![]() |
NAWIGACJA GPS W Samochodzie - Ktokolwiek widzial ktokolwiek wie...
Witam
Poniewaz zbliza sie czas wakacji, temat jest calkiem na czasie. Czy ktokolwiek z was korzysta z GPS w samochodzie, interesuje mnie jeden z modeli TomTom 300, 500 lub 700 a moze inny alternatywny zastanawiam sie nad tym, ktory model jest odpowiedni do przemierzania Europy wzdluz i wszerz bez tradycyjnego atlasu, jak zwykle chodzi o to zeby nie przeplacac, mozna zrobic upgrade map, ale nie wiem tak na prawde jak to sie robi, i co jest potrzebne do tego. Wiem ze wielu z nas to fachowcy w roznych dziedzinach i licze na profesjonalna pomoc z Waszej strony. Pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Zdecydowanie globalny system pozycji jest Ci potrzebny :spoko:
|
Cytat:
|
troche na granicy, ale czy masz zamiar kozystac z orginalnych map?
jesli roznie to kuknij na portale torrentowe i poczytaj komenty przy relach map niekiedy aktualizacja moze nie byc mozliwa w ten sposob na szczescie ceny kart pamieci bardzo spadly i 2GB to nie jest wiekszy problem - a jeszcze rok temu w przypadku niektorych map to je wykluczalo niestety sam sie dokladnie nie orientuje, wiec tylko odsylam daj znac co wybrales i dlaczego - sam niedlugo bede sie przymiezal do takiej zabawki, ale raczej mysle o module do laptopa albo jakiegos mda - zalezy kiedy i zalezy za ile... |
Cytat:
Sklaniam sie do TomToma 710 ma mapy calej europy UK i IE, nie doczytalem o polsce, ale w nowym oprogramowaniu jest 26% kraju ( nie wiem co toznaczy :)) Ma 2,5GB dysku no i jak opisuja bardzo czula antene, choc podobno przy przyciemnianych szybach konieczna jest dodatkowa zewnetrzna antena. Dodatkowo ladowarka samochodowa inne drobiazgi. Cana jest bardzo atrakcyjna, nie mialbym problemow z mapami jak piszesz wyzej mialbym wszystko odrazu. Mam nadzieje ze ktos juz z tego korzysta i powie co i jak na co zwrocic uwage. Takie urzadzenia ciagle nie sa tanie choc juz dostepne. Pozdrawiam. |
Z tego co wiem o GPSie to sa chyba 3 generacje. Druga generecja w tunelach itp w Polsce potrafi sie troszke "zgubic".
|
Cytat:
|
Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz post epola bo nie widze powiazania miedzy Twoim postem a jego:P sorry ze sie czepiam ;p |
Od kilku miesiecy tata uzywa GPSa w PDA Mio 168 z AutoMapa - dziala idealnie i bardzo czesto sie przydaje w terenie :D
pozdro |
Cytat:
|
ja bym sie wstrzymal bo nie dawno polecial nowy satelita bardziej dokladnym GPSem ale wakcje juz niedlugo wiec mysle ze TomTom 300 ci styknie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
I gdzie tutaj ten prosty wybor? |
M***243;j kupel jest przedstawicielem handlowym, u***380;ywa czego***347; takiego:
http://www.allegro.pl/item106832633_...ps_cf_256.html Zdaje egzamin. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:45. |