Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   Jaka konsola konsola i jaka przeróbka?? (https://forum.cdrinfo.pl/f105/jaka-konsola-konsola-jaka-przerobka-65107/)

vibero 06.05.2006 00:07

OK thx za help :D. Na pewno skorzystam... tylko zakupie po maturce zeby sie nie dekoncetrowac :P

jeszcze raz thx :D

felixus 05.05.2006 10:45

na www.bina.pl jest PS2 v15 z Ripperem 3.4u i 12 misięczn± gwarancj± na chip i laser za 639 zł... może warto lookn±ć

M@X 04.05.2006 23:15

SlimV15 + rippera 3.4 - powinienem zamknac, ale moze jeszcze ktos cos sugestywnego napisze, wiec...

rdg 04.05.2006 23:07

Cytat:

Napisany przez Desden
Trzeba było się spytać jego ile zamierza w interes wtopić,a nie strzelać na ¶lepo odpowiedziami ;p

Cytuje "Mam prosbe do osob dobrze znajacych sie na konsolach PS-2" - z czego wynika, ze on sam nie jest obeznany. Sugestie typu "zamow z zachodu bo jest super-wypas" nie sa najlepsze jesli chodzi o osobe kiepsko rozeznana (bez urazy). Swoja droga wszystkie mozliwosci zostaly juz chyba przedstawione ;)

mgit 04.05.2006 22:28

swap to jeden wielkie g**** wi***281;cej zachodu ni***380; to warte :)

vibero 04.05.2006 21:58

Oczywiscie najlepiej jakby bylo najtaniej i najlepiej, ale takie rzeczy sa baaardzo zadkie :D. Mysle tak wydac kwote ok 500-600 zl. Ale jezeli wydam wiecej to trudno, a jakbym wydal mnie to bym sie mile ucieszyl :D.

A co myslicie o Swamp magicach, a raczej - kupic konsolke i swampa, dzieki temu gwary nie trace. ||

Desden 04.05.2006 11:54

Trzeba było się spytać jego ile zamierza w interes wtopić,a nie strzelać na ¶lepo odpowiedziami ;p

rdg 03.05.2006 23:37

Cytat:

Napisany przez Berion
O serii DMS słyszałe¶? To s± najlepsze modchipy na PS2. Do starych konsol z tan¶zych modów można się jeszcze zastanowić nad Duo2 lub Mars III, ale generalnie lepiej brać z najwyższej półki. Na modchipie się nie oszczędza - nie warto poprostu.

Nie bierz noname, modbo czy innych cudów, o których nikt nic nie wie.

Mowie o tym co mozna bez problemu dostac - a DMS tak przez niktorych wielbiony tez zbieral niezbyt pochlebne opinie na zagranicznych forach (choc to byla rzadkosc). Ripper3 / h2o i mysle, ze bezproblemowa praca gwarantowana.

Berion 03.05.2006 23:09

Cytat:

Napisany przez rdg
[...] Pozostalych przerobek nie polecam - nie mowie z autopsji a z informacji jakie zdolalem dorwac w wielu roznych miejscach na necie. [...]

O serii DMS słyszałe¶? To s± najlepsze modchipy na PS2. Do starych konsol z tan¶zych modów można się jeszcze zastanowić nad Duo2 lub Mars III, ale generalnie lepiej brać z najwyższej półki. Na modchipie się nie oszczędza - nie warto poprostu.

Nie bierz noname, modbo czy innych cudów, o których nikt nic nie wie.

rdg 03.05.2006 22:53

Cytat:

Napisany przez vibero
Mam prosbe do osob dobrze znajacych sie na konsolach PS-2, zeby pomogli mi w dokonaniu wyboru sprzetu i jakiej przrobki mam uzyc.
Głownie chodzi mi przedstawienie:
- Najlepszych badz najnowszych modeli konsol
- Rodzajow przerobek (tzn czy korzystac z swap magic'a, czy przerobic ja na stale)

Dodatkowe rady beda mile widziane :spoko:

Z GORY THX

Patrzac po allegro.pl (bo tam najwiekszy chyba wybor), to proponowalbym PSTwo v15 (75004 - mowa o wersji slim). Oczywiscie starsza wersja konsoli (tzn gruba czarnulka - wersje do 50004) ma swoje zalety, ale moja propozycja tyczy sie sprzetu nowego, a plusem jest mozliwosc podpiecia dysku twardego i granie z niego (czyli oszczednosc lasera konsoli - w ps2 lubi on pasc).

Jesli zas chodzi o przerobki (modchipy) ze swojej strony polecam Ripper 3 (3.4u), lecz jesli chcesz przyoszczedzic to warto zastanowic sie nad h2o. Pozostalych przerobek nie polecam - nie mowie z autopsji a z informacji jakie zdolalem dorwac w wielu roznych miejscach na necie. Oszczednosc na modchipie nie jest wielka, a problemy mozna miec spore - po co ryzykowac?

pozdrawiam

vibero 03.05.2006 21:05

Jaka konsola konsola i jaka przeróbka??

Mam prosbe do osob dobrze znajacych sie na konsolach PS-2, zeby pomogli mi w dokonaniu wyboru sprzetu i jakiej przrobki mam uzyc.
Głownie chodzi mi przedstawienie:
- Najlepszych badz najnowszych modeli konsol
- Rodzajow przerobek (tzn czy korzystac z swap magic'a, czy przerobic ja na stale)

Dodatkowe rady beda mile widziane :spoko:

Z GORY THX

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52.