Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Jak wyłączyć napisy w rmvb???k-lite codec pack (https://forum.cdrinfo.pl/f16/jak-wylaczyc-napisy-rmvb-k-lite-codec-pack-65751/)

kuba gorka 18.07.2006 15:11

W k-lite są o ile dobrze pamiętam,a masz zainstalowaną wersję full dwa sposoby wstawiania napisów - w ffdshow jest zakładka subtitle(jeżeli nie odznaczysz jej to napisów nie będzie) i vobsub tam również musisz napisy wyłączyć.Z tego co piszesz to wyłączyłeś czytanie napisów w vobsubie,ale nadal czyta je codec w ffdshow.Dlatego wejdż w k-lite z zakładki ffdshow wejdź w konfiguracje video decoder i z lewej strony odznacz -wyłącz-subtitle.
Powinno pomóc.

alien666 16.07.2006 13:37

wywal k-litea - instalnij ffdshow , tam z napisami nie ma problemu, włączasz lub wyłączasz dodawanie ich :)

smolik 09.06.2006 14:40

Cytat:

Napisany przez sebdlu
Chodzi mi o wyłączenie napisów w rmvb gdy film jest odtwarzany i napisy nie są wklejone na stałe tylko są w oddzielnym pliku tekstowym.
Po włączeniu funkcji hide subtitle(czy podobnie) w pasku start po prawej stronie snapisy nadal się wyświetlają.
I teraz wiem że jest możliwość wyłączenia tych napisów tylko nie wiem jak i nigdzie nie znalazłem odp.
Z góry dzięi za odp. Pozdrawiam!!!

Jakiego playera używasz??
Jestes pewien że nie są wklejone? To że są w oddzielnym pliku nie oznacza ze nie mogą być też wklejone przezuc je do innego katalogu i sprawdź.
Nie masz przypadkiem jakiegos oddzielnego programiku zainstalowanego do napisów w rodzaju vobsub??

sebdlu 09.06.2006 13:37

Chodzi mi o wy***322;***261;czenie napis***243;w w rmvb gdy film jest odtwarzany i napisy nie s***261; wklejone na sta***322;e tylko s***261; w oddzielnym pliku tekstowym.
Po w***322;***261;czeniu funkcji hide subtitle(czy podobnie) w pasku start po prawej stronie snapisy nadal si***281; wy***347;wietlaj***261;.
I teraz wiem ***380;e jest mo***380;liwo***347;***263; wy***322;***261;czenia tych napis***243;w tylko nie wiem jak i nigdzie nie znalaz***322;em odp.
Z g***243;ry dzi***281;i za odp. Pozdrawiam!!!

smolik 06.06.2006 09:00

Cytat:

Napisany przez sebdlu
Witam!!!!
Mam problem z napisami w rmvb które wklejają się automatycznie.nie moge ich wyłączyć klikając na ukrycie napisów.próbowałem w ustawieniach kodeka ale nie mogłem sie połapać.jeżeli taki post już był to prosze o linka bo szukałem i nie znalazłem.
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam!!!

Ale chodzi ci o wyłączenie napisów przy odtwarzaniu czy konwertowaniu do rmvb??
Jeśli napisy są wklejone na stałe to ich nie wyłączysz.

sebdlu 01.06.2006 10:40

Jak wyłączyć napisy w rmvb???k-lite codec pack

Witam!!!!
Mam problem z napisami w rmvb które wklejają się automatycznie.nie moge ich wyłączyć klikając na ukrycie napisów.próbowałem w ustawieniach kodeka ale nie mogłem sie połapać.jeżeli taki post już był to prosze o linka bo szukałem i nie znalazłem.
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:57.