![]() |
Power Point problem z AVI
Witam, mam problem z płynnością odtwarzania fragmentu filmu w formacie AVI w prezentacji Power Point. Film został "docięty" VirtualDubem i co ciekawe WMP lub Winamp odtwarza go płynnie, natomiast po wstawieniu go do prezentacji power point i rozpoczęciu pokazu, obraz skacze. Może ktoś z szanownych użytkowników ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem. Pozdrawiam.
|
power point i formaty plikow video
witam.
siostra robi prezentacje maturalna z polskiego i poprosila mnie o pomoc. mam jej wyciac czesc filmu dvd i wkleic do prezentacji. otwarlem virtual dub'a i wycialem interesujacy mnie kawalek filmu, przekonwertowalem go na xvid'a i probowalem wkleic do PP,ale tego formatu nie umie obsluzyc. choc w pomocy pisze ze pliki .avi moga byc wklejane. czy ktos sie orientuje jakie wymagania musi miec plik filmowy zeby PP go obsluzyl? |
Zwyczajny nieskompresowany plik .avi (1:10 materialu wideo = u mnie 207 MB).
|
wiem ze skompresowane pliki tez lyka.
powinen odtwarzac bez problemow pliki mpeg1 i wmv,ale niestety u mnie tego nie robi. |
Mam dokladnie ten sam problem.Wyciac film to wiadomo VirtualDubem tak jak Stef...ale potem do PP trzebaby wstawic. Chyba ze znacie inne programy tego typu, kt***243;re tworz***261; prezentacj***281; na zasadzie
SLAJD 1 - NAPIS SLAJD 2 - FILM SLAJD 3 - NAPIS SLAJD 4 - FILM ... ps. Flash odpada...nie umiem go :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
wiec czyzby PP mial jakies specjalne zyczenia co do wszelakich avikow? |
Cytat:
|
@Stef w***322;a***347;nie sprawdza***322;em Impressa. Bez problemu mo***380;na wrzuci***263; pliki filmowe skompresowane.
Cytat:
|
Cytat:
@Kasprzak Nie jest trudny. Polecam SwishMAX |
Cytat:
|
a ja wrzucilem fragment wyciety virtualdubem i nie odtwarza mi dzwieku :/
(ps. a jak do takeigo fragmentu "wgrać" napisy, zeby byly w filmie a nie pliku tekstowym) @ndy - a tego Swish`a mozna 'popychac' spacją? |
VirtualDub i filtr Subtitler oraz napisy przeonwertowane do .ssa(?)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:23. |