![]() |
Cytat:
Chodzi mi o konwertowanie filmików z aparatu - rozdzielczość 640*480, 30kl/s, rozszerzenie AVI. Zajmują dużo, bo 1 sekunda trochę ponad MB i chciałbym to przekonwertować. Bawiłem się już trochę i udało mi się uzyskać niezłe rezultaty. Robiłem to Virtual Dub-em, z użyciem kodeka Xvid i Divx 3 i 4. Najmniej film zajmował przy Divx 3. Co do jakości trudno mi stwierdzić. Stąd moje pytanie - który kodek i ewentualnie jakie ustawienia pozwalają na osiągnięcie najlepszego rezultatu według kryterium minimalnej objętości i jak najlepszej jakości? |
jakby tak szyfrem....DVD 2 DVDR = CCE.
DVD 2 SVCD = CCE AVI 2 DVD = Bellwood, Manta |
@hurukhai - zapomnia***322;e***347; doda***263; z jakiego ***378;r***243;d***322;a to chcesz przerabia***263;...
|
na dvd najleprzy the film machine http://300frayda.friko.pl/divxtodvd.html
na avi ... virtual dub lub x video converter kodek divx/xvid dzwiek ac3 |
www.google.pl Twoim przyjacielem :D
|
Mam pare pytań - kompresja filmów i kodeki
witam wszystkich
potrzebuje odpowiedzi na 2 pytania bo mi to do pracy potrzebne, jak macie to dodajcie jakies uwagi 1. Jakich program***243;w najlepiej uzywa***263; do kompresji film***243;w na: DVD= avi= mpeg= VCD= SVCD= RMVB= 2. Jakich kodek***243;w audio i video najlepiej u***380;y***263; ? je***380;eli cos poki***263;ka***322;em to sorki ale jestem zielony wielkie dzi***281;ki pozdrawiam
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:37. |