Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ECS P4S5A - max. wielkość obsługiwanych dysków (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ecs-p4s5a-max-wielkosc-obslugiwanych-dyskow-65934/)

Eliasz 11.06.2006 00:17

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !

Szajska - mhmm ... zależy dla koga - dla mnie dużo ważniejsze są takie kwestie jak dobra stabilność, ilość portów USB itd. - a do BIOS'u zagląda się jak jest potrzeba - dla większości możliwości podkręcania to zbędny dodatek ...
Oczywiście to tylko moje zdanie - jak ktoś chce się bawić to czemu nie ;)

Pozdrawiam
ro29

nie no ogolnie za takie pieniadze ile kosztowala to nie ma co narzekac. U mnie juz 4 albo 5 lat siedzi i zadnych problemow z nia nie mam. To chyba jedna z nielicznych plyt majacych sloty na SDRAM i DDRAM.

Zbytnio w podkrecanie tez sie nie bawie (moze dlatego ze nie mam czego podkrecac :)), ale wczesniej - zanim kupilem wlasnie ta plyte - mialem Celerona 300A z jakas mobo chyba Microstar (w kazdym badz razie z mozliwoscia ustawienia wszystkiego co sie chcialo :D)

Nie wiem czy pamietacie, ale tego Celerona mozna bylo ustawic z 300 do nawet 450mhz. A to juz bylo cos :)

ro29 11.06.2006 00:07

Witam !
Cytat:

Napisany przez Eliasz
(...)

@Bartek - a myslalem ze tylko ja mam takie szajskie mobo :D

szajskie - bo wszystko ma w biosie poblokowane (( i nie da sie z prockiem kombinowac:(

Szajska - mhmm ... zależy dla koga - dla mnie dużo ważniejsze są takie kwestie jak dobra stabilność, ilość portów USB itd. - a do BIOS'u zagląda się jak jest potrzeba - dla większości możliwości podkręcania to zbędny dodatek ...
Oczywiście to tylko moje zdanie - jak ktoś chce się bawić to czemu nie ;)

Pozdrawiam
ro29

Eliasz 10.06.2006 16:54

Cytat:

Napisany przez Mich@ł
Bartek nie brał udziału w dyskusji ;)
Chyba, że przez to, że ja i @Bartek mamy avatary o tej samej tematyce nas pomyliłeś..

A płyta główna - rzeczywiście szajs :P

ups, dalem plame:sciana: szacunek, pewnie przez te avatary :) jeszcze nie zapamietalem kto ma ktora :D a poza tym to Bartk tez mial chyba swego czasu procek Celerona 1,7:)

pzdr.

mensir67pl 10.06.2006 11:47

Cytat:

Napisany przez Sunna
Ludzie nie przesadzajcie, powinna bez problemu udzwignac ponad 200gb, ile taka plytka ma lat ?
Problemem moze byc ewentualnie windows, ale do tego sa poprawki lub strona producenta plyty z odpowiednim instruktazem lub plikiem do edycji rejestru.
Sam mam jakies msi z amd 1700+ wiec sredniowieczna plytka i dysk 200 gb.
A plytka jest po P4 jesli dobrze widze, wiec wroze jej obsluge duzego dysku :)

i tu sie mylisz znam mam plyty z 2002/03 aktualizacji biosu brak i i ledow obsluga dyskow

max. 137 GB

XtasY 10.06.2006 11:36

http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Support...ID=108&LanID=9

Na innym forum już uzyskałem odp. na moje pytanie, dodaję
linka może komuś taka informacja będzie na przyszłość potrzebna :D

Mich@ł 10.06.2006 09:27

Cytat:

Napisany przez Eliasz
...

...

Bartek nie brał udziału w dyskusji ;)
Chyba, że przez to, że ja i @Bartek mamy avatary o tej samej tematyce nas pomyliłeś..

A płyta główna - rzeczywiście szajs :P

Eliasz 09.06.2006 21:22

Cytat:

Napisany przez Sunna
Ludzie nie przesadzajcie, powinna bez problemu udzwignac ponad 200gb, ile taka plytka ma lat ?[...]

no moja ma pewnie 4 albo 5 lat :)

szajskie - bo wszystko ma w biosie poblokowane (( i nie da sie z prockiem kombinowac:(

Sunna 09.06.2006 14:17

Ludzie nie przesadzajcie, powinna bez problemu udzwignac ponad 200gb, ile taka plytka ma lat ?
Problemem moze byc ewentualnie windows, ale do tego sa poprawki lub strona producenta plyty z odpowiednim instruktazem lub plikiem do edycji rejestru.
Sam mam jakies msi z amd 1700+ wiec sredniowieczna plytka i dysk 200 gb.
A plytka jest po P4 jesli dobrze widze, wiec wroze jej obsluge duzego dysku :)

Mich@ł 09.06.2006 14:09

U mnie hula ze 120GB dyskiem bez problemu.

legion 08.06.2006 23:08

plyta powinna dociagnac do 128GB po zmianie biosu ale roznie to bywa :D

Eliasz 08.06.2006 23:06

na to wyglada ze ja mam taka plyte :)
ale niestety nic nie wiem, na temat obslugi dyskow. Najwiekszy jaki mialem podpiety to 100gb
Na stronie ecs'a tez nic nie pisza

XtasY 08.06.2006 21:56

ECS P4S5A - max. wielkość obsługiwanych dysków

Witam.
Tak jak w temacie potrzebuję informacji dotyczącej
płyty głownej ECS P4S5A, a konkretnie maxymalnej wielkości
dysków jakie jest ona w stanie obsłużyć.
Niestety nie doszukałem się nigdzie tej informacji.
Za pomoc serdecznie dziękuję, pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31.