Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   GeForce Go 6200 w MAXDATA (https://forum.cdrinfo.pl/f5/geforce-go-6200-maxdata-65320/)

pawelblu 14.05.2006 00:06

Cytat:

Napisany przez tezer
Witam

Mam notebooka MAXDATA ECO 4100IW z kartą graficzną NVIDIA GeForce Go 6200 64 MB/256, PCI Express, VGA 3D, Open GL, Dual View. Dokupiłem 512 DDR 2 RAM mam teraz razem 1024 czy mogę w jakiś sposób przydzielić dla tej karty więcej ramy z pamięci którą dokupiłem? Czy jest do tego jakiś pragram pod XP do zarządzania katą? czy ustawia się to w BIOSIE? - sam patrzyłem ale nie było tam takiej opcji.

Ta karta ma SWOJA fizyczna pamiec - nie wspoldzielona z ramem jak w prostszych kartach graficznych, wiec fizycznie nie mozesz jej nic przydzielic.

legion 13.05.2006 18:16

Cytat:

Napisany przez tezer
Witam

Mam notebooka MAXDATA ECO 4100IW z kartą graficzną NVIDIA GeForce Go 6200 64 MB/256, PCI Express, VGA 3D, Open GL, Dual View. Dokupiłem 512 DDR 2 RAM mam teraz razem 1024 czy mogę w jakiś sposób przydzielić dla tej karty więcej ramy z pamięci którą dokupiłem? Czy jest do tego jakiś pragram pod XP do zarządzania katą? czy ustawia się to w BIOSIE? - sam patrzyłem ale nie było tam takiej opcji.

mozesz tylko wirtuala zrobic czyli :
cytat:
Uzdatniamy pamięć
'Panel sterowania' -> 'System' -> zakladke 'Zaawansowane' i 'Ustawienia' przy kategorii 'wydajnosc'. W otwartym menu w zakładce 'Zaawansowane' klikamy na 'zmien' koło 'pamiec wirtualna'a następnie zapoznajemy się z ilością dostępnej pamięci wirtualnej, czyli miejsca na dysku, które zostaje przeznaczone na wymianę plików z pamięcią i ich przechowywanie.
(Zanim zmienisz rozmiar pamięci wirtualnej, warto wyczyścić plik, w którym jest ona przechowywana przez Windows, aby posprzątać stare pliki - kliknij 'Bez pliku stronicowania', zrestartuj komputer i postępuj dalej wedle opisanych poleceń)

"Rozmiar ten jest ważny tylko na głównej partycji systemowej (czyli domyślnie C:\), gdzie powinien się sumować do 2 GB (chyba, że posiadacie dwa lub więcej dysków - wtedy plik pamięci wirtualnej najlepiej przenieść na ten, na którym NIE ma systemu Windows i zainstalowanych aplikacji, aby odciążyć tamten). Sumować, czyli tyle powinna wynieść ilość pamięci RAM dodana do ilości pamięci wirtualnej. Sprawdźcie ile posiadacie pamięci klikając prawym przyciskiem na ikonę 'Mój komputer' i w 'Właściwości'. Następnie wyznaczcie rozmiar, jaki przeznaczycie na pamięć wirtualną, klikając w 'Rozmiar niestandardowy' i wpisując według tej zasady:
Jeżeli macie 512 MB RAM, to ustawcie wartości 'rozmiar początkowy' i 'rozmiar maksymalny' na 1536
Jeżeli macie 1 GB RAM to ustawcie obie wartości na 1024
Jeżeli macie 2 GB RAM to ustawcie obie wartości na 200"

moze to cos pomoze

DreamCrusher 13.05.2006 08:48

zalezy od plyty glownej - ja mam pamiec karty ustawiana w biosie

Qbi@k 12.05.2006 23:45

Karta sama przydziela sobie pamiec w zaleznosci od tego ile jej masz. Nie trzeba nic przestawiac.
Chyba :P

tezer 12.05.2006 23:35

GeForce Go 6200 w MAXDATA

Witam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:03.