Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DVD nie wykrywa płyty i nieodtwarza filmów (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dvd-nie-wykrywa-plyty-nieodtwarza-filmow-65151/)

darietta 05.05.2006 16:35

DVD nie wykrywa płyty i nieodtwarza filmów

mam problem z napędem dvd mianowicie nie chce mi odtwarzac filmów dvd gdy włoze do napedu płyte i klikam w moj komputer i na ikonke napedu to pojawia mi sie komunikat włoż płyte ( a płyta tam jest przez cały czas) i słychac jakby chciał odpalic płyte ale nie może i płyta jakby przeskakiwała. sprawdzałam we właściwosciach i prz stanie urządzenia jest napisane ze urzadzenie działa poprawnie . wiec dlaczego niechce odtworzyc mi filmów bede wdzieczna za pomoc bo kompletnie sie na tym nie znam

VIZZARD 05.05.2006 18:17

Odpowiedź jest banalnie prosta :taktak:

1. Płyta którą wkładasz jest nagrana tak kiepsko, że twój napęd odczytujący nie potrafi sobie z jej odczytem poradzić :nie:

2. Napęd który posiadasz jest tak kiepski, że nie potrafi sobie poradzić z kiepsko nagraną płytą :nie:

3. Czysta płyta na którą nagrywano dane jest tak kiepska, że nawet dobry napęd zapisujący nie potrafi poprawnie nagrać danych :nie:

4. Napęd zapisujący dane jest tak kiepski, że nie potrafi poprawnie nagrać kiepskiego czystego nośnika :nie:

5. Możliwości zawarte w pkt 1-4 mogą występować niezależnie, ale też mogą występować ze sobą we wszystkich możliwych kombinacjach :czytaj:

||

darietta 05.05.2006 21:10

ale mam tez inne filmy które oglądałam jakoś przed swietami i działały a teraz nie moge ich odtworzyc bo dvd nie wykrywa obecności płyty

VIZZARD 05.05.2006 21:16

No dobra:

1. Jaki to czytnik DVD?

2. Jakie to płyty, dokładnie...

:pytanie:

darietta 05.05.2006 22:16

samsung dvd rom sd- 616Q

film mam nagrany na dvd video (orginalny) i ani ten naped niechce mi go odtworzyc ani naped CDRW
mam tez film nagrany na płycie dvd i odtwarzałam go normalnie przed swietami a teraz nie moge ten naped niechce mi odtworzyc nawet muzyki ani pozwolic przegrac płyty odpalił mi tylko płyte z grą orginalna

VIZZARD 05.05.2006 22:31

A ta płyta co nie chce chodzić - nie jest zbytnio porysowana lub natłuszczona kremem albo smalcem po stronie spodniej? :>

:mruga:

darietta 05.05.2006 22:40

nie
zreszta to niechodzi tylko o ta jedno płyte tylko o wszystkie

VIZZARD 05.05.2006 22:49

A czy od tamtej pory instalowane były jakieś programy?

Czy modyfikowane było wnętrze komputera?

darietta 05.05.2006 22:53

moj komputer sam pobiera aktualizacje ja ostatnio wgrywałam nowy windows media player

VIZZARD 05.05.2006 22:59

W takim razie albo coś się sypnęło systemowo

Albo DVD wyziewa ducha

Trzeba sprawdzić te płytki jeszcze na innym czytniku

A jeżeli będą chodzić - to wymontować tego Samsunga i sprawdzić na innym kompie

Czy te płytki na nim tam chodzą :czytaj:

:taktak:

darietta 05.05.2006 23:15

przedchwilka usiłowałam przegrac z jednej płyty na druga piosenki i tez nie moogłam bo naped dvd nie chciał zaskoczyc. zaskakuje tylko przy grze .
nie wiem sama juz co sie dzieje ale wydaje mi sie ze płyty sa dobre bo przeciez niedawno ogladłam jede i kolezanka tez ogladała i działały a naped jakby sie popsuł to nieodtwarzałby gry i nie pisało by w stanie urzadzenia ze działa poprawnie. ale sama juz nie wiem
mowiono mi tez ze moze mi brakowac jakis kodeków ale jak to sprawdzic .
i czy na to wskazywało by to ze gdy włoze płyte do napedu dvd to mi sie komp jakby zawieszał tzn np program neroo niechce sie włączc a gdy wyjme płyte z napedu to wszystko działa normalnie

VIZZARD 05.05.2006 23:35

Kodeki nie mają tu nic do rzeczy :nie:

Przede wszystkim napęd musi widzieć zawartość płyty - czyli pliki

Jeżeli tego nie widzi - kodeki na nic się zdadzą :nieee:

A ta gra oryginalna to jest na płycie CD czy DVD?

czechoj 05.05.2006 23:41

Vizzard 186, nie dasz rady dzisiaj :>

VIZZARD 05.05.2006 23:51

Cytat:

Napisany przez czechoj
Vizzard 186, nie dasz rady dzisiaj :>

Weź mnie nie dołuj! :smutny:

:ysz:

darietta 06.05.2006 11:22

ta gra jes ta PC CD-ROM

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:16.