![]() |
DVD nie wykrywa płyty i nieodtwarza filmów
mam problem z napędem dvd mianowicie nie chce mi odtwarzac filmów dvd gdy włoze do napedu płyte i klikam w moj komputer i na ikonke napedu to pojawia mi sie komunikat włoż płyte ( a płyta tam jest przez cały czas) i słychac jakby chciał odpalic płyte ale nie może i płyta jakby przeskakiwała. sprawdzałam we właściwosciach i prz stanie urządzenia jest napisane ze urzadzenie działa poprawnie . wiec dlaczego niechce odtworzyc mi filmów bede wdzieczna za pomoc bo kompletnie sie na tym nie znam
|
Odpowiedź jest banalnie prosta :taktak:
1. Płyta którą wkładasz jest nagrana tak kiepsko, że twój napęd odczytujący nie potrafi sobie z jej odczytem poradzić :nie: 2. Napęd który posiadasz jest tak kiepski, że nie potrafi sobie poradzić z kiepsko nagraną płytą :nie: 3. Czysta płyta na którą nagrywano dane jest tak kiepska, że nawet dobry napęd zapisujący nie potrafi poprawnie nagrać danych :nie: 4. Napęd zapisujący dane jest tak kiepski, że nie potrafi poprawnie nagrać kiepskiego czystego nośnika :nie: 5. Możliwości zawarte w pkt 1-4 mogą występować niezależnie, ale też mogą występować ze sobą we wszystkich możliwych kombinacjach :czytaj: || |
ale mam tez inne filmy które oglądałam jakoś przed swietami i działały a teraz nie moge ich odtworzyc bo dvd nie wykrywa obecności płyty
|
No dobra:
1. Jaki to czytnik DVD? 2. Jakie to płyty, dokładnie... :pytanie: |
samsung dvd rom sd- 616Q
film mam nagrany na dvd video (orginalny) i ani ten naped niechce mi go odtworzyc ani naped CDRW mam tez film nagrany na płycie dvd i odtwarzałam go normalnie przed swietami a teraz nie moge ten naped niechce mi odtworzyc nawet muzyki ani pozwolic przegrac płyty odpalił mi tylko płyte z grą orginalna |
A ta płyta co nie chce chodzić - nie jest zbytnio porysowana lub natłuszczona kremem albo smalcem po stronie spodniej? :>
:mruga: |
nie
zreszta to niechodzi tylko o ta jedno płyte tylko o wszystkie |
A czy od tamtej pory instalowane były jakieś programy?
Czy modyfikowane było wnętrze komputera? :pytanie: |
moj komputer sam pobiera aktualizacje ja ostatnio wgrywałam nowy windows media player
|
W takim razie albo coś się sypnęło systemowo
Albo DVD wyziewa ducha Trzeba sprawdzić te płytki jeszcze na innym czytniku A jeżeli będą chodzić - to wymontować tego Samsunga i sprawdzić na innym kompie Czy te płytki na nim tam chodzą :czytaj: :taktak: |
przedchwilka usiłowałam przegrac z jednej płyty na druga piosenki i tez nie moogłam bo naped dvd nie chciał zaskoczyc. zaskakuje tylko przy grze .
nie wiem sama juz co sie dzieje ale wydaje mi sie ze płyty sa dobre bo przeciez niedawno ogladłam jede i kolezanka tez ogladała i działały a naped jakby sie popsuł to nieodtwarzałby gry i nie pisało by w stanie urzadzenia ze działa poprawnie. ale sama juz nie wiem mowiono mi tez ze moze mi brakowac jakis kodeków ale jak to sprawdzic . i czy na to wskazywało by to ze gdy włoze płyte do napedu dvd to mi sie komp jakby zawieszał tzn np program neroo niechce sie włączc a gdy wyjme płyte z napedu to wszystko działa normalnie |
Kodeki nie mają tu nic do rzeczy :nie:
Przede wszystkim napęd musi widzieć zawartość płyty - czyli pliki Jeżeli tego nie widzi - kodeki na nic się zdadzą :nieee: A ta gra oryginalna to jest na płycie CD czy DVD? :pytanie: |
Vizzard 186, nie dasz rady dzisiaj :>
|
Cytat:
:ysz: |
ta gra jes ta PC CD-ROM
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:16. |