Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   mam problem z DVD stacjonarnym POMOCY (https://forum.cdrinfo.pl/f15/mam-problem-dvd-stacjonarnym-pomocy-65729/)

aragornLiber 31.05.2006 15:22

mam problem z DVD stacjonarnym POMOCY

więc wygląda sprawa tak , mam stacjonarne DVD czyta divix itp mp3 i te pierdoły ale piratów nie chce czytać DVD mainowicie plyt DVD+R na innym pasuje i działa an atym nie, czyy może mi ktoś pomódz? może to taki sprzewt ale bez sensu jeśli nawet plyta przegrywana jest z oryginalnej w 100% to powinna chyba działać :|:ysz:

mgit 31.05.2006 15:26

1. Jaki konkretnie model tej stacjonarki ?
2. Sprawdzane na p***322;ytach verbatim+/-R ?
3. Sprawdzane z ustawionym BookType ?

VIZZARD 31.05.2006 15:31

Cytat:

Napisany przez aragornLiber
więc wygląda sprawa tak , mam stacjonarne DVD czyta divix itp mp3 i te pierdoły ale piratów nie chce czytać DVD mainowicie plyt DVD+R na innym pasuje i działa an atym nie, czyy może mi ktoś pomódz? może to taki sprzewt ale bez sensu jeśli nawet plyta przegrywana jest z oryginalnej w 100% to powinna chyba działać :|:ysz:

Niestety w przypadku piratów nie możemy pomóc - bo piraci są źli i kłują :pirat:

A w przypadku nieczytania DVD+R proponowane jest zastosowanie bitsettingu

Lub też zmiana typu nośników z DVD+R na DVD-R :czytaj:

:taktak:

aragornLiber 31.05.2006 18:18

jakaś bezfirmówka to jest :) nie wiem o co chodzi z BookType , a plytki TDK DVD+R, i tu tez nie znam pojecia zastosowanie bitsettingu, a można jakoś zmienic soft cyz cos by czytalo? sprawdzalemw syztskie plyty czyta dwa DVD+R pianiste i manie wielkosci a inne nie :| zawsze nagrywane tą samą predkością itp
2x-4x chyba sprzet beznadziejny :(???

ryba120 31.05.2006 23:10

Raczej to nie wina odtwarzacza, tylko te dwie płytki DVD+R nagrywane były z zmienionym BookType DVD+R na DVD-ROM. Jeśli nie wiesz jak to się robi to poszukaj TUTAJ lub nagrywaj tylko na DVD-R.

aragornLiber 01.06.2006 12:31

wiec wygląda to tak , wczoraj patrzylem jakie plyty dziala i które i doszlem do wniosku ze dzialaja wsyztski nawet DVD+R i DVD-R ale jesli byly przegrywane plyty w opcji kopiuj cd a jak np ktos kompresowal np harry potter czara ognia nie dziala , wiec dzialaja tylko te co sie bezpośrednio kopiuj i nagrywa , i dla mnie to dziwne i bezsensu jets :(może nie ma opcji czytania plyt DVD+/-R a tylko dvd ale to bezsensu bedzie wtedy

ed hunter 01.06.2006 13:19

Cytat:

Napisany przez aragornLiber
wiec wygląda to tak , wczoraj patrzylem jakie plyty dziala i które i doszlem do wniosku ze dzialaja wsyztski nawet DVD+R i DVD-R ale jesli byly przegrywane plyty w opcji kopiuj cd a jak np ktos kompresowal np harry potter czara ognia nie dziala , wiec dzialaja tylko te co sie bezpośrednio kopiuj i nagrywa , i dla mnie to dziwne i bezsensu jets :(może nie ma opcji czytania plyt DVD+/-R a tylko dvd ale to bezsensu bedzie wtedy

co? przegrywanie DVD w opcji kopiuj CD :O .... nic nie mogę zrozumieć z tego bełkotu...:hmm:

aragornLiber 01.06.2006 13:35

jeju no KOPIUJ DVD , o to mi chodzilo wrr

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05.