![]() |
Bus Hound 5.00 problem
Posiadam ten programik, niestety po zainstalowaniu nie chce wstać winda.
Być może ktoś wie w czym problem. Po odinstalowaniu Bus Hounda winda normalnie się ładuje. |
|
Cytat:
konflikty programowe niestety nie są ujęte... |
Mam tak samo, po zainstalowaniu 5.03 powinno byc ok ;]
PzDr. |
GrZyB997 czy instalowałeś na świerzym systemie ?
Robiłem różne kombinacje niestety nic z tego nie wyszło. Jedyną wersją kiedy system się ładuje to v 5.04 free wszystkie poniżej to zonk. Spróbowałem zainstalować wersję 5.04 free i przekopiować pliki z wersji 5.00 full, owszem system uruchamia się ale niestety program nie widzi napędów. Jedyne wyjście to spróbować na nowo postawionym systemie. |
Nie instaluj systemu nic nie da :D, napisz jaki masz "czipset" płyty głównej i gdzie ci sie zatrymuje bo mi pasek windy przeleci 2 razy i stoi :D
Mój chipset to nForce 3/250 Jak coś wymyśle z odpaleniem 5.04 zeby widział napedy dam PW :D PzDr, GrZyB997 |
Właśnie jestem po reinstalacji systemu, niestety nic to nie dało
Moje mobo to DFI nF4X INFINITY Jak zainstaluję Busa to ledwo zaświeci się logo Windows i jest restart systemu, po restarcie wyskakuje okno jakby po awaryjnym wyłączeniu systemu wtedy pozostaje tylko wybrać tryb awaryjny i odinstalować program. W wersji 5.04 free program widzi wszystkie napędy. |
Problem moze tkwic w tym ze chipset nf4. zobacz czy dzia***322;a ci na sterownikach IDE od microsoftu. Te od nvidii robi***261; czasami problemy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Program działa bez najmniejszych problemów. Takie proste, że sam na to nie wpadłem ? Wielkie dzięki. |
Nie ma sprawy. Stery nvidii potrafia namieszac :)
|
Też mam nForce 3/250 i myśle nad zmianą płyty głównej
Duża ilość programów nie chce działać lub działa niewłaściwie Można to odczuć także z grami posiadającymi zabezpieczenia szczególnie najnowszy SafeDisk i StarForce Kilka gier nie chciało mi się uruchomić mimo że na innych kompach działały Później okazało się że na nForce 4 jest tak samo Trzeba będzie wrócić do Via tam nigdy nie miałem żadnych problemów |
Cytat:
Próbowałem różnych kombinacji łącznie z reinstalką systemu - dalej wszystkie gierki chodziły. Po zmianie mobo na DFI i przejściu na PCI-ex wszystkie gry które śmigały na tamtej platformie teraz nie chodzą. Jak to było możliwe nie mam zielonego pojęcia. |
To Samo!!
Mam płytkę MSI K8N Neo2 z chipsetem nForce3 i gdy instaluje na ŚWIEŻYM windowsie Bus Hound 5.00 to przy uruchamianiu windowa ciągle się resetuje a jak zainstaluje 5.04 to mi wszystko normalnie chodzi ale w 5.00 nie wykrywa mi wogóle podłączeń IDE!! A chciałem se zrobić kopie zapasową ToCA Race Driver 3 ale na 5.04 nie ma takich możliwości do ustawienia jakie trzeba zrobić!!
|
Cytat:
Ja tak zrobiłem i wszystko chodzi. Bus Hound wykrywa również napędy wirtualne. Dysponując jedynie obrazem płyty, zabezpieczonej SF, udało mi się wypalić działającą kopię gry. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:46. |