![]() |
PDF Zabezpieczenie
Mam problem. Otóż od pewnwgo czasu do czasopisma Pc World Computer dodawane sa inne czasopisma (MacWorld i in.) w formacie PDF. Niestety aby to odtworzyć nalezy mieć wtyczke FileOpen (jest również na DVD z czasopismem) i połączenie z netem i wtedy otwiera sie PDF i okno z prośba o podanie LOginu: PDF i hasła: PDF (to ta wtyczka FileOpen łączy sie z jakims serwerem). I tu jest problem poniewaz ja nie mam neta a chciałbym to przeczytac. Czy jest jakis sposob na ominiecie tej blokady czy zdjecie jej czy jakis inny sposob abym mogl swobodnie przegladac ten dokument.
|
Wątpię, bo to mi wygląda na podobne zabezpieczenia do tych, które (w offline) nie pozwalają na otwarcie dokumentu w PDF-ie. A wtedy pozostaje próbować hasło złamać, ale to długo trwa (i do kilkudziesięciu dni w przypadku 5-6 znakowego).
Możliwe jednak, że to zabezpieczenie działa trochę inaczej, więc spróbuj zdjąć hasło jakimś programem do PDF-ów, np. 'PDF Password Recovery'. |
to znaczy has***322;o mam podane tylko musze miec aktywne po***322;aczenie z netem a takowego nie posiadam a wiec niestety narazie mi nie pomogles ale dzieki za fatyge
|
Chodziło mi o to, że być może tego typu programem uda ci się omijając zabezpieczenie PDF-a uruchomić.
Bo jeśli nie tak, to pozostaje ci raczej tylko szukać jakieś cracka do tego konkretnego programu, coś jak no CD do gier. Oczywiście jeśli coś takiego w ogóle istnieje. |
nom sprubuje
|
|
Ja tez nie mam neta :) sorki musialem, wiem ze to jakis kolega czy cus, ale fajnie to brzmi :]
A moze by to otworzyc i zripowac jakos do nowego pdf'a? |
A da si***281; otworzy***263; z innej aplikacji (Corel, FineReader) i zapisa***263;?
|
Nie nie da sie odtworzyc a poza tym jak otweralem to z podpietym netem w Adobe Acrobat Profesional 7.0 to zauwazylem ze dodatkowo zabezpieczone jest przed ponownym zapisem (czyt. eksportem).
|
A podesle pdf-a dopiero wieczorkiem w poniedzialek.Ok?
|
ok
|
to jak do 3-5 mb to ja tez poprosze:)
|
ok
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:55. |