![]() |
a
Cytat:
Dzięki i pozdrawiam! |
Proponuje Izobuster,Badcopy PRO,CD Roller,niestety kopiowanie mocno uszkodzonej płyty trwa bardzo długo- parę godzin
|
Porysowane/uszkodzone DVD
Witam!
Przeszukałem forum, jednak nie znalazłem odpowiedzi na jedno pytanie. Kilka dni temu wypożyczyłem film na DVD ***8222;Terminal***8221;. Wszystko było ok. do 58 minuty filmu, gdy to PowerDVD zawiesił się. Chwile mi zajęło odnalezienie przyczyny ***8211; rysa na dvd. Włożyłem płytę. Nie cieszyłem się długo, bo za kilkanaście sekund znowu zwiecha. Znowu to samo: wyjęcie dvd, przetarcie, jeszcze raz włożenie i w PowerDvD ustawienie, aby wystartował od poprzedniego momentu. Sytuacja powtarzała się jeszcze parę razy. Przechodząc do sedna sprawy. Czy istnieje jakiś program, który ***8222;poskłada***8221; film w jedną całość? Tak, aby PowerDVD nie przerywał. Próbowałem użyć CloneDVD (zawiesza się); DVDdecryptor (po godzinie czekania dałem sobie spokój, było ustawione, aby pomijał błędne sektory) i AnyDVD (również po godzinie kliknąłem ***8222;anuluj***8221;) Rozumiem, że nie będzie dało się tego odzyskać. Jednak jeśli co minutę jest sekunda lub dwie przerwy to przyjemność oglądania będzie dobra. Ostatnie pytanie: czy jest jakiś program do odtwarzania DVD, który pominie uszkodzone fragmenty, bez długiego ***8222;namysłu***8221;? PowerDvD średnio w tym temacie się spisuje. Windows Media Player również. Może WinDVD? Jeszcze na koniec dodam, że DVDFab też się zawiesza Pozdrawiam, Wojtek |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:35. |