![]() |
Czy istnieją nośniki DVD pozwalające na odtwarzanie płyty tylko kilka razy?
Witam,
Powiedzcie mi proszę, czy istnieją nośniki DVD, które po kilkukrotnym (2 lub 3) odtworzeniu treści stają się niezdatne do uzytku (odczytu)? Chciałbym móc zabezpieczać w ten sposób zawartość płyty. pozdrowionka k |
:)
Nie! :) Ps: majac "takie" pomysly, zglos sie do RIAA lub nawet BSA :) Tam i tylko tam, lubia takich ludzi :) |
mo***380;esz nagra***263; na activejet albo esperanza printable, najlepiej X16 :D
|
jak to nie! np. Hawk. TITANUM minusy - mam takie, 3 miesi***261;ce od nagrania NEC ich nie widzi ca***322;kowicie a DVD-Rom Samsung - spec w odczycie - nie widzi sporej cz***281;***347;ci :D
|
wez najtansze i nagrywaj albo x16 albo x0.5 :)
na szczescie tak na serio jeszcze czegos takiego nie wymyslili |
Cytat:
Nie pamiętam jednak, czy skończyło się na próbach, czy poszło to dalej, ale pewnie nie poszło, bo byśmy wiedzieli. :D |
fakt faktem czytalem kiedys o jednorazowych nosnikach opracowywanych dla wypozyczalni - zeby klient nie musial zwracac plyty (po prostu po odtworzeniu by ja wyzucal)
ale na szczescie albo koszt jednostkowy byl za wysoki, albo technologia zawodna :) moze to wlasnie to wrazliwe na swiatlo - bo ja za chiny nie pamietam co mialo deaktywowac zapis |
Cytat:
|
Disney co***347; takiego kombinowa***322;, nawet chyba by***322;a dyskusja na ten temat tu...
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
Posiadam takie no***347;niki. Sprzedaje po 20zl/sztuk***281; :>
|
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
|
no to verbatim od mmc nagrany na liteonie :D dziala okolo 48 godzin :rotfl: