Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   SCPH 70004CB i 75004CB (https://forum.cdrinfo.pl/f105/scph-70004cb-75004cb-65047/)

Marekrakow 01.05.2006 22:20

SCPH 70004CB i 75004CB

Jaka jest między nimi różnica. Chcę kupić dla dziecka i są na allegro oba rodzaje. Proszę o poradę.

Berion 01.05.2006 22:53

Cytat:

Napisany przez Marekrakow
Jaka jest między nimi różnica. Chcę kupić dla dziecka i są na allegro oba rodzaje. Proszę o poradę.

Lepiej kupić nowszy - lepsze cewki.

Jeśli masz zamiar dokupić swap magic-a to nie każde blokady będą pasować (ale to drobiazg, w sumie nie istotny).

Marekrakow 01.05.2006 23:05

Kupię swapa ale widziałem także płyty wersji 3.6 w necie. Ciekawe czy są coś warte, bo same plastiki można kupić za grosze na allegro.

Berion 01.05.2006 23:09

Wg. mnie to nie wiele warte, ale jeśli chcesz tylko grać na kopiach to jest to nie najgorsze rozwiazanie szczególnie w slimach.

Więcej o swapie w moim podpisie (nie sugerować się nazwą ;) )

BTW: Jest już swap 3.8 Coder. W stosunku do 3.6 pozwala "lamić" ;) (cheat-ować) i kto to wie, może ma jakieś nowe zunifikowane patche.

Desden 02.05.2006 10:09

Posiadanie swapa jest wskazane dla kogo***347; kto ma baaaardzo mocne nerwy i raczej jesli takowych nie masz sam si***281; zastan***243;w! Moze oferuje pewne mozliwo***347;ci za nisk***261; cene, ale czy dziecku powiesz kiedy***347;: synku ta gra nie dzia***322;a, bo nie ma fixa? - ja bym si***281; 5 razy jeszcze nad tym zastanowi***322; na twoim miejscu.
ps.Lepiej kupic stare ps2 w wersji kombo tzn. modele <-V11 z HDD+NA za cene nowego slimka.

rdg 02.05.2006 17:32

Cytat:

Napisany przez Desden
Posiadanie swapa jest wskazane dla kogoś kto ma baaaardzo mocne nerwy i raczej jesli takowych nie masz sam się zastanów! Moze oferuje pewne mozliwości za niską cene, ale czy dziecku powiesz kiedyś: synku ta gra nie działa, bo nie ma fixa? - ja bym się 5 razy jeszcze nad tym zastanowił na twoim miejscu.
ps.Lepiej kupic stare ps2 w wersji kombo tzn. modele <-V11 z HDD+NA za cene nowego slimka.

Jest jeden znaczacy problem ze starymi modelami PS2 - nie ma nowek na rynku (przynajmniej 2~3 miesiace temu kiedy kupowalem swoja konsole nie moglem nigdzie nowki znalezc), a nie kazdy lubi korzystac z uzywanego sprzetu (zwlaszcza jesli nie wie jak wygladala jego eksploatacja).

Jesli chodzi o pytanie - wersje od v14 (v13 nie jestem pewien) nie wymagaja tzw. fixow (mimo, ze niektorzy nadal je polecaja to m.in. na stronce h2o jest umieszczona informacja, ze fix wbudowany w ich czip jest bezuzyteczny w tych wersjach konsol). Osobiscie wybralbym raz jeszcze v14 (lub wyzsza) z Ripperem 3.4 (lub nowszym BIOSem - jesli juz sie pojawily) i nie zaprzatal sobie glowy.

Desden 03.05.2006 12:27

Cytat:

Napisany przez rdg
Jest jeden znaczacy problem ze starymi modelami PS2 - nie ma nowek na rynku (przynajmniej 2~3 miesiace temu kiedy kupowalem swoja konsole nie moglem nigdzie nowki znalezc), a nie kazdy lubi korzystac z uzywanego sprzetu (zwlaszcza jesli nie wie jak wygladala jego eksploatacja).

Fakt nie ma w sklepach, ale są na aukcjach ;)

rdg 03.05.2006 12:53

Cytat:

Napisany przez Desden
Fakt nie ma w sklepach, ale są na aukcjach ;)

Sa, ale nie nowki - a jak pisalem uzywany sprzet nie zawsze ludzi interesuje (dla mnie odpada z zalozenia).

Desden 03.05.2006 15:25

Cytat:

Napisany przez rdg
Sa, ale nie nowki - a jak pisalem uzywany sprzet nie zawsze ludzi interesuje (dla mnie odpada z zalozenia).

:rotfl:
Może i nie, ale biorąc pod uwage możliwości to cena takiego zestawu w ocenie specjalisty jest dużo większa niż za nowy sprzęt nie oferujący takiej przyjemności. A to, że ludzie nie cenią sobie to, co mają to już tylko ich sprawa.

rdg 03.05.2006 16:53

Cytat:

Napisany przez Desden
:rotfl:
Może i nie, ale biorąc pod uwage możliwości to cena takiego zestawu w ocenie specjalisty jest dużo większa niż za nowy sprzęt nie oferujący takiej przyjemności. A to, że ludzie nie cenią sobie to, co mają to już tylko ich sprawa.

Wiadomo, ze gruba czarnula plus r3 nawet bez sprawnego cd to dosc dobra gratka dla czlowieka, ktory po prostu wie co z nia zrobic (albo wgryzie sie w temat juz po zakupie). Ale teraz juz troszke offtopuje :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:50.