Master czy slave? Ta***347;my 40- czy 80-***380;y***322;owe? |
Odinstalować stery IDE
I dać windzie raz jeszcze je sobie znaleźć :czytaj: :taktak: |
Cytat:
Ale jak była sama to taki sam efekt. slave taśma 40 żyłowa -tu nic nie zmieniałem nie mam 80-tek Ale czy to ma znaczenie? Odczytuje z DVD i nagrywa obraz na hdd z prędkością od 2 do 20 MB/s. Jakby mi z taką prędkością nagrywało już byłbym usatysfakcjonowany. Dodatkowo wgrałem najnowszy bios do nagrywarki. Stery do ide odinstalowywełem i zainstalowywałem kilka razy - to też nie to. Więc?? Pomożecie??? |
Cytat:
A być może i kluczowe :taktak: :D |
To MA znaczenie. :tak!:
Przepnij na pomocniczy, samotnie jako master na ta***347;mie 80-***380;y***322;owej i sprawd***378;. Ta***347;my s***261; tanie. :taktak: Edit: @VIZZARD - :piwo: :D |
Cytat:
Jak to gdzieniegdzie formułują: PIERWYJ NACH! :mruga: :piwo: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:43. |