![]() |
Cytat:
A TU wystarczyło trafić na miłą panią, która od razu dała do ręki... :czytaj: || |
:D nie wiedzialem, mniejsza z tym. nap***281;d wioz***281; w poniedzialek do serwisu, ciekawe po jakim czasie go odbior***281;
|
Cytat:
Wersje OEM mają dokładnie tyle samo gwarancji :taktak: || |
Tak oryginalny firmware. Chocia***380; dobre to ***380;e przyjm***261;. Zaczynam si***281; cieszy***263; ***380;e kupi***322;em j***261; w w wersji BOX to mam 2 lata gwarancji:)
Dzi***281;ki i pozdrawiam |
Je***347;li to oryginalny (od producenta palnika) firmware, to przyjm***261;, ***322;aski nie robi***261;.
Gnaj do serwisu. :taktak: |
Liteon SHW-16H5S problem
Witam
Posiadam tą nagrywarkę około 3-4 miesiące, w tym czasie zmieniłem firmware na LS0W. Ostatnio zaczęła się dziwnie zachowywać, tzn dłużej "wykrywa" płytki, i nie chce niektórych nagrywać lub wogóle nie wykrywa niektórych płyt. Pomyśli poświeći diodą i kaplica... Z początku nie martwiłem się tym zbytnio bo to były np CD-R za 60-70gr więc "olałem to" Jednak ostatnio odmówiła mi nagrania TDK DVD+R 8x, co mnie zdziwiło. Na nagrywarce samsunga wszystkie te dziwolągi i TDK nagrałem bez problemu. Otworzyłem więc tackę dmuchnęłem mocno do środka w nadzieji że to coś pomoże i... zobaczyłem ??? palący się laser! Przy otwartej tacce... Więc moje pytanie jest następujące: Czy to co się pali jest laserem napędu, a może jakaś czujka (no ale pali się na czerowno i wyglada mi na laser..) nigdy nie widziałem czegoś podobnego w innych napędach. I drugie pytanie, czy jeżeli zmieniłem firmware to przyjmą mi ją na gwarancję? Być może jest jakieś inne rozwiązanie odrzucania przez nagrywarkę płytek. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:47. |