Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Kopie filmów Disneya (https://forum.cdrinfo.pl/f13/kopie-filmow-disneya-65270/)

rocher 18.05.2006 17:46

Cytat:

Napisany przez punisher
Dziękuję za dobre chęci, ale nie mam tak dużej skrzynki, ktora pomieściłaby cały film.

Napisałam "adres pocztowy" a nie "mailowy", a chyba do skrzynki pocztowej zmiesciłaby Ci się płyta DVD ;) bo chyba mniejszych skrzynek niż płyta cd nie produkują :D

Cytat:

Napisany przez punisher
Jeżeli rzeczywiście mozna dvd decrypterem usunąć błędne klatki, to proszę o szczegółowe napisanie jak to można zrobić. Bardzo mi by sie to przydało. :spoko:

Przeczytaj mój wczesniejszy post - nr 21, tam napisałam jak to się robi

Dziękuję Maxowi za sprostowanie mojej wypowiedzi, napisał dokładnie to co miałam na myśli, ja rzeczywiście nie ujęłam tego zbyt fachowo.

punisher 18.05.2006 15:55

Cytat:

Napisany przez rocher
A kolegę @punisher poproszę o adres pocztowy, wyślę ci kopie filmu, który w oryginale byz zabezpieczony przez sony, powiesz mi potem czy film skrócony jest chociaż o 1 sekundę, jeśli tak, to sama się wyrejestruję z forum cdrinfo[......]pozdrawiam serdecznie

Proszę o cytowanie całej wypowiedzi, a nie łączenie w jedno kilku fragmentów. Jeżeli usuwasz tylko fragment filmu zawierający błędne dane, to zgadzam się z Tobą, że nie skracasz filmu. Jednak sama napisałaś, że usuwasz logo wytwórni. Według mnie to jednak skrócenie filmu. To jest jednak mało istotna kwestia. Dziękuję za dobre chęci, ale nie mam tak dużej skrzynki, ktora pomieściłaby cały film. Jeżeli rzeczywiście mozna dvd decrypterem usunąć błędne klatki, to proszę o szczegółowe napisanie jak to można zrobić. Bardzo mi by sie to przydało. :spoko:

M@X 18.05.2006 14:54

Zadne z Was nie ma racji, tudziez... macie ja oboje ;-). DVDFab Decrypter po prostu robi automatycznie to, w czym DVDDecrypterowi trzeba pomoc. Istotnie, te poczatkowe bledne informacje nalezy pominac, poniewaz nie zawieraja one informacji o filmie i sa wstawione celowo, jako element zabezpieczenia. I wszystko byloby fajnie, gdyby Rocher sie nie przejezyczyla - celowo uszkodzone elementy to SEKTORY a nie KLATKI. Wszyscy zadowoleni ;-)?

rocher 18.05.2006 14:53

Nie negowałam waszych teorii na temat jakichkolwiek zabezpieczeń, nie poddawałam w wątpliwość tego co napisaliście, nic w tym guście.
Próbowałam po 1 pomóc w tym temacie, po drugie opisać to co MIAŁO MIEJSCE. Nie próbowałam udowaodnić jakiejś tam hipotezy.

A WY mili panowie .... zarzuciliście mi kłamstwo

@ed hunter

Cytat:

DVDDecrypter nie radzi sobie z zabezpieczeniami Sony

@punisher

Cytat:

Piszesz bzdury.

Dalej twierdzę, że dvddecrypter nie radzi sobie z zabezpieczeniami sony.

..... to, że jestem taką wielką idiotką, że sama nie wiem co mam poinstalowane na kompie i z czego korzystam

@Gentelmen

Cytat:

może korzystasz, tylko jeszcze nic o tym niewiesz
próbowano wmówić mi coś, czego nie napisałam

@punisher
Cytat:

Widać chyba jesteś zjedynej słusznej partii, bo ty wszystko wiesz najlepiej i koniec...
Załóż sobie swoje forum, wtedy nikt nie będzie pisał inaczej, niż ci się podoba.

Wcale nie uważam, że wiem wszystko najlepiej, ale mogę w 100% napisać, ze to JA wiem najlepiej co udało mi się zrobić, a czego nie.
Dziękuję WAM za to bardzo, jak dobrze czuć przychylność i uprzejmość wśród forumowiczów. Jak tak nie lubicie kobiet to może zabrońce im rejestracji na forum?

A kolegę @punisher poproszę o adres pocztowy, wyślę ci kopie filmu, który w oryginale byz zabezpieczony przez sony, powiesz mi potem czy film skrócony jest chociaż o 1 sekundę, jeśli tak, to sama się wyrejestruję z forum cdrinfo

@Reetou - Dziękuję, że chociaż ty nie zrobiłeś ze mnie heretyczki i wprowadziłeś nieco porządku do tematu ;)

pozdrawiam serdecznie

Reetou 18.05.2006 13:43

Wymieniamy si***281; tu opiniami i omawiamy stosowane metody.

Wszystko mo***380;na wyja***347;nia***263; w kulturalny spos***243;b, a nie wyje***380;d***380;a***263; z jakimi***347; partyjnymi fobiami.

Je***347;li chcesz w ten spos***243;b komentowa***263; posty innych - za***322;***243;***380; swoje w***322;asne forum :P ;)

punisher 18.05.2006 13:34

Jakie epitety?? Nie rozumiem. Czy napisałem cos obraźliwego?? Były jakieś wulgaryzmy? Przepraszam, ale ton wypowiedzi tej pani przypomina mi polityków z pewnej partii.

Reetou 18.05.2006 13:25

@punisher - bez epitet***243;w takich tu prosz***281;...

Gentelmen 18.05.2006 11:06

Cytat:

Napisany przez rocher
ja nigdy nie korzystałam z anydvd

może korzystasz, tylko jeszcze nic o tym niewiesz???

punisher 18.05.2006 10:13

Cytat:

Napisany przez rocher
Tłumaczyłam jasno, że nie obcinam filmu!! Film nic nie traci na długości, te perę klatek to wyświetlanie np załóżmy logo wytwórni Paramount Pic.I nie pisz, że DVDDecrypter nie radzi sobie z zabezpieczeniami Sony, bo w takim razie jak udało mi się skopiowac już kilka płyt z tymi zabezpieczeniami przy pomocy tego programu? Najwyraźniej, niezupełnie sobie radzisz z tym programikiem ;)

Piszesz bzdury. Jak nie obcinasz filmu?? Skoro nawet jedną klatkę wycinasz to znaczy, że film się skraca i koniec! Dalej twierdzę, że dvddecrypter nie radzi sobie z zabezpieczeniami sony. Widać chyba jesteś zjedynej słusznej partii, bo ty wszystko wiesz najlepiej i koniec... Załóż sobie swoje forum, wtedy nikt nie będzie pisał inaczej, niż ci się podoba.

rocher 18.05.2006 08:29

nie będę dalej upierać się przy swoim, choć ja nigdy nie korzystałam z anydvd, a płyty z zabezpieczeniami sony jakoś udaje mi się kopiować, ale widać to prawda, że facetom trudno zrozumiec kobiety i na odwrót.
Wy upieracie się przy swoim, ja przy swoim.

Jeśli mielibyście rację, oznaczałoby to, że ja mam jakieś urojenia, których jednak raczej nie mam. więc zakończę udział w tej dyskusji, bo zbyt nerwowa natakie cos jestem ;)

ed hunter 18.05.2006 05:25

Cytat:

Napisany przez rocher
Tłumaczyłam jasno, że nie obcinam filmu!! Film nic nie traci na długości, te perę klatek to wyświetlanie np załóżmy logo wytwórni Paramount Pic.
I nie pisz, że DVDDecrypter nie radzi sobie z zabezpieczeniami Sony, bo w takim razie jak udało mi się skopiowac już kilka płyt z tymi zabezpieczeniami przy pomocy tego programu? Najwyraźniej, niezupełnie sobie radzisz z tym programikiem ;)

DVDDecrypter nie radzi sobie z zabezpieczeniami Sony :nie: np. ARccOS i nie ma o czym gadać. w tle musiał robić AnyDVD. :taktak:

Sunna 18.05.2006 02:01

Fajnie by tu brzmial komentarz ze slawnego filmu - kobieta mnie bije :p hehe

rocher 18.05.2006 01:06

Cytat:

Napisany przez punisher
DVDDecrypter nie potrafi skopiować zabezpieczeń Sony, chba, że pomaga mu AnyDVD. Jeżeli obcinasz pierwsze 1-3 minut filmu to dziękuję za taki film....

Tłumaczyłam jasno, że nie obcinam filmu!! Film nic nie traci na długości, te perę klatek to wyświetlanie np załóżmy logo wytwórni Paramount Pic.
I nie pisz, że DVDDecrypter nie radzi sobie z zabezpieczeniami Sony, bo w takim razie jak udało mi się skopiowac już kilka płyt z tymi zabezpieczeniami przy pomocy tego programu? Najwyraźniej, niezupełnie sobie radzisz z tym programikiem ;)

punisher 18.05.2006 00:49

Cytat:

Napisany przez rocher
Odpowiedz na 1 pytanie: DVDDecrypter
Odpowiedz na 2 pytanie: Mnie się nie pytaj, zapytaj sie SONY ;) Najważniejsze, że tam zlokalizowane jest zabezpieczenie, nie umiem tego technicznie wytłumaczyć, ale jeśli podejmuje się próbe przekopiowania tak zabezpieczonej płyty to się decryptwywala, ale używając opcji IFO w DVDDec., w input odhaczam jakieś pierwsze 20 cell (patrzę na czas, pierwsze 20 zajmuje ok 1-3 min) i potem można bez problemu zrobić kopię bezpieczeństwa ;)

DVDDecrypter nie potrafi skopiować zabezpieczeń Sony, chba, że pomaga mu AnyDVD. Jeżeli obcinasz pierwsze 1-3 minut filmu to dziękuję za taki film....

jarekb 17.05.2006 18:23

Cytat:

Napisany przez 1stwasp
@jarekb

A ja jakoś ostatnio nie potrafię sie wyluzować :(

Pozdrawiam!

No cóż - to widać i czuć :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:03.