![]() |
Jakosc DVD-R
Od jakiegos czasu jestem posiadaczem stalego szybkiego lacza, w kwestii wypalania plyt jestem wiec zielony i nurtuja mnie takie pytania:
- czy obraz plyty DVD po wypaleniu na DVD-R odpowiada jakosci orginalnej plycie? - z tego co wyczytalem do tej pory jakosc zalezna jest rowniez od nosnika wiec na co zwracac uwage przy zakupie plytek....? producent, kolor plytki itp...? jeden producent potrafi miec szereg roznych rodzajow plyt. Posiadam dobry sprzet kina domowego kupuje orginalne plyty jednak moja kieszen nie potrafi gonic za filmami w tempie wydawanych nowosci. Z gory dziekuje uzytkownikom za cenne informacje. |
kwestia jako***347;ci nagranej p***322;yty do jej koloru i szybko***347;ci sta***322;ego ***322;***261;cza to dylemat filozoficzny nie na moj***261; g***322;ow***281; :nieee:
|| |
czlowieku co ma predkosc lacza do jakosci nagranej plyty.....? naucz sie czytac ze zrozumieniem bo bedzie cie nurtowac zbyt wiele rzeczy czytajac w ten sposob jaki to robisz do tej pory.
|
Cytat:
Dzieci neostrady w natarciu... :mruga: |
- je***347;li kopia dvd nie jest zmieniana,kompresowana itp. to jako***347;***263; powinna by***263; por***243;wnywalna.
-kupuj dro***380;sze p***322;yty najlepiej od np. Verbatim, TDK ...du***380;o informacji o jako***347;ci p***322;yt znajdziesz na Forum. |
Cytat:
Od jakiegos czasu jestem posiadaczem stalego szybkiego lacza, w kwestii wypalania plyt jestem wiec zielony [...] Oznacza to iz posiadam stale szybkie lacze od niedawna, gdyz dotychczas korzystalem z wolnego lacza wiec raczej nie sciagalem duzych plikow jakimi sa obrazy plyt DVD. Nastepnym razem specjalnie dla ciebie postaram sie napisac po chinsku. |
Cytat:
BTW a co z opisami DVD5, DVD9? z tego co wyczytalem chodzi o wielkosc plyty, czyli jesli bedzie DVD5 i obraz zajmuje 4.3giga nie odbyla sie tu zadna kompresja? Cytat:
Dzieki za informacje. |
Jednak to dziecko neostrady,od kiedy to dvd,wydaje si***281; jako obrazy p***322;yt.Chyba jakby***347; umia***322; chi***324;czyzn***281;,mo***380;e by***322;oby zrozumiale.
|
Cytat:
Cytat:
My***347;l***281;, ***380;e nie ma powodu si***281; czepia***263;, tak wi***281;c g***322;upia uwaga jest zbyteczna. |
Proponuję niektóre wątki tej dyskusji przenieść do działu humor. Szczególnie te o chińszczyźnie i dzieciach neostrady :)
|
Cytat:
Rozumiem że chciałeś się pochwalić szybkim łączem ;) :respect: Czytanie ze zrozumieniem to inna kwestia, ja tu raczej widzę pisanie bez rozumu :hahaha: |
Cytat:
|
Cytat:
:D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:41. |