Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywanie kilku obrazow plyt ccd (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywanie-kilku-obrazow-plyt-ccd-65474/)

greg marzden 19.05.2006 21:04

Nagrywanie kilku obrazow plyt ccd

Witam. Mam problem. Jak nagrac kilka obrazow plyty ccd (plyt muzycznych) stworzonych za pomoca programu CLONECD na jednym krazku CDR?
prosze o podpowiedz.

ostryga27 19.05.2006 21:54

Cytat:

Napisany przez greg marzden
Witam. Mam problem. Jak nagrac kilka obrazow plyty ccd (plyt muzycznych) stworzonych za pomoca programu CLONECD na jednym krazku CDR?
prosze o podpowiedz.

Z tego co zrozumialem,jak chcesz miec obrazy plyt na jednym krazku CDR. to w NERO wybierasz opcje>Utworz dysk z danymi
I dodajesz kolejno na liste,nizej na pasku pokazuje ile zajmuje to wszystko miejsca i >Nagraj.:) to na tyle.

ed hunter 19.05.2006 21:54

Cytat:

prosze o podpowiedz.

to takie małe te płyty, że wejdą na jedną cd?

zamontować obrazy po kolei, skopiować zawartość do jakiegoś folderu, potem odpalić nero, wpakować wszystko do kompilacji audio cd i wypalić (jak wejdzie)

ed hunter 19.05.2006 21:56

w***322;a***347;nie dwie dobre odpowiedzi, ale nie wiadomo, o kt***243;r***261; chodzi :D

greg marzden 19.05.2006 23:35

Jako dane da sie to nagrac. Chodzi jednak o to ze nie bedzie odtwarzana muzyka. A obrazy plyt sa male bo to single DM

ed hunter 19.05.2006 23:39

Cytat:

Jako dane da sie to nagrac. Chodzi jednak o to ze nie bedzie odtwarzana muzyka. A obrazy plyt sa male bo to single DM

cytuje sam siebie 'zamontować obrazy po kolei, skopiować zawartość do jakiegoś folderu, potem odpalić nero, wpakować wszystko do kompilacji audio cd i wypalić '

chyba, że coś blokuje takie myk?

greg marzden 19.05.2006 23:41

Cytat:

Napisany przez ed hunter
to takie małe te płyty, że wejdą na jedną cd?

zamontować obrazy po kolei, skopiować zawartość do jakiegoś folderu, potem odpalić nero, wpakować wszystko do kompilacji audio cd i wypalić (jak wejdzie)

Byc moze jednak nie do konca rozumiem co to znaczy zmontowac obrazy po koleji. Mam do tego uzyc kleju Konrada :) ?

greg marzden 19.05.2006 23:48

Cytat:

Napisany przez ed hunter
cytuje sam siebie 'zamontować obrazy po kolei, skopiować zawartość do jakiegoś folderu, potem odpalić nero, wpakować wszystko do kompilacji audio cd i wypalić '

chyba, że coś blokuje takie myk?

Sprawa bylaby dla mnie zrozumiala gdybym mogl nagrac obraz plyt nie na krazek cdr tylko gdzies na dysk twardy ale nie widze takiej opcji w nero.

ed hunter 19.05.2006 23:55

Cytat:

Byc moze jednak nie do konca rozumiem co to znaczy zmontowac obrazy po koleji. Mam do tego uzyc kleju KOnrada :) ?

słyszałeś kiedyś o wirtualnych napędach? jeśli nie to jesteś w większości społeczeństwa, czyli masz rację :P

zamontować należy Deamon Tools - program, który tworzy wirtualne napędy widziane przez system tak samo jak fizyczne.

http://www.cdrinfo.pl/software/stron...106184719&a=16

po całym przebiegu instalacji i restarcie (tak? chyba na pewno tak :P) klikamy na mój komputer i prawym mychy zamontuj obraz lub w podobie ;) wybieramy obraz i jest w napędzie (wirtualnym) a teraz można skopiować do folderu np na pulpicie, który zrobimy klikając prawym i Nowy>Nowy folder i zmieniamy nazwę na Grucha, potem odpalamy Nero Ekspress i robimy audio CD.

odpisałem na właściwy post? ||

joujoujou 19.05.2006 23:55

Cytat:

gdybym mogl nagrac obraz plyt nie na krazek cdr tylko gdzies na dysk twardy ale nie widze takiej opcji w nero.
Wybierz nagrywark***281; pod nazw***261; "image recorder" - w***322;a***347;nie w nero. :P

ed hunter 19.05.2006 23:57

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Wybierz nagrywarkę pod nazwą "image recorder" - właśnie w nero. :P

zara zara ale on ma obrazy!!!
a nie chce ich robić

joujoujou 20.05.2006 00:09

Zara zara, a co ja cytowa***322;em? :P

Edit: chyba ju***380; czas spa***263;, RAM mi szwankuje... :mruga:

ed hunter 20.05.2006 00:15

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Zara zara, a co ja cytowałem? :P

Edit: chyba już czas spać, RAM mi szwankuje... :mruga:

dysk to raczej mi szwankuje, bo nie przeczytałem cytatu, ale...zgaduj-zgadula o co mi k.... chodzi - następny temat choć nie do końca.

joujoujou 20.05.2006 00:18

Ja ju***380; mniej wi***281;cej za***322;apa***322;em, ale nie chce mi si***281; pisa***263; ***322;opatologicznego tutka, nie ta godzina. :czas:

Mo***380;e inny ch***281;tny do pomocy si***281; znajdzie? :hmm:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:28.